Жененият мъж, защо ми е изобщо

• 11 186
  • 309
  •   1
Отговори
# 195
Авторката най-добре да се съсредоточи върху себе си и най-вече върху това, че струва повече и че заслужава повече. Не е нужно да блокира въпросния мъж или да слага край, след като се притеснява, че той няма да й позволи. Да спре да го търси, да му отговаря и изобщо да общува само служебно с него. Да си намери нови занимания, съответно хора с които да излиза, абе да смени нещо в живота си и да го запълни с нови емоции, които ще й помогнат да преболедува старите. Не виждам какво има да отлага, най-важна си е тя и нейните чувства, така че да захвърля скапаната връзка в старата година и да почва начисто през новата.

# 196
Какво значи "няма да й позволи"?
Няма да я принуждава насила, просто ще удвои чара и тя ще клекне, защото има чувства.
Затова е препоръчително да спре физически контакта и да отреже опциите за комуникация. За да не се изкушава излишно и да не му оставя открехната вратичка, в която той първо да пъхне крак, а после да се вмъкне целия. Като предния път.
В такива случаи човек не трябва да мисли, просто да действа бързо в рязането на мостовете и да не си дава време да се обръща назад.

# 197
Е да де, няма какво да му се обяснява му е мисълта, то е ясно, че няма да я върже физически. Откъсване му е майката, без много, много разговори.

# 198
Какво значи "няма да й позволи"?
Няма да я принуждава насила, просто ще удвои чара и тя ще клекне, защото има чувства.
Затова е препоръчително да спре физически контакта и да отреже опциите за комуникация. За да не се изкушава излишно и да не му оставя открехната вратичка, в която той първо да пъхне крак, а после да се вмъкне целия. Като предния път.
В такива случаи човек не трябва да мисли, просто да действа бързо в рязането на мостовете и да не си дава време да се обръща назад.

Да, това е отоговорът. Но по-скоро няма да го блокирам, малко е детинско. Просто ще сведа до минимум комуникацията. Веднъж съм го правила, с бившия ми мъж. Въпреки, че с него поддържам контакт заради детето.

Авторката най-добре да се съсредоточи върху себе си и най-вече върху това, че струва повече и че заслужава повече. Не е нужно да блокира въпросния мъж или да слага край, след като се притеснява, че той няма да й позволи. Да спре да го търси, да му отговаря и изобщо да общува само служебно с него. Да си намери нови занимания, съответно хора с които да излиза, абе да смени нещо в живота си и да го запълни с нови емоции, които ще й помогнат да преболедува старите. Не виждам какво има да отлага, най-важна си е тя и нейните чувства, така че да захвърля скапаната връзка в старата година и да почва начисто през новата.

Болднатото е моето усещане, какво следва да се направи.

# 199
А мислиш ли, че си достатъчно силна? Защото той ще ти пише , ще ти звъни, може и да те причаква тук-там. Не ми се вярва да се откаже лесно.

# 200
А, аз мислех, че вече периодът на "ще"-то е станал вече "е"...
Щом оттеглянето е било още през октомври.

# 201
А, аз мислех, че вече периодът на "ще"-то е станал вече "е"...
Щом оттеглянето е било още през октомври.

Това не ми стана ясно, защо октомври?

А мислиш ли, че си достатъчно силна? Защото той ще ти пише , ще ти звъни, може и да те причаква тук-там. Не ми се вярва да се откаже лесно.

Ако не му отговорям и пиша, не мисля, че чак ще ме причаква. Веднъж се опитах да прекратя, но му дадох повод да продължи да иска да е с мен. Сега не мисля, че това ще се случи. Той не е малоумен, ще разбере, ако има промяна в поведението ми.

# 202

И аз мисля, че без блок няма да стане. Също така смятам, че тя умишлено си оставя вратичка той да я потърси.

# 203
Да, има някаква окончателност в блокирането.
Ако го направиш, значи вътрешно си приключила и не се обръщаш назад.
Въобще даже не е детинско в някои случаи.
И аз мисля, че сама се саботираш с това постепенно скъсване.

Тук не е въпросът да разбере или да не разбере той. Разбрал е и предишния път. Просто някои мъже (и с основание) третират женското "не" като "да". И се започват едни обсади, едни манипулации, ако е достатъчно добър, а ти достатъчно мека (както си), ще си се върнете на старото положение много бързо. Само че ти ще си още по-смачкана и с унизено достойнство, съответно - по склонна на компромиси.

# 204
Е ти сега точно същото възнамеряваш да направиш, свеждайки до минимум комуникацията, а уж искаш да прекратиш отношения. Даваш му пак повод да те търси и настоява.
Нещата понякога стоят наистина или или. Все пак, туй не ти е колежка, с която си решила да ограничиш контакт, та да чакаш тя да се сеща.
Пък това, че те яд, дето си затворена за други мъже - сърди се на себе си.

# 205
Като не комуникира с него, той ще се сети за какво иде реч. Не пречи да му каже, че са приключили. В главата си трябва да финишира всичко, другото после няма значение - както й е лесно, така да го направи. Човек трябва да гледа себе си, да се уважава, да иска повече и най-вече да се стреми да се чувства добре. Намери му кусури, че да ти е по-лесно Simple Smile .

# 206
Яна, откога разбра, че тази връзка не те удовлетворява и реши, че трябва да я прекратиш?

# 207
В главата ѝ обаче се въртят мисли, оправдаващи предимно бездействието, като вариант за действия.
Нищо не е финиширала.

# 208
Като не комуникира с него, той ще се сети за какво иде реч. Не пречи да му каже, че са приключили. В главата си трябва да финишира всичко, другото после няма значение - както й е лесно, така да го направи. Човек трябва да гледа себе си, да се уважава, да иска повече и най-вече да се стреми да се чувства добре. Намери му кусури, че да ти е по-лесно Simple Smile .

Съгласна съм, все пак малко от малко знам как би реагирал на липсата на комуникация от моя страна. За сега не мисля да му обяснявам нищо.

Яна, откога разбра, че тази връзка не те удовлетворява и реши, че трябва да я прекратиш?

Не мога да ти отговоря на този въпрос, може би от самото начало го знаех, но сега осезаемо ми е в главата.

# 209
Като никога съм съгласна с Дренка.

Тая игра с многократното късане е стара като света. И все в ущърб на късащия.
Нещата се правят от раз. Или въобще не се случват, докато не настане пълна мизерия. Във вашия случай - докато не изгубиш самоконтрол и не натвориш някакви простотии.

Общи условия

Активация на акаунт