Любители на кучета - 101

• 25 546
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • Sliven

Дида, кучетата само навън ли се изхождат? Колко често ги къпеш? Колко често проветряваш?
Вкъщи не мирише на куче, чак един приятел(дето не е по кучетата)като дойде на гости и ми се диви, че очаквал няква миризма да го удари.
Ами да, вкъщи не се изпускат - големи са. Живеем в къща и те са честичко на двора, мият им се лапичките, но ги къпем веднъж в месеца долу-горе, понякога 2 пъти. Интересното е, че самите животинки като ги гушна даже и на парфюм миришат от някой от нас, нооо явно всеки е с различна чувствителност на обонянието

# 421
Странно, а вътре проветряваш ли всеки ден, често ли переш одеала/легла на кучетата? При мен веднъж в седмицата има "кучешка" пералня

# 422
  • Sliven
Странно, а вътре проветряваш ли всеки ден, често ли переш одеала/легла на кучетата? При мен веднъж в седмицата има "кучешка" пералня
проветряваме, но явно завивките са ми били за смяна Simple Smile и аз търся причината в себе си, а не в животинките, но така или иначе искам да сложа и ароматизатор

# 423
Аз съм против ароматизаторите, имам и алергия, а и за мен те са за "замаскиране". В случая смятам, че проветряване по-често, по-често пускане на пералня и въртене с моп-а ще оправят нещата.
Животинките, ако от тях зависи и баня ще пропускат, за това на теб ти давам акъл, не че имам излишен Simple Smile

# 424
Ароматизаторите са страшни алергени ,мисля,че и за канцерогени срещах информация. Не си го причинявайте.
И аз докато имахме куче не усещах,дори и приятелските кучета. Сега някои кучета,които срещам ми миришат.
Но на моето дори краката и устата ми харесваше как миришат Simple Smile
Пералня по-често без ароматизатори на постелки и завивки и много важно,че на другите им смърди Simple Smile)))

A_Ivanov,знам,че се шегуваш с въпроса си. Ако все пак си искрен,иди в парка,разговори се с някой кучкар,който видимо се занимава с кучето,а не си блее в телефона и го питай как протича деня му.ПОсле с още един-двама. Помисли си готов ли си да ставаш и нощем и в студ и мрак да го извеждаш.Пиши как е минало .

Последна редакция: вт, 28 яну 2020, 12:30 от Трапезица

# 425
  • София

Животинките, ако от тях зависи и баня ще пропускат, за това на теб ти давам акъл, не че имам излишен Simple Smile
Старк поне на това се научи много бързо, веднага след влизане пие вода и бегом в банята за миене на лапи. Но пък той е водна порода все пак.
Колкото до миризмите и аз се притеснявам много като идват гости, при положение, че все още си вършим половината работи вкъщи

# 426
Със сигурност им мирише,вярвай ми Simple Smile))))

# 427
С какво четкате килимите? И втори въпрос: Онези ръкавици дето ги рекламират във фейсбука, дето галиш кучето и има 5 тона косми по ръкавицата, имат ли някакъв ефект?

# 428
Ми.. офис кучето опика света, но поддържам нон-стоп хигиена с разтворен оцет и да ти кажа не мирише. Мирише в понеделник, защото събота и неделя нещо не му смогват Grinning Но с напредването на седмицата и якото търкане(малко съм луда) всичко се нормализира.А и в крайна сметка е бебе куче, ся ако не мирише, кога?
Килими нямам вече, мъка ми е за тез смелчаги, дето имат.

# 429
  • София
Килими
хахахахах
това беше първото нещо което махнахме още когато дойде Рой. Не сме си и помисляли да го слагаме отново

# 430
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние сложихме само в детската стая килим, защото ламината е доста студен. Е, да. Поокосми се доста. Имам приставка на прахосмукачката, която се справя добре с косми.

# 431
  • Варна
Аа не, даже си купих нов, защото стария се разпадна от пране. Мия, чистя, прахосмуча всеки божи ден, съдба. 😊

# 432
  • Sliven
Благодаря ви, момичета, ще наблегнем още повече на хигиената, така си требЕ Simple Smile и ще си ги обичаме още повече, пък на който не му харесва ... ама пък мама си ми е Heart

# 433
Здравейте! Много е хубава тази тема Simple Smile Аз към момента проучвам възможността да си взема куче, засега съм се спряла на английски кокер шпаньол. Някой може ли да ми препоръча сигурно място, от което да си взема ? Линкът от първата страница ми дава грешка :/Със сигурност няма да е в близките седмици, засега се подготвям, чета за породата, а и за отглеждането на куче като цяло. Ще го отглеждам в малък апартамент, тъй че не ми се иска да е много голямо куче. Приемам препоръки за всякакви породи, които са добродушни и мили Simple Smile Засега кокерите са ми най на сърце, но съм отворена и за други предложения.

# 434
  • о`майна лунна нощ е
Като твърде пристрастна към породата, мога да споделя, че се гледа лесно. Поддава на обучение /предвид пословичната си лакомия с награди и кълбо се научават да правят/, предани са на стопаните си, пускат здраво космалак, податливи са на проблеми, предизвикани от забити осили, имат някои заболявания, които ги морят /склонни са към тумори, възпаления на ушите, често и с очите имат проблеми/. Легитимен развъдник в БГ мисля, че няма. Тъй като са популярна порода за търсене на трюфели, диванното им развъждането е придобило неконтролируеми размери. Респ. - да срещнеш генетично изследван здрав екземпляр граничи с откриването на нова платена. Каквото и да вземеш, ще е котка в чувал. Молиш се да е здраво и да се гледате дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт