Какво е медитацията всъщност?

Медитацията е универсално средство – техника, с която тренираме ума и разширяваме съзнанието си. Тя е състояние на осъзнат покой за постигане на физическо, емоционално и духовно развитие.
Модерният ни начин на живот е силно повлиян от негативни емоции като гняв, омраза, страх и други. Тези човешки емоции имат подчертана склонност да се удвояват и разпространяват. Всичко това се отразява от нас към нашите деца, независимо на каква възраст са, дори и все още да са в нашата утроба.
Медитацията ни помага да преодолеем тези емоции, да  постигнем състояние на умиротвореност, спокоен ум и здраво тяло без стрес. При ежедневна практика човек се трансформира в непоклатима личност.Как медитацията помага на родителите?

Професията "майка" никога няма почивен ден и няма пенсионна възраст. След седемгодишна възраст нашите деца започват да изучават подробно света и всичко, което видят и чуят, се записва в тяхната "библиотека" от знания и открития. Като тийнейджъри преминават през период на трансформация, често придружаван от резки смени в настроението, избухвания, нездравословни хранителни навици, трудности в ученето и фокусирането. През всички тези моменти децата попиват нашата енергия, нашите действия и реакции спрямо тях.

Добрият родител е спокойният родител – този, който винаги намира време внимателно и с грижа да подхожда към детето. Уроците, на които учим децата си, остават в тях за цял живот, внедряват и подхранват ценностите, които формират основата на тяхната личност.

Няколко минутки медитация всеки ден могат да намалят всички видове стрес. Около 15 – 20 минути, прекарани в медитация сутрин и вечер, значително подобряват емоционалното ни състояние и баланс.
Медитирайки, ние се намираме в най-доброто си състояние. Медитацията освобождава стреса от ума ни, така че да даваме 100%, когато сме с децата си.

Мастърклас по медитация с Шри Шри Рави Шанкар

В случай че сега сме решили да започнем с медитацията и да я приветстваме в своето ежедневие, най-добрият начин е това да се случи с помощта на духовен учител.
Съвсем скоро един от най-уважаваните и признати хора в света на йогата и медитацията в световен мащаб – Шри Шри Рави Шанкар, идва в България, за да ни преподаде единствения по рода си Мастърклас – “Разкриване на безкрайността”, подходящ и за начинаещи.
Събитието ще се проведе в рамките на два дни – на 28 и 29 януари от 19:00 ч. в зала 1 на НДК.

През последните 38 години Шри Шри Рави Шанкар пътува и преподава семинари по цял свят.
Основаните от него международни организации (сред които най-известна е “Изкуството да живееш”/The Art of Living ) са докоснали и променили живота на над 370 милиона души в 156 страни както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти.
 “Разкриване на безкрайността”, или както се нарича на Санскрит “Вигян Бхайрав”, е древен ведически ръкопис, който разкрива 112 техники за медитация.

Шри Шри Рави Шанкар ще ни отведе на пътешествие в света на абсолютната хармония и безкрайност, ще ни преподава на разбираем и достъпен език, така че да открием най-ефективната и достъпна за нас техника, която да ни служи ежедневно за по-добро качество на живот. Семинарът ще бъде проведен в много приятна и ведра обстановка, но той ще бъде изключително трансформиращо преживяване, след което няма да бъдем същите.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 12:00 от Редактор***