Любители на кучета - 101

• 25 544
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Много, много благодаря. Иска ми се да е бебе, защото ми се иска да съм с нея/него още от началото. Тогава са толкова сладички, че не ми се иска да го пропускам като момент. Но не отхвърлям възможността и да не е бебе Simple Smile

# 451
А какво ще кажете за Уелско Корги Пембрук?

# 452
  • о`майна лунна нощ е
Корги ми звучи като 4 хиляди лева. С три думи - зле финансово.

# 453
Туиг, а като оставим финансовата част настрана? Аз си мисля,че може би ще е проблем това,че е доста ниско и сигурно много ще му се цапа коремчето,като се разхожда.

# 454
  • sf
🤣 ами ще му миете коремчето. 😁

# 455
  • о`майна лунна нощ е
От тази гледна точка не мисли, че кокерите остават чисти след разходка. С тия дълги уши, нос, заврян в земята и като цяло дълга козина кал ще миеш и от бретона даже понякога.
А коргитата ги свързвам единствено с баба Бети и кралството. Аз лично не се чувствам чак такава аристократка, а и да си призная - не са ми слабост нещо.

# 456
Ние имахме кокер,иска си поддръжка и миене . Но и с дългокракия 70 см висок ваймаранер съм мила корем,успяваше да го накаля и без да се търкаля в мръсотията.  Но късокосместите са по-лесни за поддръжка на козината-не иска ресане и голямо сушене. Пък и сивият цвят е доста практичен Simple Smile)))

# 457
  • о`майна лунна нощ е
В такива моменти хвърлях бяла завист върху една другарка с чихупинчер. След разходка го грабне с една ръка, пусне го в чешмата и го измие. Подсушаваше го с две-три движения и хоп - чисто куче. А аз ще лежа в някоя неврология на обезболяващи, ако опитам да повторя движенията й и системата й за миене на куче след разходка.

# 458
  • София
Начи, моето прасе си хвърля по щорема всичката вода и кал от пътя, а не е ниска. Та все се мие.

Не съм ок с две извеждания на куче, у нас са задължително три поне. Сутрин, вечер и преди моето лягане. Зимата последното е само за пиш, лятото ми е кеф да пообиколя преди лягане, та са повечко време.
Разхождаме се и през деня, но не го коментирам, защото е за разтъпкване. И ако имам тон работа го пропускаме без пробем.

# 459
  • Bарна, морето, сините вълни
Обожавам чувството ти за хумор, ТуиГ. Всеки път се подхилквам.
Харесвам коргита, но определено не бих имала финансова възможност за такова куче. И да, определено и високите кучета си цапата коремите. В мокро време винаги му е кален тумбака на Ерос.
А като имахме кокерче, ушаците редовно бяха в купата с храна, трябва да се връзват6на кукуригу. Joy

И ние извеждаме Ерос 3 пъти. Сутрин ММ го вади за нуждите, като се оправим с малката излизаме за разходка около 2 часа и вечерта пак за нуждите. И пак смятам, че му е малка разходката, но гледна да ходим и в градинка, да играе с пръчка, да потича малко.
През лятото и следобед сме на разходка.

# 460
  • sf
Аз извеждам поне 4 пъти, но работното ми време го позволява. А от втория срок, когато баткото тръгне първа смяна, Нейо-мързела иска-не иска ще става в 5 за първа разходка 🤣
Ей го тук, пак се моли за излизане

# 461
  • Bарна, морето, сините вълни
Да го цуниш по милата муцинка, много е красив. Kissing Heart

# 462
Като поотрасна, Швепса увеличи сам времето, което може да издържи. Нагоди към нашия режим на спане в работните и съботно-неделните ни ставания. През седмицата го извеждаме рано - 7 часа, 8 часа /зависи децата коя смяна са/, а вечер излиза към 17 ,18,19 часа - пак зависи от смяната на децата и прибирането на някой член от семейството от работа и/или училище. Уикендът обаче при излизане предната вечер /да кажем в събота/ в 18-19 ч., сутринта на следващия ден /неделя/ първата разходка може да отиде  чак в 9-10 часа. Това са повече от 12 часа престой у дома, но той стиска и не дава признаци за спешно излизане. При първите такива, веднага навън, иначе - когато дойдем в съзнание и се разсъним.
Това са предимствата на изградените навици, голямо куче и напасването му с режима на стопаните. Давам го като пример, че не всичко е строго като часове и при отраснало куче, графикът става гъвкав и променлив като време.

При нас режимът е един и същ и през седмицата,и през почивните дни.Това и с храната и със излизанията,въпреки,че се е нагодила по нашият режим и не дава зор събота и неделя,но ако някой от нас се събуди рано през почивните дни(а това е почти винаги)я изкарва.Сутрин я изкарваме в 6.00,а вечер последно я изкарваме в 20.30.

# 463
Три излизания ще мога да правя,но двете ще са през няколко часа -  като се прибера от работа и преди да легна,т.е през 3 часа примерно, а между първата и втората разходка ще има голям интервал от време. Но доста ме успокоихте де Simple Smile Благодаря за което Simple Smile Иначе в нета намерих корги и за около 1500лв, но може и някаква измама да е и/или да не актуална обявата.
Донсита,а вашето куче каква порода е?

# 464
Арчи го извеждаме 3-4 пъти. Поне за момента. Аз работя на смени и имам повече свободно време. Знам, че още е малък, но е много страхлив. С хора няма проблем, дружелюбен е. От кучета обаче много го е страх, независимо малки или големи. Надявам се скоро да се промени това. Вкъщи иначе е опасен.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт