Отговори
# 105
...ще чакам 6ти месец, но още не съм съвсем сигурна дали ще е каша или зеленчуково пюре. късно захранващите мами - вие решили ли сте?
...

Руми, аз съм пред същата дилема - каша или зеленчуково пюре newsm78 Ама все си мисля, че ще е каша, защота като я направя с кърма, няма да е толкова странна на вкус за малкия човек Laughing

Калаза и аз си мислех така, но Данчо и така изобщо не я харесва.

# 106
  • София
Здравейте,мами! Hug
Да ви се похвалим,имаме си зъбче! toothСнощи го напипах като му мажех венчето с гелче,едно такова остричко...Голяма радост беше,с татито се размазахме от умиление. Grinning

Гледахте ли вчера по сутрешния блок на БТВ имаше дискусия относно митовете и легендите за храненето на кърмачетата.В студиото беше поканена една докторка от Майчин дом и една мама на 3 деца.Та...най-после и в България съвсем официално беше казано за късното захранване.Лекарката сама съобщи ,че най-доброто за детето е кърменето до 6 месеца,без вода и без сокове. Hug
Дано това да го е гледала свекърва ми,че ми изпилиха главата с тая водичка! #Cussing out

# 107
Дано това да го е гледала свекърва ми,че ми изпилиха главата с тая водичка! #Cussing out
ха ха и моята също,Тася честито ви зъбчеnewsm47
ще чакам 6ти месец, но още не съм съвсем сигурна дали ще е каша или зеленчуково пюре. късно захранващите мами - вие решили ли сте?
аз мисля да започна с пюретата,за6тото кашите са сладки и след това е трудно да се въведат безвкусните зеленчукови пюрета според мойта педиатърка

# 108
Здравейте мили майчета.Моя Марти е болен.Кашля много гадно-направо се дере милото.И имаме зачервено гьрло.Докторката искаше да изпише антибиотик,но аз я помолих да пробваме пьрво с нещо по-леко и сега сме на сиропче,но май не помага.

Честито на Новоозьбилите се Joy

И ето малко снимки от нас:
http://www.bgphoto.net/photos/12140/o632901327588125000.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/12140/o632901327980468750.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/12140/o632901328385000000.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/12140/o632901334969687500.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/12140/o632901335099375000.JPG

Последна редакция: ср, 02 авг 2006, 17:39 от kremena

# 109
здравейте,

честити рожденни дни на Ради и Катя на патерици  bouquetмного здраве, щастие и безброй щастливи мигове с бебоците ви желая  bouquet

Дестини , Кремена, страхотни снимки, какви големи и хубави момчета си имате  bouquet

Румче и аз се чудя с какво да я захраня моята девойка, реших, че каквото каже педито това ще е, имам и доверие, а и възгледите ни до момента напълно съвпадат.

Днес много ми домъчня за едно бебенце в парка. Взех и аз да се запозная с една мама и веднага се дръпнах като опарена - знам си да не завръзвам ей така случайни контакти. Аз си кърмех Али, а тя след като гордо ми съобщи, че и тя кърми си нахрани бебето със ...заквасено кисело млекце Shockedпо нейни думи така горкичкото успява да си хапне нещо полезно, че и била рядка и малко кърмата. Бебето имаше вид на новородено, адски се изненадах като ми каза че е на 3 месеца и половина. А то милото се дърпаше и нещеше това кисело мляко, но тя упорито му го бута в устата и вика - знам си аз искаш цица Shocked, но не може сега.

# 110
Привет и от мен... Малкия нали от събота е на вилата, та ще си споделям с вас само каквото ми казва баба му /майка ми/... От вчера малкия опитва и местни пюрета и най-накрая не е имало проблеми с лъжицата  Joy Ами при такива месоядни родители няма как да обича постничко  hahaha. Аз докато бях бременна с него ядях паржоли с гарнитура паржоли. Иначе аз дадах сок на 3 месеца и половина /дотогава само мляко/, но от тогава много бързичко въведах плодови и зеленчукови пюрета, каши и сега и месо. Всичките пюрета, които купувам са на хип, нестле и хаме. Открих една серия на настле, които са за след 4-ти месец и то с месо  #Crazy, а аз си мислех, че нестле правят пюрета за след 6-ти месец, ама явно не... Та давам всякакви готови бъркочи, които не съдържат праскова, кайсия, горски плодове, цитруси и ягоди - още ме е страх та с плодовите пюрета малко се поограничихме. За зеленчуковите яде всичко, което е на тези марки за деца на 4 месеца /той е вече почти на 5/ и досега е ял каша бананова на хумана и плодова на фризолаците... Един ден даваме плодово пюре, на следващия каша за следобедна закуска с мляко колкото иска , а за обяд зеленчуково пюре без мляко, като според педито като посвикне със вкуса на месо ще редуваме един ден зеленчуково, един ден местно пюре и давам всеки ден плодов сок на симпер или хип като пак избягвам изброените по-горе плодове. яйца няма да давам поне до края на есента, че нещо не ме радва идеята...
по-нагоре някой беше питал за броколи - аз съм давала ама това е едно от пюретата, които не го радват особено и както казва баща му - абе яде, ама като че ли с отвръщение....

