Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 061
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 435
Много е хубава.На мен ми изглежда,че ти е доста гъста.Аз искам като изсуша моята коса да имам леки къдрици, но не ми става така косата, а се изправя Sad

Моята е много права и също много трудно задържа форма, особено без фиксатор, но на първата снимка съм сушена с кръгла четка на филипс вечерта и сутринта я пуснах от опашката и се очудих много като видях, че все още има леки чупки. Явно съм усвоила техниката.

Ето това ползвам аз и съм доволна:

https://www.emag.bg/elektricheska-chetka-za-kosa-philips-essenti … -00/pd/DTPQRBBBM/

С по-голямата кръгла четка повдигам в корена и завивам крайчетата, а с по-малката се получават приятни вълни, като след маша, но по-отпуснати.
Аз си купих наскоро на ровента кръгла въртяща се, но не мога да правя къдрици. Става пак права. Трябва да намеря в нета клипчета как да си правя къдрици. Ще пробвам и да си я вържа на вечерта.

# 436
  • София
Много е хубава.На мен ми изглежда,че ти е доста гъста.Аз искам като изсуша моята коса да имам леки къдрици, но не ми става така косата, а се изправя Sad
На снимката съм само с издуване със сешоар преди 2месеца е преди да започна пак да я изрусявам.

Е ако си с права коса няма как да очакваш от изсушаване със сешоар да ти стане на къдрици.
Трябва да се начупи. На чупливите коси става само с пяна. Ако ти е права прсва като моята на влажна коса трябва да сложиш някакъв стилизант, аз ползвам топката за обем на тиги (една помпма)
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-styling-krem-gel-za-obem/, суша до почти сухо, завивам на една/две плитки и ги увивам в кок. Предспивам и на сутринта пускам и резултата е начупена коса. Ако искаш по рехави къдрици, самата плитка трябва да е по-рехава

# 437
  • София
Всички имате много хубави коси! Разкошни сте, момичета! Вдъхнових се и аз от предишната тема още, но...на мен не ми отива по-дълга коса от малко под раменете. Къдрава съм доста, а и тя някак стига до средата на гърба и спира да расте. Сега се чудя дали да не я подкъся дотам, докъдето се харесвам,  и да спра да я мъча?

# 438
И аз поръчах няколко неща на Kerastase от Notino и ги чакам с нетърпение. Поръчах синият скраб, понеже по описание ми изглежда по-подходящ за моята коса. И протоколът ми от днес:
- Измих с ДПШ на Lakme;
- Реших да направя бонбонената терапия на Brave New Hair, не я бях правила от лятото. Сложих ампулата, отгоре маската, покрих с шапка за баня и загрях за около 10мин;
- Използвах спрея за разплитане на Macadamia и по скалпа стимулиращият тоник на PK. Постоях малко с кърпа и сложих крема на Loreal от митичната серия и изсуших.
Косата е супер гладка, лъскава и прокарвам много лесно пръсти през нея (моята доста се заплита). Май ми дойде твърде хидратираща, защото нямам обем, но ще оправим положението с текстуриращ спрей и сух шампоан.😀
Чакам да ми свърши сесията и аз да си направя някоя по дълга спа процедура, че иначе се чувствам много гузно, ако правя нещо различно от това да чета по генетика.😂 В края на миналата година си взех еластисайзъра с роза и още не съм го пробвала 😢, но ухае мноого яко ( на Montale Intense Cafe според мен).

# 439
Ооо колежка Grinning Blush Много гадно беше сесийно време. Грижата за косата си е вид развеселяване Grinning

# 440
Ооо колежка Grinning Blush Много гадно беше сесийно време. Грижата за косата си е вид развеселяване Grinning

Абсолютно си права.Отпочива ми мозъка докато се занимавам с косата си.

# 441
Ооо да, определено е много разпускащо да се грижиш за себе си, дали ще е коса, лице, тяло, но през сесията съм си едно малко кълбо от нерви. Не че сега не съм си сложила шийт маска за лице и не гледам „Игра на тронове” за 4ти път.😂😂Трябва и да се разпуска.😌

# 442
Та протокола от днес:омазах се стабилно с еластисайзъра и седях 4 часа.Час преди да вляза в банята втруб в корена масло от репей. Изкъпах с Ш Редкен екстрийм, М Редкен екстрийм, Сложих и малко балсам Редкен и след него за капак малко хидратираща маска Макадамия....стана чудна, лека, жива... Но прекалих с един флуид на Редкен по дължините и след него сложих флуида на Напура за изправяне.... Е стана на клечки. Иьсуших и сега е тежка, суха и твърда 😔 предобрих нещата май

# 443
Поздравления за страхотните коси ,и грижата която полагате за тях. Да ви попитам някакви съвети против бързо омазняване на скалпа ,някакъв доказан продукт ,който да си купя. Голям проблем ми е ,къпя се косата ми е супер ,на на следващия ден вече е мазна в корена... опитах с шампоана на Керастаз за мазни  корени и сухи крайща същата работа...

# 444
Поздравления за страхотните коси ,и грижата която полагате за тях. Да ви попитам някакви съвети против бързо омазняване на скалпа ,някакъв доказан продукт ,който да си купя. Голям проблем ми е ,къпя се косата ми е супер ,на на следващия ден вече е мазна в корена... опитах с шампоана на Керастаз за мазни  корени и сухи крайща същата работа...

Душко,няма шампоан на света,който да ти спре омазняването на скалпа.Рецептата е 1 - спираш да си миеш косата всеки ден,аз го направих по метода cold turkey.Гадно е,отвратително е даже,но в момента съм доволна,че го направих.Започнах директно с миене на  4 дни.В понеделник вечерта мия косата,в петък вечерта я мия пак.И така всеки 4 дни,като имах 2 изключения-веднъж измих на втория ден и веднъж на третия ден.
Ако мислиш,че няма да успееш има една мацка,която има клипче в ютуб.Мисля,че беше нещо от сорта на oily but educated.

# 445
Iliyana Проблемът ти най-вероятно се крие другаде.Такова понятие като мазна коса няма.А шампоан който е за мазни корени и сухи краища пък изобщо,всичко е добре планиран маркетинг.Вземи си продукт почистващ скалпа и шампоан който отговаря на нуждите на косата ти(къдрава,третирана...).ДПШ задължително

# 446
  • Асеновград
Има как да няма, моите корени се омазняват на 2-рия ден и все пак я мия на 4 дни веднъж защото иначе е още по зле, пъривите два дни е добре и после със сухи шампоани и вързана. Така че и на 10 дни да я мием мазната коса си е мазна, не се омазнява по малко или по бавно, какво ли не съм пробвала, за мазна за нормална коса, без СЛС, професионални без соликони, без сулфати, с глина без глина все си се омазнява на 2 дни хахах. Няма как на всички да ни са еднакви скалповете, при някои може да действат шампоаните или миенето по рядко да има добър ефект, но при мен няма... на втория ден съм си за миене...

# 447
Имаше един период, в който иползвах често сух шампоан, от това състоянието на косата ми се влоши бързо. Сега имам за спешни случаи

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 00:37 от Vivru

# 448
Blush Yana четеш по диагонал.Колко често си почистваш скалпа и колко често ползваш ДПШ? Дори и маслата използвани като маска почистват скалпа и предотвратяват омазняване.Не косата ти е мазна,а скалпа ти не е ок.Помисли върху това

# 449
  • Асеновград
Blush Yana четеш по диагонал.Колко често си почистваш скалпа и колко често ползваш ДПШ? Дори и маслата използвани като маска почистват скалпа и предотвратяват омазняване.Не косата ти е мазна,а скалпа ти не е ок.Помисли върху това
Ами тя косата се омазнява от скалпа, то се подразбира, пробвала съм и с масла, кокосовото ми действа добре, но аз попринцип съм с проблемен скалп, не е само мазен, имам и себореен дерматит, шампоана който ползвам удържа положението до някъде, но при смяна на сезони или стрес се обостря.

Общи условия

Активация на акаунт