Отговори
# 1 590
Да де, но оправданията, че е тъпа защото е жена и не може да се оправя малко дразнят другите жени. Освен това тя не е на 20, а на 30 и няколко. Минало е времето да е млада, наивна и неразбрала.

# 1 591
Ситуацията тук отразява и положението на пътя - когато чакаш да влезеш на път с предимство, жена да те пусне е изключение, а пернишка кола - никога.

Тъжно e за четене.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 12:50 от Elone

# 1 592
Хайде, хайде, това, бе тя си го признава и с това се оправдава не означава, че само тя е неориентирана.
Пълно е с неориентирани шофери, но не го осъзнават.

# 1 593
Според мен момичето просто си е на раздумка тук (или на нещо друго ). Като жена, която си е бутала сама колата и е помагала на други жени да бутат знам едно, никоя жена не иска това да ѝ се случва два пъти. Та на истории как веднъж спукала гума, пък сега пак ще си кара със спукана, с течащ антифриз и гаснеща кола хич не вярвам, освен ако не се изпълняват на две ракии.

# 1 594
Да, де, ама повечето "неориентирани" шофьори се стараят да се научат и карат внимателно.

Преди няколко страници четох случката с ударената от Зуки кола. Умишлено не коментирах. Едва ли има някой който да приеме това, което се е случило..... Както казах, утре Зуки може да се натресе на теб, на детето ти.... Дали тогава ще си кажеш, е, нищо, тя все пак осъзнава, че не може да кара?!?
Като не може да кара, да отиде на опреснителни курсове, не да се бута по улиците!

Съчувствам на хора, които се опитват да се справят с живота въпреки несгодите, но в случая тези драми продължават години. Госпожата не се и опитва да се научи, само хленчи, че е "сама жена"..... Да не е единствената?!?

# 1 595
Да не говорим,че и да не знае/не може/не разбира,все има някой колега,брат,братовчед,приятел,който да помогне. Просто тя си е Драма Куин,която иска да се вайкаме и да я съжаляваме... ми няма как.
И аз не разбирам много неща,не се имам за голяма шофЕрка,но съм достатъчно отговорна,за да не допусна подобно нещо. Чайници,роботи,таблото й е като коледна елха,но няма проблем,важното е да се движи. Пеша ако трябва ще вървя,но няма да се кача на такава неизправна кола. Просто малко мисъл трябва да се вложи,остави че може да пребиеш себе си,но (да не дава Господ) може да почерниш и други хора и семейства. Тогава какво ще е оправданието? Или пак ще каже,че е било на паркинга,не е виновна за нищо. Заравяме главата в пясъка и всичко е точно...

# 1 596
  • ВАРНА
От днес на промоция в Кауфланд 5-30 пълна синтетика 5 литра за 44 лева...само за бензин от новите става!

твърдо НЕ за комън рейл и дизели с дпф!....

# 1 597
  • София
Интересни хора сте. Simple Smile
Зара има 6 позиции, картите са 52. Simple Smile Няма как всичко да е еднакво и перфектно. Секи луд, с номера си. Simple Smile
По улиците ежедневно се срещат всякакви, с лъскави и изправни каруци, които са много по зян. Simple Smile Ако не повече, поне не по-малко от нашто момиче. Simple Smile
Девойката може и да пресолява и понякога идва ту мач, да, но надали е свършека на света.
Ето пример. Подчертавам, само пример.
Доста се е коментирало тук за гумите - ма какви да са, ма евтини ли, скъпи ли. Ма дали не покараме скапаните гуми  дет не са за този сезон отзад, щото нема значение. И т.н. Това е не по-малко опасно от щуротиите на Зуки. Само един път, при съответните условия няма да може да се спре и може да е кофти случка. Simple Smile
А, всички ли карат нови и читави коли? Няма такива с 15+ и/или с разни проблемчета? Я всички да си вземат по една нова, че да сме спокойни останалите участници в движението. Laughing
Тва ми идва малко кат при мъжете.... Simple Smile Всички искат да ...пийп..., ма не са всички с по 25 санта. Аре сега, тия с по-малките не им се мембе, така ли?

П.П. Варненец, стига бе. Масло, баш па от Кауфланд. Simple Smile

# 1 598
Та на истории как веднъж спукала гума, пък сега пак ще си кара със спукана, с течащ антифриз и гаснеща кола хич не вярвам, освен ако не се изпълняват на две ракии.
Нова си, затова не знаеш страшните истории на Зуки. Многократно ѝ е казвано, че се отнася безотговорно към поддръжката на колата и че става опасна на пътя. Оправнадието винаги е, че е сама жена, не разбира и няма пари. 3-4 години минаха във вайкане.

