Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, ще ви помоля за малко помощ. Баща ми почина 2010 година от тогава до миналата година докато учех получавах наследствена пенсия. Тази година се записах в Лесотехнически университет задочно обучение. Имах проблеми с уверението което трябваше да подам защото няма начална и крайна дата на семестъра. Извадих си ново, в което от университета бяха вписали, че нямат начална и крайна дата на семестъра за задочници. Откакто съм подала уверението нямам никакъв превод на пари . Днес звъннах в ТП на НОИ и от там ми отговориха,че ще  получа пенсия, но само за по малко от 1 месец. Въпроса ми към вас е има ли някой който се е сблъсквал с такава ситуация и за какъв период се получава тази наследствена пенсия въпреки, че съм задочно обучение ?

# 1
  • Мнения: 14
Здравей аз съм по същия начин, но съм редовно обучение и съм във Франция  веднъж се обадих завършвайки още 12клас само за да попитам за документите , подадох ги и от тогава си я получавам всеки месец  независимо семестъра..

# 2
  • Мнения: 331
До навършени 26 години.

https://pravatami.bg/4725

# 3
  • София
  • Мнения: 398
Привет, моя тати почина когато бях на 12, съболезнования за твоя!

За наследствената пенсия, ако учиш - аз също учех и бакалавър и магистър задочно, до навършване на 26 годишна възраст, я получаваш. И при мен понякога не е имало начална и крайна дата, затова при нужда носех още уверения в НОИ, там бяха били и ми казваха какво им трябва. В уверението при място съм казвала да ми пишат примерно и сесията от кога до кога е. При завършване на бакалавъра ми, не успях да се подготвя за първата защита на дипломна работа и оставих за втората дата... и уверение занесох за самите дати и също така уверение, че не съм се явила на първата защита.

Трябва да имат начална и крайна дата, все имате програма когато са Ви лекциите и когато са Ви изпитите, иначе не ги признават. При мен също от НОИ държаха на тези дати и затова съм тичала доста често, добре, че факултетът ми беше сравнително близо и имаше разбрани хора в администрацията на унито.

Не оставяй така нещата и късмет! Както с образованието, така и да разрешиш ситуацията!

Общи условия

Активация на акаунт