Деца от предишни връзки и аз без дете. Какво да правя ?

• 7 997
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
  • Шотландия
И според мен проблемите са не там, където ги търсиш - не са в дъщерята, а във връзката ви с него, фокусирай се върху мъжа и поведението му, не върху дъщерята, тя е тийнейджърка, разглезена е, възползва се от раздялата на родителите и поведението й е много често срещано, повечето се държат зле на тази възраст, но тя отминава. Дали ще те приеме тя или не, няма особено значение, при положение, че се виждате 1-2 пъти годишно, тя не е в ежедневието ти.  Обаче в тази връзка и за мен светят много червени лампи.
Неговите червени лампи:

1. Той има вече 2 деца от жени, с които съвместното съжителство не се е получило, първата жена направо е избрала да не желае да го вижда повече и той да не вижда детето си.

2. Той те върти 3 години и обещава "някой ден" да има деца Каква да е причината да се чака още, след като той е на 40, а ти - почти на 30? Или издръжката му идва в повече и не иска повече разходи (но за сметка на твоята мечта да имаш дете), или изобщо не иска дете и само отлага отговора, че не иска повече деца. Права си да се притесняваш да не стане като с предишната му 5-годишна приятелка..

Твоите червени лампи:
3. Ти се тормозиш за липса на развитие на връзката, но си говорила с него само веднъж - защо? Ако това е въпрос, който наистина те притеснява, как само веднъж и то не дотам, че да получиш ясни отговори или яснота, че няма да има ясни отговори? Не можеш ли да говориш свободно с него на всякакви теми?

4. Ти си много обезпокоена от поведението на разглезена тийнейджърка и си очаквала тя да те приеме и да те заобича от първата среща - това е много нереалистично очакване, особено за жена на 29 години, която иска да има деца... Прочети повече за това, какво се случва с децата, като влязат в пубертета и как се променя поведението им. Тя очевидно е разглезена, а ти приемаш поведението й лично и разсъждаваш какво влияние би оказала тя на бъдещите ти деца. Ми то няма планирани бъдещи деца, дето се казва, рибата е в морето, а ти се чудиш с какво олио да я пържиш... . А и тя с нейното появяване 2 пъти в годината - не виждам да окаже особено влияние. Освен, че твоите деца ще трябва да делят вниманието на баща си с нея, но това няма как да се промени, дъщерята съществува и той я обича.

5. Той е прекарал Коледа с тебе и Нова година с дъщеря си и с родителите си, може да се опитва да постигне някакъв баланс, но тебе очевидно това те безпокои, искаш да не го делиш с никого, но няма как да се получи с него, той ясно го показва. Мисли дали ти ще можеш да приемеш ситуацията такава, каквато е.

6. Да говори с детето си всеки ден по половин час е нормално. Коментираш го, явно те притеснява - попитай се дали ще можеш да го приемеш.

7. Притесняват те парите, които той дава за подаръци на децата, въпреки че казваш, че не е до парите, но когато имате дете - ще стигат ли? Според мен парите са ти голямо притеснение, съдейки по начина, по който говориш за тях. Той винаги ще харчи пари за нея и това е нормално, виж дали ти можеш да го приемеш.

8. Не одобряваш, че той не поставя граници на дъщеря си и я глези, не ти харесва това като метод на възпитание. Много е възможно, ако имате дете/деца, да ги възпитава по същия начин - ще можеш ли да приемеш това или да се договориш с него да промени нещата?

9. Толкова те е как семейството ти ще приеме двете му деца от други две жени, че чак ги лъжеш. Ще можеш ли да им кажеш ясно някой ден? Или всъщност се притесняваш, че връзката ти не е ОК и затова не смееш да обявиш всички подробности от нея?

Помисли си по тези въпроси и решавай дали можеш да си щастлива в такава връзка. Успех!

# 76
Напълно е възможно, както пише Таис, майката да е отчуждила детето. Друг въпрос е, коя майка би държала детето си далеч от един свестен, добър и отговорен баща, който би направил и помогнал  много в живота му.

Стига бе хора, няма такова нещо като да не може да си види детето. Дори и майката да го е "отчуждила" има закони, които не могат да го спрат. А и много се злоупотребява с този термин, и да го е настроила срещу бащата, детето няма право на избор. Просто този не иска да го види, мързи го да се занимава и това е. Четете законите. Не може все някой друг да му е виновен, ако ще и този някой друг да е най-големия изрод. Нещата не работят по този начин.
Работят и още как. Ако всеки път бащата ходи в определените дни да си вземе детето и бива връщан под предлог, че то е болно, обърне се към властите и се окаже, че трябва да взима с полиция пищящо дете насила от майка му със страшен панаир и сеир за околните, няма много мъже да издържат и продължат. Та всичко е възможно, това, че ви се вижда невероятно, не значи , че го няма.

# 77
Не ми е ясно защо тинейджърката се изкарва разглезена. Колко пък да е разглезена щом живее с майка, която не работи и няма никакви възможности? Отишла при тате и поискала една блуза и едни маратонки Найк - това ли е разглезването? Ми не - не е. Говорим за една блуза /или там каквото е взел/ и едни маратонки бе хора. Съвсем нормални неща. Не е поискала Плейстейшън за 1000 лв, Айфон за 2000 лв, лаптоп за 3000 лв и кола за 10 000 лв. Дреха и маратонки - пак повтарям. Колко да струват - 500 лв. /300 лв. маратонките и 200 лв. блузата и това в най-скъпия възможен вариант/. Аз направо нямам думи как се лепват етикети за неща, които ние купуваме постоянно на децата си, а тя е поискала веднъж.

# 78
  • София

Работят и още как. Ако всеки път бащата ходи в определените дни да си вземе детето и бива връщан под предлог, че то е болно, обърне се към властите и се окаже, че трябва да взима с полиция пищящо дете насила от майка му със страшен панаир и сеир за околните, няма много мъже да издържат и продължат. Та всичко е възможно, това, че ви се вижда невероятно, не значи , че го няма.
Такова нещо като "взимане с полиция" няма. Има социални служби и социални работници и ако има проблем се намесват, докато се реши. Законът не предвижда насилие спрямо децата, а с тях и с родителите се работи, та за мен болшинството от онези, на които "не им дават децата", особено ако не става въпрос за бебета и деца под 3-4-5 години, просто искат хем да не полагат грижи, хем да излязат жертви. Много удобно, а и много разпространено.

Авторката да се замисли с какъв човек си има работа, защото най-доброто, на което е способен някой го прави за децата си, а за другите остава нещо по-малко, та ако неговото най-добро е описаното, изобщо не знам на какво може да се надява авторката, да не говорим за евентуалните и бъдещи деца с подобен тип.

# 79
Защо си губите времето с човек,който не е успял два пъти да създаде трайна връзка,но е посял две деца?С какво ще ще промени ако има трето? Ще стане изведнъж грижовен и отдаден баща и съпруг? Не вярвям.Отделно ще трябва да се примирите с отношенията с дъщеря му и с разходите по нея.Добре си помислете дали си струва.

# 80
Напълно е възможно, както пише Таис, майката да е отчуждила детето. Друг въпрос е, коя майка би държала детето си далеч от един свестен, добър и отговорен баща, който би направил и помогнал  много в живота му.

Стига бе хора, няма такова нещо като да не може да си види детето. Дори и майката да го е "отчуждила" има закони, които не могат да го спрат. А и много се злоупотребява с този термин, и да го е настроила срещу бащата, детето няма право на избор. Просто този не иска да го види, мързи го да се занимава и това е. Четете законите. Не може все някой друг да му е виновен, ако ще и този някой друг да е най-големия изрод. Нещата не работят по този начин.

Да, работят при мъже, на които не им се занимава и си търсят оправдания. Колко пъти може да се вземе болничен? Като се заведе наказателно дело и първия път получи глоба, а следващия път пробация, после пък условна присъда, до кога мислиш, че ще продължи да не дава детето? Не заблуждавайте, не е толкова трудно. Това са едни такива приказки за заблуда на наивни жени, които не са наясно със законите. А то може даже и да не е вярно, че жената не дава детето.

Ти като майка би ли се отказала на негово място? Аз не бих, много други мъже - също.

# 81
Аз като чуя "странична пречка" в някаква тема и ми става лошо. Аман от кукувици, да ти кажа честно Grinning Винаги средата е виновна, и се избягва личната отговорност, но също така не се и търси отговорност, от когото трябва ...

Пречката е липсата на акъл и добра преценка, и грозното отношение към едно дете. И с него, и без него, чичакът няма да задоволи потребностите на авторката. Та не е пречка детето...

# 82
Той не струва явно, но си е намерил подходяща жена. Представям си какво ще се случи, ако поеме образованието на детето, както е редно... Дори за мен при ММ сумата на месец е плашеща, а Авторката сигурно ще влезе в лудница.

# 83
Като начало, мъж който има две деца, от две различни жени, не е стока и не може да задържи семейство. Това трябва да ти е проблема.
Второ, приятелят ти е баща на това дете, нормално е да го глези, да си говорят по телефона с часове и така на там. Както и е нормално детето му да е приоритет, а не ти. Иначе ако не беше така, сериозно щях да се замисля що за човек е тоя. За тези неща нямаш право да се сърдиш. Ако ти пречи, да си си взела ерген.
А по казуса ти. Не, не смятам, че можете да изградите семейство. Мъж на 40 г. с две деца, надали ще иска трето, каквото и да ти говори.
А ти се замисли за себе си, такъв мъж ли искаш за себе си, понеже ми изглеждаш като човек, който иска цялото внимание, а с него никога няма да го имаш. Децата ти ще делят наследство с неговите деца, той ще търчи да обслужва още 2 хлапета, защото е нормално, баща им е. Теб това ще те дразни, в един момент ще започнете да имате проблеми и да се карате и накрая да не станеш и ти самотна майка.

# 84
Свършиха ли свободните млади мъже , този няма да предложи нищо , дори едно дете не може да ти направи от страх , че ще дължи още една издръжка .
Три деца от три жени .

# 85
Свършиха ли свободните млади мъже , този няма да предложи нищо , дори едно дете не може да ти направи от страх , че ще дължи още една издръжка .
Три деца от три жени .

Явно са се свършили. Чудя се какви са тия мъже тип Коко Динев, на които жените се лепват, и ги чакат и им се надяват, че и деца им раждат. Златни ли са, какви са?

С онази, предишната, какво се е случило? И тя ли го е чакала дете да й направи?

Важи с пълна сила тук правилото - Гледай какво върши, не слушай какво ти приказва!

# 86
Здравей и от мен Simple Smile

ЧНГ - желая ти да откриеш истинската любов през новата година.

Какво да правиш? Разкарваш го или разкарваш себе си от него Wink

Преди време излизах 3-4 пъти на кафе с едно проекто- гадже с дъщеря на 13 години. Не живееше с майка й, разделени бяха. На последното ни кафе - същият ми вика "Ще можеш ли да ми дадеш пари на знаем"?
"Защо"? - му отговарям.
Ами, тя дъщерята искаше един мобилен телефон за 1200 лева и аз й го купих, а сега нямам пари.
Казах му, че трябва да си прави сметката, за да не изпада в подобна ситуация.
Платих кафето. Оставих му 5 лева за хляб и му казах повече да не ме търси изобщо, ама избщо.

П.П. Оттогава гледам да не излизам с мъже, които имат деца. Знам, че звучи гадно, но това е моят избор.

Теб ще те посъветвам същото - напусни го! Нямаш друг вариант. Аргументът е, че искаш деца, а той не. Той вече има, а и ти искаш да имаш, явно от друг, щом този не желае.

Успех и усмивки от мен Simple Smile

# 87
За другото така питано дете, то е на 17, огромна роля е изиграл вторият татко, тъй като са се събрали с майката, когато детето е било на година и малко. Реално то познава новият й съпруг като баща, казвал му е 'татко' още като се е учил да говори. Тръгнали условия от негова страна към майката, били са страшни панаири, тя много бързо след това е родила дете от него и той е започнал отново да й поставя условия как, ако тя дава детето на приятеля ми ще си вземе неговото и ще я зареже и т.н. и се е започнало 'детето е болно' или ако му го дадат за малко, след 15 минути детето започва да реве как иска да си ходи 'при тати', от което естествено, че му е ставало криво. На това дете не му е обяснено, че мъжът, който живее с тях не му е биологичен баща. Социалните са обяснявали как трябва да го водят на психолог, за да му обяснят кой е тати и кой е този, който го взима през седмица. Той се е съгласил да го водят на психолог, но майката е отказала. Обаждал се е , не му позволяват да говори с детето, социалните са опитвали да се намесят и да са там, но майката е изкарала медицинско на детето, че този стрес е противопоказен и има психични последствия за детето и заради това е започнало да се изпуска вечр и т.н. Отделно като го е взимал малкото братче е започвало и то да реве, че му взимат баткото и вторият мъж се е настройвал как така някой ще разревава детето му и хоп още драма. Имало е някаква борба, която явно се е отразявала зле на детето и неговото обяснение е, че в един момент просто се е отказал, защото не иска да причинява всичко това на малко дете, което вече не е малко. През годините се е опитвал да се обажда и да ходи до техния град пак безуспешно. Това е историята или поне това е историята, която аз знам.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 18:27 от yorma

# 88
Не би ме учудило да е истина. Като стане на 18 ще може някак да се вижда с баща си. Другото дете - ами тинейджърка, какво да правиш.

Ти виж мъжът, с който си защо не иска деца с теб. Подробности за връзката ви не е нужно да разказваш на всички. Повечето неща, които си мислиш, че са проблем са битовизми и не трябва да ти дреме особено.

С него си изясни какво ще правите, защото той на 40 и с теб и без теб, ако иска да не е сам до края на живота си трябва да се ориентира към детенце и семейство, а ти ако искаш да си с него някои факти от живота му ще трябва да ги приемеш, а други да ги подминеш. И още нещо - той след като си плаща издръжките не е незаинтересован баща, който е офейкал.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 20:20 от Елфичка

# 89
Не би ме учудило да е истина. Като стане на 18 ще може някак да се вижда с баща си. Другото дете - ами тинейджърка, какво да правиш.

Ти виж мъжът, с който си защо не иска деца с теб. Подробности за връзката ви не е нужно да разказваш на всички. При мен даже и родата не знае с подробности. Няма какво да обяснявам, а съм в същата като теб ситуация, но с тази разлика, че с мен искат дете. Така че повечето неща, които си мислиш, че са проблем са битовизми и не трябва да ти дреме особено.

С него си изясни какво ще правите, защото той на 40 и с теб и без теб, ако иска да не е сам до края на живота си трябва да се ориентира към детенце и семейство, а ти ако искаш да си с него някои факти от живота му ще трябва да ги приемеш, а други да ги подминеш. И още нещо - той след като си плаща издръжките не е незаинтересован баща, който е офейкал.

Благодаря за разбирането.

Влязох малко в обяснителен режим, тъй като доста ме нападнаха за първото дете и как може да съм с такъв безотговорен човек. Предвид фактите, аз не го виждам като безотговорен, по-скоро като нежелаещ да създаде семейство с мен, което ме тревожи и исках да споделя. А споделих подробностите, защото мисля, че те са причини за нежеланието му, та така...благодаря още веднъж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт