Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 211
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 120
И аз мисля да се включа в 7дневното предизвикателството с масла 🙄 с тези кичури и толкова светла не ми отива-изобщо. Чудя се дали да сложа безамопнячна кестенява, или къна. Не ми харесва този цвят 😔 посъветвайте какво да правя.
Надявам се да я закрепя с маслата. Снощи й правих еластисайзъра на Филип Кинсли и след това мнооого арганово олио на Лакме. Добре беше след това. От неделя почвам с маслата всяка вечер,но цвета какво да правя

# 121
Здравейте, Рапунцелки Blush
Ще споделя с вас протокола си от днешното миене. Първо намазах скалп й дължини с алое (много ми хареса тази идея и смятам да я правя всеки път, когато мога Blush ). След това смесих масло от бабасу и още едно (на коетому се е изтъркало името от етикета и не го помня Grinning ) с етерични масла от Иланг Иланг, Гераниум и мандарина. И всичко това намазах отново по скалпа и дължините. Стоях така около 2 часа. Измих с Ланза мойсчър. Сложих маска Епруваж под шапка, за грях под душа и постоях така известно време. Накрая заключих с балсам ГГ интенз.
Реших да си оставя косата къдраво-чуплива. Като финиши сложих серумът Ланза нийм, активатора за къдрици О'райт и мъничко пяна Олиосета. Получи се хубава грива Blush

В понеделник съм на фризьор. Намерих съвсем неочаквано зелен салон, който работи с Oway и съм много щастлива. В темата за профи козметиката Макадамия ги беше похвалила много сериозно и от тогава нямам търпение да ги пробвам Blush За пръв път ще си правя терапия в салон. Също така смятам да отрежа поне 3 пръста от косата, за да мога да махна почти всички увредени краища. Няма да стана Рапунцелка на годината, но ще си имам хубава, здрава коса Blush Grinning

# 122
jiraf4e 86 правила съм си всякакви цветове и експерименти с косата си. Мисля че ако сложиш кестенява на руси кичури ще се получи интересен цвят, но и ще избледнява с миенето. С къна не съм се правила. Какъв цвят искаш да постигнеш?

# 123
В момента в корена е с 7и8,което се доближава мнооого до цвета на кичурите и стои така, сякаш е резултат от грешен подбор на цветовете..... Нещо, като цвят от изсветляване. Искам нещо по-тъмничко и топло, може би 6тица да сложа

# 124
viktoriai,страхотна коса 🌹Ще останеш много доволна от Oway-гарантирам!
Аз тази вечер сериозно се наКерастазих....хаха.Измих с шампоан Денсифик,сложих маска Хронолоджист за 10-15 минути,докато измия банята,след това серум Initialiste/прекрасност на квадрат/ по скалпа  и за финал розовото масло-3 помпички😊С този серум косата ми е чисто нова ,усещането ми с него винаги е wow....целта ми е дължина от преди кичурите с платине 😊

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 22:36 от macadamia

# 125
Благодаря ти, Макадамия и твоята изглежда много хубава Blush

# 126
Ох, момичета, цопвам в темата официално, защото явно без официално записване няма да ми се получи.
По въпросите за запис - скалпа ми умира Grin Вероятно от суша, както всяка друга част от тялото ми, откакто си взех шампоан на Олиосета сякаш е доста по-добре. Ползвам домашен еластисайзър, едва прохождам с професионалните продукти, имам Ш + Б + М на Олиосета, макар и от различни серии, и двуминутния реконструктор на Афоджи. Миналата година правех маслени бани с кокосово или рициново масло, но не видях особена полза. Особено ми пречи, че това косище изисква миене доста рядко (веднъж на около 10 дни), та с това сякаш ми намаляват шансовете за грижи.

Една умряла снимка, на която съм си къдрила косата с ролки, принципно е права, но е също толкова хвърчаща
Скрит текст:

# 127
  • София
В момента в корена е с 7и8,което се доближава мнооого до цвета на кичурите и стои така, сякаш е резултат от грешен подбор на цветовете..... Нещо, като цвят от изсветляване. Искам нещо по-тъмничко и топло, може би 6тица да сложа

Jiraf4e86, къна върху боя не хваща. Пише го и на опаковката. Евентуално да ползваш тези продукти за премахване на боя.... Сега не се сещам, но ги има навсякъде.

# 128
Shinsou, благородно ти завиждам, че можеш толкова рядко да си миеш косата. Моят скалп се омазнява много и мия косата през ден. Ако проблемите ти са с разхвърчаването - пробвай с олио на суха коса, обира фриза. Също така, ако косата ти е много суха, пробвай с еластайзъра на Филип Кингсли (обикновен или екстрийм, според зависи колко увредена и суха е косата ти)

# 129
Мацки, днес бях на фризьор, пробвах серията Extencioniste на Керастас и определено ми хареса, ще се купува! Обаче ми скъсиха много бретона и ще се моля да дръпне бързо бързо с масажите серумите и тониците.

Viktoriai сподели как усещаш косата след алоето! Аз също слагам отгоре като изсъхне масла, мисля че не си пречат, пък и алоето обилно по скалпа го дават, че наистина засилва растежа! Аз мисля поне 3 пъти в месеца да слагам, пък да видим! Ако някой друг го пробва ще се радвам да сподели мнение!

# 130
От къде намирате алое?

# 131
От къде намирате алое?

Аз го купувам от био магазина на Балев, мисля че и в Зоя.бг има. Като цяло в био-магазините ги продават.

# 132
Ами рано е да кажа как го усещам, но като мине малко време, ще споделя. И аз мисля, че на скалпа трябва да му харесва Grinning
Също така мисля, че не би трябвало маслата отгоре да му пречат, дори по-скоро смятам, че запечатват влагата.
https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D1%81 … _BB_D0_BE_D0_B5-s
Това е алоето, което аз ползвам - малко мързелив метод Grinning, но съм доволна от него.

# 133
  • Варна
 Като виден мързел ползвам алое за пиене гел  Laughing. Супер си е макар да не е съвсем био.
  Viktoriai
Надявам се няма да ми се разсърдиш  Hug,но не ми харесва това,че след хидратиращ шампоан слагаш протеинова маска,а знаеш правилото/в това съм сигурна/.И да е имало някакъв бъг успешно си го туширала с финиши  Wink и косата изглежда супер. Наблюдавай я обаче в следващите дни.
 shinsou
Наложи си  миене поне веднъж на 5 дни задължително с маслен преуош на скалпа. Може и шише алое да си вземеш от аптеката и да го смесваш с маслата. Домашният еластисайзър е ок за дължините,но работа по скалпа няма. Пресушеният скалп обикновено води до неприятности. Олиесета ми се струва слаба ракия за толкова суха коса. Тук трябва малко по-тежка артилерия като еластисайзър екстрийм например както са те посъветвали.

Моят протокол от днес е стандартно миене....Напура енерджи Шампоан като преуош за горе-долу час,че се замотах. Керастаз Архитект Ш и М като с маската постоях половин час. Не съм я ползвала сигурно година и бях забравила какъв разкош е и колко я обича косата ми.Запечатах с балсама за блондинки https://www.zlatnaribka.com/kerastase/blond-absolu-za-rusa-kosa- … rastase-cicaflash много любим и перфектно хидратиращ. Дава нужния баланс след серията Архитект. Финиши интенз серумът на GG по скалпа,маракеш за връхчета и нектар термик.
 Резултатът е плътна,сочна балансирана коса. Миенето в средата на седмицата обикновено ми е такова спортно  Laughing. Уйкенда съм по-разточителна с терапии и глезотии.

# 134
Маска и балсам?! Защо, не утежнява ли?

Общи условия

Активация на акаунт