?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 482
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 120
Виж в Зоомагазин Стефанов - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/dreshki--94

# 12 121
В никоя от банките, в които имам сметки не е било възможно да имам онлайн банкиране без да попълня на място заявление и да уточня какво банкиране искам.
Пасивно, само да си гледам наличност, съм имала в банки, в които съм имала срочни депозити, от които не правя преводи.
Активното е за плащане на битови сметки и преводи към други банки. Как ще стане потвърждаването на превода, дали с смс код,  дали с М токен, както ми е сега в УниКредит, зависи от банката.
Разплащателна сметка, с включени битови сметки, автоматично, може и без банкиране да имаш.
Просто трябва да знаете какво точно искате да правите.

# 12 122
  • София
Пет години откакто сме на сегашния адрес и абсолютно всеки път получавам сметка за ток в края на месеца и я плащам на и след 20-то число следващия месец, понеже тогава са ни заплатите. Сега получавам това писмо .

Направо не знам какво става и кога ще ни спрат?!  Под карантина сме ,но така или иначе съм организирала нещата утре или в понеделник някой да плати.

# 12 123
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а на фактурата какво пише? до кога е срока за плащане?
ако си сигурна, че си ги платила и имаш документ за това, пиши им и питай какво става.
имат национален телефон, но аз предпочитам да пиша. писаното остава. Wink
бях останала с впечатление, че спират тока при две/три неплатени сметки. Sad

# 12 124
  • София
Абсолютно правилно ме подсети са видя. На старите фактури пише срок за плащане 30-ти или 31ви  на тази пише "20.11". Боже господи.....ще търся някой да ходи да плаща . Ненормална работа!!

# 12 125
  • пустинята Гоби
Ох и аз получих това писмо миналия месец и се стресирах доста, защото досега не ми се беше случвало. Платих веднага, обаче по банков път, след което счупих телефоните на ЧЕЗ да ги питам има ли шанс да ми спрат тока. Имало, щом съм получила писмото и не съм платила на място. Нищо не спряха, само ме притесниха.

# 12 126
20.11 е утре, защо тогава те заплашват със спиране?
това писмо трябва да е за предишния месец - 20.10 и още да не е платена сметката.
т.е. или си платила предишната и тогава не трябва да го получаваш, или имаш вече две фактури за плащане - тази със срок 20.10 и тази със срок 20.11
Sad

# 12 127
  • пустинята Гоби
За старата сметка трябва да е. Ама чак месец да я чакат да го плати, мен по-рано ме подбраха.

# 12 128
  • София
Всичко до момента е платено ,тази е получена на 29.10 и пише срок за плащане 20.11.2020 .
До сега дори не съм чела сроковете, защото проблем не е имало ,идва 29-30ти и на 20то число я плащам . Защо за Бога за съкратени сроковете за плащане. Направо ме обля студена пот . Звъня като луда ,няма кой да я плати ,всички са на работа.

# 12 129
Предполагам това е стара забравена сметка. Самите ЧЕЗ дават толеранс от 30 дни за пращане.

# 12 130
елена, звънни на чез и питай какво става. както пишеш, срока е до утре, включително.

# 12 131
  • София
Предполагам това е стара забравена сметка. Самите ЧЕЗ дават толеранс от 30 дни за пращане.

Не е стара .

Звъня ,но "в момента няма свободен оператор".

Нещастници!!! Направо ме тресна главата!!!

# 12 132
  • София
Ако срокът за плащане е до 20.11, то това писмо не касае тази сметка. Те даже и лихви са писали, че са дължими, така че няма как е тази. Аз съм просрочвала без да искам с повече от половин месец и дори писмо не ми пратиха, сама се усетих в един момент.
Сега погледнах и видях, че от 2 месеца са намалили срока за плащане на 2 седмици. Защо ли така без предупреждение?

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 16:39 от Пак тя

# 12 133
  • София
Намалили са срока ,и при нас е така.
Монопол майка
И на мен ми дойде имейл с такова нещо,видях три дни след получаване
Нещастия.

# 12 134
  • пустинята Гоби
Не е 30 дни толеранса на ЧЕЗ, максимум 10-12 дни да е.

Общи условия

Активация на акаунт