Отговори
# 1 410
С голямо удоволствие бих карала кабрио. Simple Smile Вятъра в косите! Ееех (младост, върни се)  Heart ! Нищо не може да се сравни с това удоволствие!
Поради тази причина харесвах много и всички двуколесни Wink
Сега не може без каска!
И за съжаление, не се виждам в кабрио по софийските улици, пък и в други градове. Отдавна карам заключена, а ако съм със свалени прозорци дръжката на дамската ми чанта, която обичайно слагам на дясната седалка, е закопчана с колана... Когато наближавам определено кръстовище с миячи на стъкла и просещи, затварям и прозорците...
     Може би знаете, но ще напиша, че от 12 ноември има влезли в сила промени за ГТП Има и нови неща за Сребърна + карта на СБА, за който се интересува.
За ГТП от тук   https://www.sba.bg/snews/v/1201/

# 1 411
За сребърните карти на СБА, някой знае ли от опит откарват ли наистина колата при повреда до най-близкия областен град или си търсят причини да откажат? И те ли избират сервизите или където им посочиш?

# 1 412
  • Пеликания
Да знаете само, че ще помогнат само при повреда, но какво влиза никъде не пишеше в общите условия.
Брат ми беше със златна карта и в Германия, за да избегне удар беше излязъл извън пътя и му казали, че това не влизало в услугите.

# 1 413
  • София
tetka_the_best, ние не сваляме тавана в града. Само като пътуваме на екскурзии и то по планински пътища. Чувството да си със свален покрив на такъв път е неописуемо.

# 1 414
  • here and now
За сребърните карти на СБА, някой знае ли от опит откарват ли наистина колата при повреда до най-близкия областен град или си търсят причини да откажат? И те ли избират сервизите или където им посочиш?
Със златна си търсят причина да откажат. Това са едни от най-зле похарчените ми 100 лв в живота.

# 1 415
Със златна си търсят причина да откажат. Това са едни от най-зле похарчените ми 100 лв в живота.
По спомен тук в темата мисля някой много беше хвалил СБА.

# 1 416
  • here and now
tetka_the_best  ги хвали, но тя е в София, там пътна помощ под път и над път, а в прованса е различно. Ако опреш до пътна помощ, ти предлагат най-близкия "град", където има един сервиз и със сигурност няма да ти свърши никаква работа(поне да беше град, където има поне един сервиз, който да прави техни ГТП, ама не)
Всеки да си преценя, аз лично не бих повторила с тяхна карта за нищо на света.
Писах им тогава за ситуцията и дори не получих отговор. Да бяха ми написали, че претенциите са ми неоснователни поне, а то .. едно голямо нищо.
Все още се ядосвам като се сетя за случката.

# 1 417
Преди години СБА имаше репутацията на организация винаги готова да помогне на човек закъсал с колата си. Но може пък днес да са се увълчили.
Има едно немско списание за коли "Ауто Билд",което е много интересно. В него читателите съвсем откровено говорят за дефектите на немските коли и търсят съвети как да ги оправят. Изобщо не се срамуват да критикуват жестоко компании като Мерцедес например,когато открият някакъв проблем по колите им. Въпреки че знаят,че това списание се издава по цял свят на съответните езици.
У нас няма такива списания или тв-предавания. Всичко е цветя и рози! 

# 1 418
Аз гледам ревютата на Филип,Бричка ли беше канала,нещо такова. Прави ми впечатление,че казва и минуси,говори кои двигатели са ок,кои не,какви проблеми може да има. Не знам до колко е обективен,а и малко преиграва и се лигави,но и доста интересни ревюта прави. 😁

# 1 419
  • Lost in a fairytale ...
Ами, нормално да плюят. Като дават няколко стотин хиляди евро за кола от реномирани марка се очаква всичко да е ок. Те като цяло не се свенят да плюят - дадат ли пари, всичко трябва да е както е в описанието и по договор Simple Smile То затова им се цени мнението във всички сфери.
За картите СБА и аз се замислям често, но като се замисля няма да ми е кой знае колко полезна. Освен намалението за ГТП, но пък така или иначе в сервиза, където ходя цената е ниска ... Харесва ми варианта за пътна помощ, но като казвате, че си търсят причина да не дойдат ... Олекнаха ми малко.

# 1 420
Преди няколко години в българското издание на Ауто Билд си хвалеха едни и същи немски марки. Сега не знам как е.

# 1 421
  • ВАРНА
Преди години СБА имаше репутацията на организация винаги готова да помогне на човек закъсал с колата си. Но може пък днес да са се увълчили.
Има едно немско списание за коли "Ауто Билд",което е много интересно. В него читателите съвсем откровено говорят за дефектите на немските коли и търсят съвети как да ги оправят. Изобщо не се срамуват да критикуват жестоко компании като Мерцедес например,когато открият някакъв проблем по колите им. Въпреки че знаят,че това списание се издава по цял свят на съответните езици.
У нас няма такива списания или тв-предавания. Всичко е цветя и рози!  

АутоБилд - репутацията му умря преди 10-тина години и вече неофициално е Фолксваген Билд!
 За никой четящ го от много години - не е тайна това.  Явно че не сте от тях.

Твърде много се подмазват на спонсора си последните години!

Да - плюят Мерцедес....стигат до такива варварски подмазвания към господаря си Фолксваген Груп че при тестване на Мерцедес -  Шкода и Фолксваген....познай как са подредени....естествено Бенца е последен Шкода в средата и първи Фолксваген винаги!

Бричката прекалява с хлапашкото си държане и  с тъпото Хадо на всяко второ изречение не може да не го набие!

Иначе ми харесва че набива пък винаги дори при тест на любимците си БМВ че на новите мюнхенци  след 2010 г.  веригите са им огромни боклуци и се сменят на 4 г. или през  120 000 км.максимум.

Тоест безсмислено е че са с верига новите БМВ-та .  
На старите бмв- мерцедес веригите издържаха и по 15 г. и 350 000 км. без смяна.

Дизи Райдър  е много по-добър бютуб автомобилен логър  - не се лигави въпреки че е по-малък около 30 г. -  от  Филип - който е с акъла 18 годишен!

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 13:48 от Варненец

# 1 422
Имам възможност да потърся чуждестранно издание и ще го направя от любопитство какво пише там и дали, на кого се мазнят Simple Smile Simple Smile
Ми навремето спрях да го чета, защото още тогава си беше Фау Ве Билд, а аз харесвам и мечтая само за 2 немски марки.

# 1 423
  • София
Аз съм с карта на СБА, ползвала съм им услугите, но в София. Как седи въпроса по магистралата идея нямам, не ми се е налагало да ги ползвам.
По сагата с талона ми в Кат, най накрая вчера го отстраниха този проблем. Грешка в тяхната система и след незнам колко гишета, успяха да го оправят. Днес вече имам ГО

# 1 424
  • София
И аз харесвам Бричка, НО... не ми харесва това, че трябваше да се изчерпа, за да започне да прави ревюта на малко по-обикновените автомобили, които реално се карат в България. Примерно ревюто и теста му на Ламборгини Хуракан. Да, интересно е за простия човечец да види тази кола какво представлява и тн, но реално вие, ако имате парите да карате ламборгини, бричката ли щяхте да гледате да ви каже кой двигател да си купите? Това малко ме дразни, беше влязъл в някаква поредица на супер скъпи и лачени автомобили и спрях да ги гледам. Сега напълно се изчерпа и мина към ревюта на Киа и Хюндай (не,че има лошо, чакам от много време да започне да говори за нещо по-различно от ауди, мерцедес и други марки тип порше, ламборгини) Само за Ауди ТТ има две ревюта, даже може да са три, не си спомням.

АутоБилд имат интересни статии, някои ми се струват много достоверни, други супер абсурдни. Лайкнала съм ги във фейсбук и предпочитам да ми излизат те пред корона вирус новините и другите тъпотии.

Общи условия

Активация на акаунт