Деца от предишни връзки и аз без дете. Какво да правя ?

• 8 000
  • 130
  •   1
Отговори
# 60
Голямото дете сигурно гони пълнолетие. Всички се хванахте за това, че го е изоставил, но това са спекулации. Ако детето е родено преди 15-18 години, много си беше лесно майките да отчуждават децата си от бащите. Нито законът работеше ефективно, нито пък въобще се споменаваше за ПАС. А и бащата, ако е потърсил контакт към 6-7 годишна възраст, без изградена връзка с това дете, съвсем невъзможно става. Какво се нахвърлихте, че си бил игнорирал голямото дете. И само не ми казвайте, че който се "бори", успява. Не знаем там ситуацията, били са млади и двамата родители, пък и теми във форума "бол" с указания как младата родилка да си фане вързопчето и при мама, барикадирана от "лошия" татко. И той ни да го вижда , ни да го чува, защото " не заслужава". Само издръжка и да "забрави", че има дете. Пък тука големи критикари на тема изоставено и непотърсено дете, брей.
Проблемът тук е друг- авторката се е хванала с един чичак, а е млада и е необяснимо защо си представя това "розово" бъдеще като мащеха. Бащата прави за дъщеря си каквото е нужно. Нормално е да я поглези, та той дори няма как да участва пълноценно в живота и и да я възпитава. Нека я глези. Авторке, защо не се махна оттам, когато момичето беше при баща си? Вярно, че се припознаваш като жена му, но няма ли къде да отидеш, да се дистанцираш. Ако този мъж ти е свестен, искай си детето, което да му родиш, но имай предвид, че може и сама да си го гледаш. Имаш ли къде, с какво? В момента подслаждаш леглото му и му угаждаш, като това ми прилича на някаква твоя материална зависимост. Използвай времето да поработиш върху себе си, да се усъвършенстваш, да помислиш за самостоятелност, ако не можеш да си тръгнеш веднага.
И аз съм на мнение, че трябва да си търсиш друг, но като те чета, няма да послушаш форума. Прекалено го величаеш този мъж.

Не, отбелязахме, че не е потърсил малкото дете, не че не се грижи достатъчно за тинейджърката.

Той може да плаща издръжка и за първото,но авторката да не знае.
Може да не е признал първото дете,майката да не го е осъдила и за това да не плаща издръжка.
Може да са му отнети родителските права или да се е отказал...

При отнети родителски права пак се плаща издръжка и има срещи при социален работник. Само, който не е поискал да си види детето, той не го е видял. Всякакви психопати си виждат децата редовно, а този си е някакъв обикновен безотговорник. Авторката да не му търси оправдания, че да не се изненада как не търси нейнито дете в бъдеще, ако реши да роди от него.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 11:01 от rainbow90

# 61
Здравейте дами,
имам следните терзания и искам да чуя странични мнения.
Казусът е следният, приятелят ми има 2 деца (от 2 различни жени) преди мен. Аз деца нямам. Той с първото си дете няма никакъв контакт, тъй като са се разделили още докато е било на няколко месеца. С дъщеря си, която в момента е на 14 се виждат веднъж-два пъти годишно (тя живее с майка си в Испания). Плаща издръжка и на двете си деца.
Скрит текст:
Както се досещате, тук идва проблемът, аз съм почти на 29, заедно сме от 3 години и развитие няма. Ходим на почивки двамата, всичко е наред, но за наши деца не се говори. Притиснах го веднъж и каза: не, ситуацията не е такава, че да имам 2 деца и да не искам повече, някой ден ще си имаме...някой ден, добре, ама той е на 40.
Познавам дъщеря му, беше ни на гости 2 седмици. Преди да се запознаем  бях се настроила доста положително, представях си как ще се разберем. Да, ама не. Тя иска нещо, той казва 'не' и тя започва да плаче, да се сърди, да прекрачва граници на добро поведение и хоп става на нейното. Докато беше при нас си говореше с майка си само на терасата на спалнята, за да не чуваме какво си говорят. Накрая нещата ескалираха до там, че когато си заминаваше дори не искаше да ми каже 'довиждане' и трябваше приятеля ми да я накара да каже 'чао'. Пререкания не сме имали конкретни.
От този момент се настроих страшно към това момиче, не съм казала или показала на приятеля си, но вътрешно ми е много зле. Искам деца, но не желая те да са свързани по някакъв начин с нея, а ще са. По празниците имахме план да сме с моето семейство и изведнъж 2 седмици преди Коледа той каза: дъщеря ми ще кара празниците при майка ми, отивам и аз там. Изкарахме Коледа при нашите и след няколко дни той замина при майка си. Стана ми кофти, признавам си. Виждам я като причината аз да нямама истинско семейство с него. Чуват се почти всяка вечер по телефона, говорят по повече от половин час, аз стоя в другата стая. Нямам претенции финансови, двамата работим, но бюджетът е някак разделен. Апартаментът си е негов, аз живея при него, давам му пари за сметки, за поддръжка, дори за храна. Някак така исках да му покажа, че разбирам, че има разходи за децата и аз съм готова да помагам поне в общото домакинство, за да му е по-леко на него, но това започна да ни отдалечава. Станахме като съквартиранти откъм финансова гледна точка.
Отделно, той за себе си все гледа да не е нещо кой знае колко скъпо и изведнъж сега като беше при майка си и детето си и ми праща снимки : виж, тя иска да си купи нещо си на Найк и тати купува, обувки също някви много скъпи беше взел. Не казвам да не й купува, той си вади парите, за каквото иска за тва ще ги харчи, но не ми се струва, че едно 14 годишно дете трябва да има най-скъпото. А и не е за парите конкретно, но се замислям, а ако ние имаме дете ??? Какво става тогава? Нейната майка не работи, съответно каквото иска тя, трябва той да го купува. Дебело подчертавам, не парите са проблем, а прекаленото глезене и как като щракне тя с пръсти и той хоп прави каквото му се каже. И нашите са ми угаждали, но са поставяли някакви граници, той такива не поставя.
И накрая, аз имам много патриархално семейство. На майка ми споделих, че той има дъщеря само, на баща ми и брат ми нищо не съм казала по темата. Знам, че ще кажете...да не си на 15, но наистина ме е страх как да им кажа и как ще го приемат. Аз съм доста стресирана и още стрес заради тази ситуация не искам.
Преди мен той е имал 5-годишна връзка с едно момиче, с което само са живели заедно и това ме притеснява още повече, че може би той иска да си живее само с някой, без да създава истинско семейство и аз да съм следващата такава.
ПС: с него се обичаме, разбираме се, той е мил и грижове, интелигентен човек е, забавен, но напоследък виждам все повече странични пречки.
Някой,ако е имал подобна ситуация и даде съвет как да постъпя ще съм много благодарна Simple Smile
[/spoiler]

Дъщерята е по- малката.

# 62
Напълно е възможно, както пише Таис, майката да е отчуждила детето. Друг въпрос е, коя майка би държала детето си далеч от един свестен, добър и отговорен баща, който би направил и помогнал  много в живота му.

# 63
Напълно е възможно, както пише Таис, майката да е отчуждила детето. Друг въпрос е, коя майка би държала детето си далеч от един свестен, добър и отговорен баща, който би направил и помогнал  много в живота му.

Стига бе хора, няма такова нещо като да не може да си види детето. Дори и майката да го е "отчуждила" има закони, които не могат да го спрат. А и много се злоупотребява с този термин, и да го е настроила срещу бащата, детето няма право на избор. Просто този не иска да го види, мързи го да се занимава и това е. Четете законите. Не може все някой друг да му е виновен, ако ще и този някой друг да е най-големия изрод. Нещата не работят по този начин.

# 64
И затова според мен мисли, че не е от него. Иначе няма логика да прави нещо за едното, а за другото - не.

# 65
И да мисли така, има днк тестове. Може да си провери, но пак опираме до мързел и незаинтересованост Grinning Вероятно просто е привързан към голямото дете, защото е израстнало с него в началото, а малкото е отделено като бебе, до колкото разбрах. Също така вероятно го мързи да бие път и не иска да плаща пътните разходи до другия град.

# 66
  • софия
Бели коси ми излязоха докато четях написаното... Не проумявам как някой въобще излиза с мъж, който не се грижи за някое от децата си. Това би ме отблъснало на секундата- смятам , че един мъж не може да е мъж на място ако не се грижи за детето си. Относно теорията в последните постове, че може да не е негово-според мен ако беше така щеше да го е казал на авторката, за да се оправдае пред нея, че не го гледа. Не те разбирам, авторке, как може да се дразниш на това, че мъжът ти отделя време за дъщеря си-та това е най-нормалното нещо на света. И говорили видиш ли по половин час на ден-че какво странно има? Изнесох се от вкъщи преди 10 години и всеки божи ден за това врене звънях на баща ми и говорихме поне по половин час. Родителите са важни,децата също. Относни купуването на неща-човекът гледа да й угоди и зарадва. А това, че тя не ти казва Довиждане - спомни си каква си била на 14. Не те пизнавам, но повечето деца на тези години ги тресе пубертета и са ужасни. Но го израстват. Така че не бива да се настройваш срещу детето. А и ти си му чужд човек, да не е толкова лесно  да допуснеш чужд човек в живота си? Виж че ти не успяваш да направиш това с нея, а го очакваш от нея,която е едва на 14 г.

# 67
rainbow90 ,
Той може и да е искал да го вижда, но детето - не.
Майката се е изнесла с това дете, докато е било на няколко месеца.
Не знаем историята там, авторката, ако иска , да сподели.
Пак повтарям- дъщерята е второто ! дете, по-малкото.
Значи голямото е почти пълнолетно. Какви ли не неща може да стоят между тях. Преди 15-18 години законите не работеха, нямаше ЧСИ - та, нормата на чл. 182 от НК не работеше.
не го оправдавам, но има и друга гледна точка, а всички вкупом решихте, че само той е дезинтересиран.
На мен не ми изглежда безотговорен, ето , че прави , каквото му позволят, за другото дете. Изгражда връзка. Плаща издръжки. Грижи се и за авторката , тя сама написа, че е грижовен.
Просто мястото и не е там по обективни, а не- субективни причини. Но тя си знае. Акоо е достатъчно осъзната и самостоятелна и спре да се прави на добрата втора майка, може и да се получи. Дъщерята няма да е все на 14, може и да я приеме, може и приятелки да станат. Всичко може. Но защо, когато авторката си има време, ресурс, да поема такива рискове. Може и без - с млад , свободен мъж.

# 68
  • София
14 годишната е обект на темата, като авторката сама е споделила, че бащата я вижда 1-2  ПЪТИ годишно. И се тръшнала за двете седмици. Не тийна, авторката се е тръшнала. Аз да питам - срам нямаш ли? Или не ги разбираш нещата, ама мнение имаш? Нормални са ти чувствата, ама си ги дръж за себе си или си обирай крушите и си намери партньор, без пълен със скелети гардероб.

# 69
rainbow90 ,
Той може и да е искал да го вижда, но детето - не.
Майката се е изнесла с това дете, докато е било на няколко месеца.
Не знаем историята там, авторката, ако иска , да сподели.
Пак повтарям- дъщерята е второто ! дете, по-малкото.
Значи голямото е почти пълнолетно. Какви ли не неща може да стоят между тях. Преди 15-18 години законите не работеха, нямаше ЧСИ - та, нормата на чл. 182 от НК не работеше.
не го оправдавам, но има и друга гледна точка, а всички вкупом решихте, че само той е дезинтересиран.
На мен не ми изглежда безотговорен, ето , че прави , каквото му позволят, за другото дете. Изгражда връзка. Плаща издръжки. Грижи се и за авторката , тя сама написа, че е грижовен.
Просто мястото и не е там по обективни, а не- субективни причини. Но тя си знае. Акоо е достатъчно осъзната и самостоятелна и спре да се прави на добрата втора майка, може и да се получи. Дъщерята няма да е все на 14, може и да я приеме, може и приятелки да станат. Всичко може. Но защо, когато авторката си има време, ресурс, да поема такива рискове. Може и без - с млад , свободен мъж.

Ами нека авторката да внесе малко яснота на колко години е това дете. Щом той плаща издръжка, вероятно е под 18. В много редки случаи се плаща издръжка на хора над 18,само ако учат и той е осъден да я плаща.

# 70
  • софия
Ама tays, какво значи, че детето не иска-това не е оправдание да спре да го вижда. Ти били спряла да се виждаш с детето си ако то не иска? На мен ми звучи несериозно от негова страна. Инак си права, че има много неща които не знаем и може да има някакви смекчаващи вината обстоятелства, но лично за мен нищо не би могло да оправдае това да си гледаш само едното дете. Според мен авторката не е и допорасла за връзка с мъж с дете по принцип, защото очевидно се дразни на вниманието към детето, така че по-добре да си намери някой , който също като нея няма.

# 71
Колко сигнала трябват за слепия - за да види, за глухия - за да чуе?
- дете 1 - няма грижа
- дете 2 - финансова грижа
- връзка с жена 5 години ( той е бил на 32 - още млад, така да се каже) , на която също не е направил деца
- и после идва авторката . 3 години връзка и чак сега се пита в гатанката, дали евентуааааално той искал и дете да й направи, или просто си е “грижовен” и иска да живее без още и нови деца.

Авторке, ти си била на 26 години като сте започнали връзка. Тогава не си помислила за тези неща, живяла си за мига. “Преглътнала” си факта, че има там 1-2 деца, ама те нали не живеят с него, няма проблем.
Нито жена ще му станеш, нито деца ще му родиш. Защо продължаваш да го боготвориш, поддържаш, издържаш и задоволяваш?
Все още има 30-35 годишни свободни, без деца , с желание да си направят свои и да се заженят.

# 72
Дариела,
логично е да си представя нещата по друг начин, защото няма свои деца.
Тя затова и търси съвети. Тя подхожда с емпатия, конвенционално. Ето, че закъснявала, или се прибирала преди тях, за да сготви. Да им осигури комфорт и повече време заедно.
Аз я питах защо не се е изнесла за тези две седмици, но явно другия път ще го напправи. Научила си е урока.
Нормално е да се чуди защо не се е получило, няма опит момичето с пубери.
А колкото до голямото дете, зная доста случаи, в които мама с дечко заминават за чужбина или друг град, намират си нов мъж, на което детето казва "тати" и по всевъзможни причини биологичният баща е отрязан от всякакъв достъп. В един момент, ако детето е расло с внушението, чее баща му е изрод, ми няма да иска да общува с него. Има едно нещо, наречено конфликт на лоялност. Когато детето е зависимо от отглеждащия родител, то се солидаризира и игнорира, кУ щЕ таткото на главата си да ходи. както и да е, темата наистина е за това, дали мястото и е там на дамата.  Дано са и полезни мненията, щото не е много активна. А ние тук си изразяваме мнението, никой няма да и сърба живота.

# 73
Не проумявам как някой въобще излиза с мъж, който не се грижи за някое от децата си. Това би ме отблъснало на секундата- смятам , че един мъж не може да е мъж на място ако не се грижи за детето си.

Знаеш ли колко от младите момичета, които се хващат с разведени чичковци с деца мислят, като теб? Николко. Повечето дори се радват, че не им се налага да търпят децата му, че не се налага да делят вниманието на любимия и най-вече парите му с разни бивши жени и някакви си там деца. Тя авторката затова мрънка - за един Найк и за едни 30 минути разговор по телефона на ден с дъщеря му, която е на хиляди километри от него и го вижда два пъти в годината. Дори в първия пост много ясно си го написа - как да разкара дъщеря му и да я отделечи от него

Цитат
От този момент се настроих страшно към това момиче, не съм казала или показала на приятеля си, но вътрешно ми е много зле. Искам деца, но не желая те да са свързани по някакъв начин с нея, а ще са.

Виждам я като причината аз да нямама истинско семейство с него. Чуват се почти всяка вечер по телефона, говорят по повече от половин час, аз стоя в другата стая.

виж, тя иска да си купи нещо си на Найк и тати купува, обувки също някви много скъпи беше взел. Не казвам да не й купува, той си вади парите, за каквото иска за тва ще ги харчи, но не ми се струва, че едно 14 годишно дете трябва да има най-скъпото. А и не е за парите конкретно, но се замислям, а ако ние имаме дете ??? Какво става тогава? Нейната майка не работи, съответно каквото иска тя, трябва той да го купува. Дебело подчертавам, не парите са проблем, а прекаленото глезене и как като щракне тя с пръсти и той хоп прави каквото му се каже

# 74
Има много причини да станат баща и дете чужди. Не съдете! Мен ми боде очите неуважението на мъжа по отношение на авторката. Дано да прочете и преосмисли ситуацията, че часовникът тиктака.

Общи условия

Активация на акаунт