ХУХК - имате ли представа за това?

• 494 714
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 2 175
Интересно наистина. Моят калпротектин също е нормален и последно беше 2.9 до 50. При мен са кашави изхождания около 1 път на ден. Не съм правила колоноскопия. Малко се притеснявам от нея да не се влоши положението. Някакви други проблеми ? При мен се появи и кожен проблем. Имаш ли кръв ? Във фейсбук има група за УК и Болест на Крон, можеш да се присъединиш, там ще те посъветват.

# 2 176
За момента е това. Имам една сухота в очите, но едва ли е от колита. Имам още няколко метаболитни заболявания - хашимото, ПКЯ, инсулинова резистентност. Казаха ми, че ако имам вече едно автоимунно, шансовете за второ като УК например са по-големи.
Колкото до колоноскопията - при теб съвсем спокойно може да се окаже най-обикновен полип и да приключиш с всички проблеми с премахването му. Във всеки случай според мен е по-добре да се провери какво е и да се започне адекватно лечение, преди да е станало по-зле.

# 2 177
  • Бургас
Има група във фейсбук...

# 2 178
Може ли името й или линк?

# 2 179
# 2 180
Здравейте, салофалк може ли да се приема и вечер да се пийва по малко алкохол?

# 2 181
Здравейте Калпротекина ми е 1000 . Има ли тук човек с такъв резултат и да се е оказало инфекция  или бактерия?

# 2 182
  • в страната на чудесата
Здравейте Калпротекина ми е 1000 . Има ли тук човек с такъв резултат и да се е оказало инфекция  или бактерия?
Разбира се, че може да е инфекция
То иначе нямаше да се правят др изследвания …

# 2 183
Болезнени чревни спазми, много слуз в изпражненията + червеникава слуз (Предполагам кръв) + кървави жилки...
Температура до 37,5.... Това ми е от днес.
Мисля си за улцерозен колит или крон....
СРДЧ със слуз и кръв+ температура няма нали...
Тези които сте с улцерозен колит или крон какви ви бяха симптомите...

# 2 184
И още нещо да попитам.
Искам да попитам при Крон или Улцерозен колит каква е кръвта в изпражненията?
Като червена слуз и кървави нишки или ясна кръв като при хемороиди?
И болките ви постоянни ли са или като на спазми? И вдигате ли температура?

# 2 185
  • в страната на чудесата
Пусни си посявка, калпротектин, кр картина и црп и ходи на доктор

# 2 186
Благодаря за съвета и препоръките.
Но не виждам какво пречи да попитам въпреки това?
Ако не затруднявам някой, да ми отговори и сподели.

# 2 187
  • в страната на чудесата
Къде видя да те спирам? Питай, аз споделям какво е разумно.

# 2 188
  • София
Болезнени чревни спазми, много слуз в изпражненията + червеникава слуз (Предполагам кръв) + кървави жилки...
Температура до 37,5.... Това ми е от днес.
Мисля си за улцерозен колит или крон....
СРДЧ със слуз и кръв+ температура няма нали...
Тези които сте с улцерозен колит или крон какви ви бяха симптомите...

Привет Simple Smile
Аз съм била на няколко пъти с такива симптоми + зловещо разстройство (ядях сварен ориз и излизаше цял в продължение на дни) + фистули + висок калпротектин и не се доказа автоимунно.
Първият път ми правиха колоноскопия без да съм толкова зле, вторият път на този хал ми я правиха заедно с гастроскопия, биопсиите ми са чисти.
Факт е, че след доста диети  и проба грешка ми се оправиха червата, но отне години.

Сега съм добре от към тоалетна, но пак се обзаведох с фистула отново се усъмниха за Крон, но изследванията ми са добре и нямам никакви други симптоми та не знам.

Накратко отоговора може и обикновен колит да е, не знам колко е успокоителен този отговор защото е отвратително да ти е зле и никой да не ти обръща внимание и да не знае защо.Hug

# 2 189
И още нещо да попитам.
Искам да попитам при Крон или Улцерозен колит каква е кръвта в изпражненията?
Като червена слуз и кървави нишки или ясна кръв като при хемороиди?
И болките ви постоянни ли са или като на спазми? И вдигате ли температура?

За първи път ли ти се случва? Ако да, следи известно време дали се засилва, дали сира. Ако продължава, най-доброто изследване си остава колоноскопията, за да се установи какво е, да се постави диагноза навреме и да се назначи лечение, вместо да се стигне до сериозно възпаление и криза, които се овладяват доста по-трудно. Дано е нещо временно и да отшуми бързо!

Общи условия

Активация на акаунт