Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 129
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 570
Благодаряя🤗 В момента я мия на 3 дни, т.е. в понеделник сутринта се къпя и следващото измиване е в сряда вечерта. Този месец си бях повече вкъщи и реших да направя този експеримент, за да видя кога започва да ми се омазнява косата. На сутринта на третия ден корените вече имат нужда от сух шампоан. Попринцип обаче мия през ден, защото обичам да усещам косата си свежа и да няма неприятни миризми по нея. Нямам строг режим, който спазвам. Ако съм измила косата вечерта преди да изляза и на сутринта е попила миризма на цигари и наргилета пак я мия, но с безсулфатен шампоан и то само един път шампонирам. Всеки трябва да. открие своя баланс.

Колко пъти използвах „мия” в този пост?🤔😂

# 571
Споделям днешният протокол:

На предното къпане премих косата с fusio scrub на К и положението беше трагично.

Днес сутринта на влажни дължини сложих еластайзър с роза. Изкарах цял ден с него.
Вечерта нанесох масло от репей в корените и върху еластайзъра по дължините малко кокосово и макадамия. Постоях с маслата около час. Измих с Лалга и нанесох на подсушена коса ампулата. Загрях със сешоар за 10 минути и увих косата и се отнесох и седях час. Сложих серум екстеншънист по скалпа и правих 5 минути дарсонвал.
Маракеш ендз по крайчетата и екстеншънист термик за финал. Innocent

Резултат: Хидратирана и уплътнена коса, пада тежко, което ми харесва, но и предните пъти го постигах без ампулата този ефект. Още на мокра коса преди финишите, както и след тях, имаше едно неприятно оплитане на места, което при мен е много голяма рядкост. Отделно на местата където ми е изтощена косата (около лицето) всеки косъм сам за себе си е щръкнал на някъде, въпреки, че суших с кръгла четка. Очаквах повече от ампулата, но може би ефекта е видим на по-изтощени коси. Утре ще видим как ще е. Поне сега косището мирише яко Satisfied

Ъпдейт от следващия ден: Връщам си думите! Доста съм впечатлена от днешното положение. Доста по-мека и подредена от вчера, фризи очастъците са доста пригладени. При мен винаги веднага след миене и стилизиране косата не седи съвсем добре. Реалните резултати винаги ги виждам на следващата сутрин (защото мия вечер). Явно отнема време на продуктите хубаво да проникнат и да се сработят.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 11:10 от PeachHoney

# 572
  • София
Вчерашния протокол:

Този път реших да ползвам по-малко продукти.
Масаж в корените с ЯЧРМ и масло от арган.
Постоях така 2 часа.
Отмих с един билков шампоан за стимулиране на растежа.
Вместо маска сложих балсамът на Керастас за блондинки който вчера получих от Кокопанда защото казват че имал свойствата на маска.
Като финиши използвах лилавата топка на тиги, нектар термик и олио Джойко К-Пак.
Косата стана много мека, без заплитания, разресох я супер лесно, но някак много се изправи, все едно съм и правила сешоар.
Явно стана подредена от балсама, защото той е единственото ново в рутината.
СЪс смесени чувства съм към него - ароматът въобще не ми харесва, очаквах луксозен парфюмен керастаски аромат, а ухае малко на Алтерна лилавият балсам с хайвер - миризма която определено не обичам.
Самата му текстура също не е толкова кремообразна колкото очаквах, очаквах да е с текстура като маска а текстурата му си е като на балсам.
Ще видим как ще се държи на следващите измивания защото взех еднолитрова опаковка и дано не съжалявам...

# 573
И моя протокол от вчера. Навлажних косата и сложих Еластайзър екстрийм. Имах да си свърша някои неща и така минаха 3 часа. Измих с Ланза мойсчър и сложих м Хроноложист. Много ми харесва тая маска, косата му става плътна, но не и твърда с нея. Реших да завърша с балсам за обем с кокос на ФК, с който се сдобих от размените наскоро. Много рядък ми изглеждаше, но и важното беше да запечата косата. Преди сушене сложих серум и олио Ланза. Получих много плътна и обемна коса Blush
Утре съм на фризьор и мисля да изрежа 3-4 пръста и да махна най-сетне обезцветената част.

# 574
Протокол от днес:
- По дължините сложих еластисайзър с роза (най-накрая, мирише уникално), а по скалпа ампула Stamingen и върху нея шампоана от серията и постоях така около 2ч.;
- Измих косата с Densifique и след него сложих реконструктора на Aphogee. Затоплих със сешоар за около 15мин. и отмих. Много ми е любима тази комбинация, още под душа усещам косата двойна.
- За корените този път използвах един билков екстракт против косопад, който взех от Zoya. Съдържа чемерика, коприва, репей и розмарин. Има приятен аромат, надявам се да помогне за стимулиране на корените, защото за чемериката съм чела, че е много добра за косопад и растеж , а и другите съставки са обещаващи. По дължините спрея на Macadamia. След това серумът на Marrakesh, коприната на Chi, лилавата топка на Tigi и термото Extentioniste за финал. Мнооого повече ми харесва тази термозащита от Ciment-a. Мислех да се навивам със сешоара, но закъснявах и само изправих с кръгла четка. Най накрая мога и аз мога да кажа, че косата ми пада тежко. Тя попринцип си е мека и трудно постигам ефекта на по-жилава коса, но с тази комбинация успях. А и при мен също веднага след изсушаване косата е meh, но след няколко часа става разкош.Smiley

# 575
Момичета, защо слагате по три-четири продукта след измиване? Като нанесете първия, останалите изобщо стигат ли до косъма? И косата не става ли много тежка, не се ли задушава така? Като ходя на фризьор ми слага маска/балсам след шампоана и после само един продукт за стилизиране и термозащита.
И другият въпрос, каква е целта да се сложи шампоан като маска и да се седи така два часа?

# 576
Момичета, защо слагате по три-четири продукта след измиване? Като нанесете първия, останалите изобщо стигат ли до косъма? И косата не става ли много тежка, не се ли задушава така? Като ходя на фризьор ми слага маска/балсам след шампоана и после само един продукт за стилизиране и термозащита.
И другият въпрос, каква е целта да се сложи шампоан като маска и да се седи така два часа?

Всяка коса понася различно количество финиши. За мен лично 2 максимум 3 са окей, като 3тия  е олио и е на следвашия ден.
В случая цитирания шампоан Stamingen  се ползва по предназначение за съживяване на фоликулите и се нанася на суха коса/скалп/ масажира се и се седи 20-30 минути. Малко ми е много 2 часа, не знам дали няма да пресуши.

# 577
Всеки продукт, които слагам има различна полза за косата. Спрея за разплитане, серума за цъфтящи крайща и термозащитата е ясно защо ги слагам, без олио косата ми е суха и фризва, топката на Tigi в случая ползвах като стилизант, защото дава плътност. Моята коса носи на наслагване на продукти, не съм усетила утежняване. А шампоана се слага на суха коса така или иначе, затова го използвам като преуош. Пресувашане няма, скалпа си го чувствам супер. Всеки има различни нужди и чувствителност на скалпа.

# 578
Не ме разбирайте погрешно, това не беше критика, а въпрос Simple Smile Наистина исках да разбера защо са ви такива протоколите. Моята коса е фина, без обем и третирана, ако след измиване сложа толкова много продукти ще трябва да я мия още на следващия ден. Лично за себе си съм видяла че честото миене е също толкова съсипващо за скала и косата ми. Затова и още не съм намерила точния продукт за финиш. Редовно мия, слагам маска и евентуално балсам ако има нужда и до там. Още си търся финиш, набелязала съм си сега един Ревлон 10 в 1 или Милкшейк мляко пак тип 10 в 1 и се чудя кой да вема. Искам да е един продукт, да не ми прави тежка косата и да я пази от цъфтежи и прегаряне при сушене.
А като слагате толкова много неща през колко дни се налага да се мие косата?

# 579
Осем поста по нагоре съм отговорила на този въпрос.

# 580
Да, за теб разбрах още преди осем поста Wink Може и някое друго момиче, което слага по толкова продукта да отговори, нали темата е за обмяна на опит Simple Smile

# 581
Мисля че и двата продукта, които си споменала, че обмисляш са доста слаби за третирана коса. Мисля че можеш да минеш само с добра термозащита тип термиците на Керастас. Аз лично на 3-4 дни си мия косата, понякога изкарвам и с миене 1 път в седмицата.

# 582
PeachHoney, много ти благодаря за отговора Simple Smile Към момента използвам веднъж в седмицата Афоджи шампоан за увредена коса и 2-минутния реконструктор и веднъж шампоан Лакме за лилави коси заедно със съответстващата му маска. Решила съм тази седмица да си купя балансиращ хидратиращ балсам на Афоджи, който да използвам след маските (по препоръка на момичетата от темата - хидратация след протеиновите терапии) и затова се насочих към въпросните 10 в 1 продукти като финиш след балсама. Просто много ме е страх да не ми се утежнява косата. Иначе пак по препоръки от темата си правя разни маслени истории за преуош, обаче гледам да е веднъж в седмицата - от една страна нямам време за повече, от друга много ми пада цвета от тях и от трета - ако е на всяко миене (по два пъти в седмица) ми става ужасно безобемна и тежка косата.
Последно си мих косата в неделя с тониращия шампоан на Лакме и тъй като нямах маската сложих първото което хванах - някаква останала маска на Орзен с хилауронова киселина. Косата ми стана лъскава и обемна и още си е добре и няма нужда от миене. Преуош не правих, защото бях с две болни деца и просто нямаше кога.
Поради същата причина не успях миналия уикенд да се боядисам. Косата ми сега е до плешките, толкова дълга май никога не ми е била. Като се боядисам ще я огледам внимателно и ще ида малко да ми я оформят. Хаесала съм си безамонячна боя на Лакме и ще сложа доза ColorpHlex, дано стане моята работа Simple Smile

# 583
Аз също слагам по 2-3 финиш без проблем. Косата ми се чувства добре Simple Smile
Ако можеш да отделиш малко повече пари за финиш, бих ти препоръчала олио Ланза хийлинг. В него има всичко и термозащита, ако използвам горещи уреди Simple Smile

# 584
Viktoriai, благодаря Simple Smile Уреди към настоящия момент използвам само сешоар и то за изсушаване, не за изправяне. Имам и преса но я използвам буквално веднъж в годината ако ми се наложи за някой повод да си изгладя косата.
Видях го това олио, единственото което ме притеснява е да дам много пари за продукт, който няма да ми пасне. Ще го мисля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт