Деца от предишни връзки и аз без дете. Какво да правя ?

• 7 996
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
Добре, че го описа, и то в детайли.
Щото тук лесно се лепи етикет на безотговорния баща. Толкова татковци са в сходно положение, че ви е "бедна фатназията". И да , отказват се точно за да не стресират децата си. Като се тръгне насреща с лошо и сценарии, няма полезен ход. Социалните само работят с родителя за повишаване на род. капацитет - на хартия. Иначе всичко  е формално. Наказателни дела трудно се печелят, защото майката бяга от умисъла с : подготвено беше да тръгне, но детето не пожела. Съдебният изпълнител може да осигури присъствие на полиция, но само ЧСИ ходи в почивните дни. Като се запъне детето , и той прави само протокол. Социалните и те стоят и немеят. Принудително предаване на дете от ръка на ръка е насилие и т.н. и т.н.
Тука проблемът си е съвсем друг и си е изцяло на авторката. Мъжът- добър , или лош, си е изжвял и побеедите, и провалите. Тя да му мисли за какво и е точно толкова обременен типаж.

# 91
Ако ти желаеш семейство с него, той не желае семейство (брак и деца) с теб, значи сте на етап дийл брейкър. Младо момиче си, можете и с години да сте си така, на свободни начала, но той вече си е изпълнил социалният дълг, ти не си и твоето време за семейство изтича през пръстите. Както се казва - и ти заслужаваш да се погрижат и за твоите нужди.

За тинейджърката мога да ти кажа, че от лоялност към майка си никога няма да те хареса. И колкото по не те харесва толкова по-добре. Обаче види ли, че ти правиш баща й щастлив, че имаш място в сърцето си и за нея, ще се успокои. Няма да те заобича, но ще се успокои. И хич да не ти дреме за тинщайн нещата й.

# 92
А нужно ли е, да я заобича?
 Едва ли на авторката ѝ е толкова важно, да я заобича. Както и тя от своя страна едва ли би заобичала човек, който вижда два пъти в годината. Стига просто да не си правят гадории. Да се уважават и да не си пречат. И двете страни трябва да се постараят. Едностранно не става.

# 93
  • София
Да, не иска да създаде семейство с теб. Не стой на изчаквателен режим, а му сподели желанието си. С думи стават тези неща, с говорене. И не се връзвай на отсрочки -2-3-5 години.
После.....после знаеш.

# 94
Разбираемо е след като два пъти са го правили на луд със собствените му деца да се е отказал от това щастие. Даже, за него децата не са били щастие, защото не са били при него, не им се е радвал. Вместо това са му топили лагерите с психарии. Това е негов проблем и той трябва, иска не иска, да го преодолее, ако иска да продължи напред и с теб.

# 95
Не очаквах да видя написано от жена "щом си плаща издръжката, значи не е безотговорен". Наистина ли всичко опира до мизерната издръжка? Това ли прави бащите - татковци след развод/раздяла? Толкова ниско ли ви е паднала летвата да наречете някой баща?  Worried

# 96
Човекът се е уредил чудесно - има си домакиня да се грижи за къщата му, получава скс, че и внася в домашния бюджет. Стиска зъби и не мрънка, защото е на зор... Перфектно!
Нооо... няма да ти даде това, което очакваш, т.е. дете. Причината не става ясна, но не очаквай нещо да се промени, казвам ти го като мъж.
Ако пък случайно забременееш - виж треда от вчера за втория шанс към бащата - ти ще си следващата, която ще повдигне същия въпрос "Защо ме остави още докато съм бременна". Просто не иска дете от теб и толкова, ако родиш после ще се чудиш като тази изоставената какво да правиш и да му даваш ли втори шанс. И да му викат всички тука, че е мишка, амеба и какво ли не друго (чак ме напушва смях).
Млада си, отслабни малко, стегни се, разкраси се, вие жените знаете как стават тези неща и ще си намериш друг. Проблем ще ти е, обаче, ако все още го обичаш.

# 97
  • София
Не очаквах да видя написано от жена "щом си плаща издръжката, значи не е безотговорен". Наистина ли всичко опира до мизерната издръжка? Това ли прави бащите - татковци след развод/раздяла? Толкова ниско ли ви е паднала летвата да наречете някой баща?  Worried
Нивото на критичност на някои се държи с плувка над блатото.

# 98
Това е в допълнение на поста на авторката. Да не се вади от контекст моля.

# 99
Човекът се е уредил чудесно - има си домакиня да се грижи за къщата му, получава скс, че и внася в домашния бюджет. Стиска зъби и не мрънка, защото е на зор... Перфектно!
Нооо... няма да ти даде това, което очакваш, т.е. дете. Причината не става ясна, но не очаквай нещо да се промени, казвам ти го като мъж.
Ако пък случайно забременееш - виж треда от вчера за втория шанс към бащата - ти ще си следващата, която ще повдигне същия въпрос "Защо ме остави още докато съм бременна". Просто не иска дете от теб и толкова, ако родиш после ще се чудиш като тази изоставената какво да правиш и да му даваш ли втори шанс. И да му викат всички тука, че е мишка, амеба и какво ли не друго (чак ме напушва смях).
Млада си, отслабни малко, стегни се, разкраси се, вие жените знаете как стават тези неща и ще си намериш друг. Проблем ще ти е, обаче, ако все още го обичаш.

Тя го обича, иска да създаде семейство с него и да имат деца, ама като отслабне и се поразкраси ще си оправи живота. Това значи ли, че ако е слаба и красива, значи живота й вече е оправен? Пълни глупости

# 100
  • София
Не се разбра в тоя форум, че и слабите и красивите са нещастни.
А, и богатите.

# 101
Скрит текст:
Не очаквах да видя написано от жена "щом си плаща издръжката, значи не е безотговорен". Наистина ли всичко опира до мизерната издръжка? Това ли прави бащите - татковци след развод/раздяла? Толкова ниско ли ви е паднала летвата да наречете някой баща?  Worried
Това е в допълнение на поста на авторката. Да не се вади от контекст моля.
Ето ти целия пост, да се види контекста.

Скрит текст:
На авторката:
Цитат
"За другото така питано дете, то е на 17, огромна роля е изиграл вторият татко, тъй като са се събрали с майката, когато детето е било на година и малко. Реално то познава новият й съпруг като баща, казвал му е 'татко' още като се е учил да говори. Тръгнали условия от негова страна към майката, били са страшни панаири, тя много бързо след това е родила дете от него и той е започнал отново да й поставя условия как, ако тя дава детето на приятеля ми ще си вземе неговото и ще я зареже и т.н. и се е започнало 'детето е болно' или ако му го дадат за малко, след 15 минути детето започва да реве как иска да си ходи 'при тати', от което естествено, че му е ставало криво. На това дете не му е обяснено, че мъжът, който живее с тях не му е биологичен баща. Социалните са обяснявали как трябва да го водят на психолог, за да му обяснят кой е тати и кой е този, който го взима през седмица. Той се е съгласил да го водят на психолог, но майката е отказала. Обаждал се е , не му позволяват да говори с детето, социалните са опитвали да се намесят и да са там, но майката е изкарала медицинско на детето, че този стрес е противопоказен и има психични последствия за детето и заради това е започнало да се изпуска вечр и т.н. Отделно като го е взимал малкото братче е започвало и то да реве, че му взимат баткото и вторият мъж се е настройвал как така някой ще разревава детето му и хоп още драма. Имало е някаква борба, която явно се е отразявала зле на детето и неговото обяснение е, че в един момент просто се е отказал, защото не иска да причинява всичко това на малко дете, което вече не е малко. През годините се е опитвал да се обажда и да ходи до техния град пак безуспешно.Това е историята или поне това е историята, която аз знам.
Следващия/твоя:
Цитат
Не би ме учудило да е истина. Като стане на 18 ще може някак да се вижда с баща си. Другото дете - ами тинейджърка, какво да правиш.

Ти виж мъжът, с който си защо не иска деца с теб. Подробности за връзката ви не е нужно да разказваш на всички. При мен даже и родата не знае с подробности. Няма какво да обяснявам, а съм в същата като теб ситуация, но с тази разлика, че с мен искат дете. Така че повечето неща, които си мислиш, че са проблем са битовизми и не трябва да ти дреме особено.

С него си изясни какво ще правите, защото той на 40 и с теб и без теб, ако иска да не е сам до края на живота си трябва да се ориентира към детенце и семейство, а ти ако искаш да си с него някои факти от живота му ще трябва да ги приемеш, а други да ги подминеш. И още нещо - той след като си плаща издръжките не е незаинтересован баща, който е офейкал.
Айде стига с този изтъркан номер - като няма как да оправдаеш или защитиш думите си, обвиняваш, че някой ги е извадил от контекста. Tired Face

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 19:46 от anonymiss

# 102
Поста на авторката, не моя. Хелооу

# 103
Поста на авторката, не моя. Хелооу
Ок, увъртай колкото си искаш. Думите са твои, независимо в какъв контекст, самия факт, че ги изричаш в този смисъл е достатъчно красноречив за разсъжденията ти. Wink

# 104
Благодари на Господ, че нямате дете и си обирай крушите! 3 години си загубила от най-хубавите ти. Не губи и ден повече с него!

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 02:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт