Дестинация Берлин - 2

• 7 026
  • 100
  •   2
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте, в неделя ще пътуваме до Берлин. Ще бъдем там от 28.04.24 до 30.04.2024г. На 30.04.24г. ще пътуваме към Дрезден! Ще бъдем аз, съпругът ми, дъщеря ми на 16 години другата ми дъщеря на 11 години. Разбрах, че малката ще може да пътува с билет на някой възрастен. Питането ми е дали да си купим предварително Berlin welcom card и от кой вид? Трябва да купим 3 карти и съответно обикновената е 31 евро на човек - 93 евро, а тази с включените музеи 57 евро на човек - 171 евро. Виждат ми се много за 48 часа в Берлин, но може и да не съм права. Не мога да се ориентирам дали не е по добре да си купим дневни карти и да си платим входните билети ако посетим някой обект? Не съм ползвала приложението  Omio, мисля чрез него да купя билети за Дрезден, някой ползвал ли го е и дали мога да му се доверя, дали още от сега да закупувам билет за 30.04 или може и предния ден ?

# 76
Здравейте,

Моля да ми отговорите на 2 въпроса тъкмо да я съживим малко темичката. 🙂

Моля ако има някой който е ходил до Sachsenhausen Concentration Camp да сподели заслужава ли си да му се отдели половин ден? Добре ли е запазен, въздействащ ли е? Защото сме ходили в Освиенцим преди 25 години и още ми е пред очите ...
Под въпрос Wink Билетите за Берлин АВC важат ли за S бана до Oranienburg , както и транспорта в Oranienburg?

Panorama DIE MAUER - добре ли е направена ?Заслужава ли си 11те Евро вход?

Много благодаря предварително !

# 77
  • Берлин
1. Пак е гадно, но в никакъв случай не въздейства като Аушвиц или Бухенвалд.
2. АВС дава ползване на 3-те берлински зони, но не знам за Ораниенбург.
3.Не, не си струва. По-добре разходка по брега на Шпрее, където са интересните графити /посока Ийст сайд галери/. Приятно е да се поседне на Мерцедес плац-в района.

# 78
  • Варна
Здравейте,

Моля да ми отговорите на 2 въпроса тъкмо да я съживим малко темичката. 🙂

Моля ако има някой който е ходил до Sachsenhausen Concentration Camp да сподели заслужава ли си да му се отдели половин ден? Добре ли е запазен, въздействащ ли е? Защото сме ходили в Освиенцим преди 25 години и още ми е пред очите ...
Под въпрос Wink Билетите за Берлин АВC важат ли за S бана до Oranienburg , както и транспорта в Oranienburg?

Panorama DIE MAUER - добре ли е направена ?Заслужава ли си 11те Евро вход?

Много благодаря предварително !
Билетите ABC важат за Oranienburg (в зона C  се намира). Със S1 ходихме до градчето и след това с автобус до концлагера. Имайте предвид, че не всеки курс на S1 ходи до Oranienburg - както си се возихме и насред нищото (някое селце трябва да е било) се оказа, че е последната спирка и влакчето се връща към Берлин. Слязохме и трябваше да чакаме следващия пак S1, та все пак стигнахме.
За нас си струваше посещението, но нямам база са сравнение.

# 79
  • Варна
На летище Бранденбург ще имаме около 6 ч. престой.
Видях, че с RB23 можем бързо да стигнем до центъра на Берлин.
Може ли помощ това влак ли е? Каква цената на билета? Къде се купува?

# 80
  • Берлин
Билет за зона АВС се купува. Най-бързо ще стигнете до центъра с влаковете тип RE или RB.
Билети може и онлайн
Тук bvg berlin
https://www.bvg.de/en/subscriptions-and-tickets/all-tickets

# 81
  • София
Здравейте! Не е точно по темата,но искам да попитам който е запознат с Коледните базари в Берлин ,може ли да сподели тази година ,кога започват? Аз избързах със закупуването на билетите,връщаме се на 24 ноември,а май дочух, че тогава започват.

# 82
  • София/Хамбург
Не сте избързали толкова много. Първите коледни базари отварят от 1. Ноември. Ето тук можете да видите списък с всички пазари и работното им време: https://www.berlin.de/weihnachtsmarkt/#halle

# 83
  • София
Благодаря ви за инфото!🌸

# 84
  • Варна
Здравейте!
Предстои ми пътуване, като ще трябва да стигна до Шпандау. Кацаме вечерта и трябва да се придвижим с градския транспорт. Мога ли да се доверя на гугъл мапс за градския транспорт от летището до адреса в Шпандау? Как мога да се ориентирам в кои зони попадат и какъв билет трябва да си купя?

# 85
  • Берлин
АВС билет от летището. До Шпандау има регионални RE8, RE23 и нормален влак S9. Препоръчвам да си разиграете маршрута тук
Vbb de

# 86
  • Варна
Благодаря много за информацията!

# 87
Здравейте,
Пътувам другата седмица до Берлин. С две нощувки съм. Искам да си взема два 24 часови билета за градския транспорт. Пише, че 24 те часа започват да текат след първото валидиране на билета. В този ред на мисли, мога ли да закупя двата от машините на летището, да валидирам първия и съответно да си валидирам втория, когато ми се наложи по-късно следващият ден?
И знае ли някой какво става с линии на метрото U1 и U3. От хотела имам удобен маршрут с тях, а в момента ми дава някакви дълги заобиколни. Също от летището X7 + U7  го заменя с някакви други варианти. Някакъв роблем с метрото ли има?

# 88
  • Берлин
За билетите - да. 24 часа след валидиране. Няма значение кога/къде са купени.
В 3 през нощта днес приключва поредната транспортна стачка. Вижте утре през сайта на bvg, щом ви трябва метро.

# 89
На каква цена купувате самолетните билети до Берлин към днешна дата? Предстои ни семейно пътуване в средата на лятото и днес разгледах някои сайтове, но не очаквах толкова високи цени ... Уж нискотарифните предлагали по 10,20 евро,но аз не намерих такива билети. Дали си струва още да чакам за някакви промоции или направо да купувам, докато си е по-раничко?

Общи условия

Активация на акаунт