# 1 599
  • ВАРНА
П.П. Варненец, стига бе. Масло, баш па от Кауфланд. Simple Smile

Не е тяхно - на външна фирма е.  

Няма проблем за стар дизел без дпф преди 2004 г.  и бензин.

Твърдо не се препоръчва за комън рейл.

# 1 600
Онзи,аз не деля колите на нови и стари,а на изправни и неизправни. И да,карам само ако е ок колата. Все пак и детето си возя. Скоро колата ни беше в сервиз,можех да взема другата,която гние отвън и не караме,за да не вървя пеша,но не пожелах. Отделно,че извадих душата на ММ до като не оправи всичко! От-до. Така че,не е ок да я оправдаваш. До човек си е.
Тя за това и Зуки си пише и си прави щуротиите,заради такива разсъждения. Не е само тя,то е ясно,но до като мислим така,няма и да останат единични случаи.

# 1 601
Онзи, ти прочете ли случката на Зуки, когато е ударила друга кола?
не казвам, че не може да се случи на всеки, напротив. Утре може и аз да ударя някого.....обаче след това - опитала се да измами застрахователя, после не са изплатили щетата на другата жена и те са поискали от Зуки пари за ремонта. Та тя се вайка как можело да ѝ искат еди колко си за ремонта, било изнудване..... Не помня вече подробности, не ми се връща да чета. Сигурна съм, че Зуки чете темата и в момента. Нека си вземе бележка от коментарите ни - не е въпрос до неможене, а до желание да се научи, както и да поема отговорност за действията си.

ПС: И моята кола не е перфектна, нито нова, обаче поне не застрашава другите участници в движението.

# 1 602
  • София
Така че,не е ок да я оправдаваш. До човек си е.

Не виждам къде я защитавам. Simple Smile  Обективен съм.
Само малко подчертах, че след като тя си описва патилата и дивотиите, надали е нужно да я горим на кладата. Simple Smile
Няма лошо, не давам наклон никому, казвам какво мисля.
И да, до човек е.

Скрит текст:
Онзи, ти прочете ли случката на Зуки, когато е ударила друга кола?
не казвам, че не може да се случи на всеки, напротив. Утре може и аз да ударя някого.....обаче след това - опитала се да измами застрахователя, после не са изплатили щетата на другата жена и те са поискали от Зуки пари за ремонта. Та тя се вайка как можело да ѝ искат еди колко си за ремонта, било изнудване.....
Да. И кво? Много тъпо, да. Да си носи кръста. Simple Smile

# 1 603

Да. И кво? Много тъпо, да. Да си носи кръста. Simple Smile

Утре може да е твоето семейство и кола. Да си носи кръста, когато отговаря само да себе си. В случая е участник в движението и застрашава и другите. На мен лично не ми е ок. Явно на други не им пука дали ще ги отнесе.....

Пак казвам - никой не е застрахован, но е нормално да се стремим до минимизиране на вероятността от негативни емоции и случки.

# 1 604
Скрит текст:
Да, де, ама повечето "неориентирани" шофьори се стараят да се научат и карат внимателно.

Преди няколко страници четох случката с ударената от Зуки кола. Умишлено не коментирах. Едва ли има някой който да приеме това, което се е случило..... Както казах, утре Зуки може да се натресе на теб, на детето ти.... Дали тогава ще си кажеш, е, нищо, тя все пак осъзнава, че не може да кара?!?
Като не може да кара, да отиде на опреснителни курсове, не да се бута по улиците!

Съчувствам на хора, които се опитват да се справят с живота въпреки несгодите, но в случая тези драми продължават години.
Госпожата не се и опитва да се научи, само хленчи, че е "сама жена"..... Да не е единствената?!?
Това ѝ го казах още в началото на темата.  Доста мъже са се опитвали да ѝ помогнат, включително ФФ от форума. Но според нея я свалят и нищо не поема. Тя сама не иска да положи малко труд и търпение. Иначе с всички шансове да е станала шофьор на средно ниво.
Не заслужава нито да я съжаляваме, нито да я укоряваме.
С обиди и квалификации нищо няма да постигнем, само ще съсипем темата.

Общи условия

Активация на акаунт