За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 017
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 325
Здравейте. Може би въпросът ми не е съвсем за тук, но все пак. Търся книгата на жената от поредицата-Гражданка в ранчото, някой да има линк😁?

# 316
  • Мнения: 1 495
Здравейте, искам да направя запеканка с броколи, но да е без прясно мляко, предпочитам кисело.
Харесах тази рецепта, според вас може ли да се замени прясно мляко с айрян ?
https://recepti.gotvach.bg/r-58050-%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B … D0%B2%D0%B0%D0%BB

Другото, което си харесах е това, но ми се вижда много киселото мляко:
http://poliyordanova.com/ogreten-s-brokoli/

# 317
  • Sofia
  • Мнения: 21 610
Здравейте, искам да направя запеканка с броколи, но да е без прясно мляко, предпочитам кисело.
Предлагам ти моя варинт - https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post_29.html

# 318
  • Мнения: 9 518
имам едно пакетче бадемово брашно. дайде идея за някой хубав десерт /за гости/. гледах някаква рецепта за шведска бадемова торта, но не знам дали бива.

# 319
  • София
  • Мнения: 10 849
имам едно пакетче бадемово брашно. дайде идея за някой хубав десерт /за гости/. гледах някаква рецепта за шведска бадемова торта, но не знам дали бива.

Сладкиш от Капри (Torta Caprese) - страхотен е! Heart Yum

# 320
  • Мнения: 9 518
добре звучи, макар аз да харесвам по-кремести неща. със сигурност обаче децата ще го харесат този сладкиш....Wink
това някой пробвал ли е?
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_15.html

# 321
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Жената, бадемовата торта ( тъмна и светла) ги има в Икея.
Аз я харесвам, но е много далеч от сиропирани-креместите торти, които се правят в Бг.
Също е доста тежка и парченцата съответно са малки. Моето дете я яде.

Бадемовото брашно можеш да го смесиш с друго и да направиш пандишпан, много ароматен става.

# 322
  • Мнения: 2 817
добре звучи, макар аз да харесвам по-кремести неща. със сигурност обаче децата ще го харесат този сладкиш....Wink
това някой пробвал ли е?
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_15.html

Аз я правих тази торта, но не се хареса в къщи.

# 323
  • Мнения: 10 372
Така ми звучи много прекрасна тортата, но всеки харесва различни неща.
С бадемово брашно обикновено правя Ричарели от блога Кулинарно на Йоана.

 https://www.kulinarno-joana.com/2014/12/ricciarelli-bademovi-sladki-ot-siena/

# 324
  • Мнения: 128
Как разбивате яйцата за солен кекс? С миксер 5 минути или просто с вилица/тел? Thinking

# 325
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Без миксер.

# 326
  • Sofia
  • Мнения: 21 610
Как разбивате яйцата за солен кекс? С миксер .. или просто с вилица/тел? Thinking
Може би да формулираш питането си по друг начин?!  Иначе каква е целта на това питане. Ще получиш статистика - една част ползват мискер, други не. И какво ти помага това?

# 327
  • Мнения: 9 518
добре звучи, макар аз да харесвам по-кремести неща. със сигурност обаче децата ще го харесат този сладкиш....Wink
това някой пробвал ли е?
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_15.html

Аз я правих тази торта, но не се хареса в къщи.


защо, какво не ви хареса?

# 328
  • Мнения: 2 817
добре звучи, макар аз да харесвам по-кремести неща. със сигурност обаче децата ще го харесат този сладкиш....Wink
това някой пробвал ли е?
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_15.html

Аз я правих тази торта, но не се хареса в къщи.


защо, какво не ви хареса?

Ами, аз сладко не ям, но детето каза - не ми харесва Simple Smile Мъжо също не я одобри, каза, че не е неговата торта. Предполагам, че е въпрос на вкус, но беше преди доста време. Забравила съм.

# 329
  • Мнения: 12 681
Как разбивате яйцата за солен кекс? С миксер 5 минути или просто с вилица/тел? Thinking
Както пише в рецептата. Макар че за солен специално поне аз май не съм правила рецепта дето да иска разбиване непременно с миксер, както за някои от сладките кексове. Ама пък може и просто аз да не съм попадала. Те и сладките не всички го изискват.

Общи условия

Активация на акаунт