# 111
здравейте, мами!
като че ли стомахчето на Писи се нормализира, да чукна на дърво. Аз също се чудя  дали да започна захранването с каша или пюре, но не знам всъщност има ли значение??? то зависи и бебоците какви предпочитания имат, някои биха харесали кашата, други обаче - пюренце, така че може би е най-добре да експериментираме.
Tasia, честито зъбче!

Daizy,това, което пишеш е доста тъжно, наистина, но все още има голям процент майки , които явно не искат да се информират кое е добре и кое не за бебчето им и слушат съветите на разни бабиери с кисело млекце. В крайна сметка сме 21 век и наличността от информация е значителна, все пак.... newsm78 не ги разбирам

Кремена, дано Марти оздравее бързо!

# 112
Днес много ми домъчня за едно бебенце в парка. Взех и аз да се запозная с една мама и веднага се дръпнах като опарена - знам си да не завръзвам ей така случайни контакти. Аз си кърмех Али, а тя след като гордо ми съобщи, че и тя кърми си нахрани бебето със ...заквасено кисело млекце Shockedпо нейни думи така горкичкото успява да си хапне нещо полезно, че и била рядка и малко кърмата. Бебето имаше вид на новородено, адски се изненадах като ми каза че е на 3 месеца и половина. А то милото се дърпаше и нещеше това кисело мляко, но тя упорито му го бута в устата и вика - знам си аз искаш цица Shocked, но не може сега.

Ужас! Shocked Как е възможно да има толкова безотговорни майки. Като и е рядка кърмата да дохранва с нещо полезно, хората са измислили достатъчно добри заместители на кърмата. Аз лично знам, че до годинката киселото мляко е напълно противопоказно. Ние сме на АМ и съм много доволна, но ако имах кърма в никакъв случай нямаше да я заместя, въпрос на късмет, ужасно много исках да кърмя, но уви.
Ние от днес вече заместваме цяло хранене със зеленчуково пюре. Направих му от картофи, моркови и тиквичка. Много го хареса и си го изяде всичкото. Само дето е много неспокоен и има температура от ваксината, която му биха днес. Дадох му панадол, но въпреки това вдигна, довечера ще дам пак, дано да помогне.
Педиатърката каза, че можем да започваме и кашички, но мисля да изчакам поне седмица и тогава.
Това е от нас. Лека вечер на всички и спокойни сънища на бебоците.

# 113
Мами до нашия блок има едни кьщички за сираци.Та там има едно момиче на 21,което има бебче на 7 месеца.В началото като ми каза,че му давала кисело мляко и аз се ококорих,но в последствие като разбрах какви й са финансовите вьзможности и че е сираче разбрах защо му дава кис.мляко.Така че не сьдете така тези майчета ,не се знае какви са обстоятелствата покрай тях.

# 114
кате (калаза), дейзи, зоуи - и аз много се чудя за първата храна, защото от една страна оризовата каша е много богата на желязо (нашият хемоглобин е нисичък, та оттам многото чудене), но пък ме е страх да не се запече, въпреки че досега не съм видяла бебче да се запече от нея...иначе и аз мисля с кърма да я правя. това за зеленчуците, които са по-безвкусни също е така и по тоя повод съм решила плодовите пюренца да са накрая.  не знам също дали зеленчуковите не са по-леки от кашата като за първа храна.... дейзи, истински ти завиждам за педиатърката (ама не по лош начин, де  Grinning), така че, моля те споделяй тя какво ти е препоръчала - ще ни бъде като светлина в тунела  Grinning той дребния като първо дете така или иначе е обречен да е опитно зайче, ама поне по захранването да му спестя някоя и друга грешка  Laughing
целувки от нас  Hug
герчо, мерси за броколито - отвращение не отвращение ще се яде! Laughing

# 115
  • София
Здравейте!
Ние от вчера започнахме захранване с оризова каша на Нестле. Първия път я направих с кърма и стана много рядка, но днес и сложих АМ. Малката я гледаше много странно, но физиономии не е правила, така и не разбрах дали й хареса  newsm78
Честит рожден ден на Ради и Катя на патерици!  bouquet

# 116
  • София
На чудещите се за захранването мамчета - и зеленчуковите пюрета може да се забъркат с кърма. Така или иначе, първите лъжички трябва да са по-скоро течни и постепенно да се сгъстява до нормално пюре или каша. Прибавянето на кърма е и начин да се "пробутат" зеленчуците, ако дечко не ги харесва след плод или каша.

Аз започнах с оризовата каша на Нестле с рожкови (уж рожковите да помогнат за повръщането) и Зори на третия път вече отваряше уста още преди да извадя лъжичката от купичката. Не се е запекла - в крайна сметка изяжда 3 чаени лъжички каша и 700-800 грама кърма. Сега обаче съм в нова чуденка - до колко да увеличавам количеството. Ако искам да заместя хранене, трябва да бъркам кашата с кърма, а пък изцеждането на 150 грама не е като на 10-20. Ако няма да замествам хранене (и си я бъркам с вода), кога да спра с увеличаването на количеството?  newsm78 Голяма мъка е това захранване...

Hug на кашлящия Марти и бързо оздравяване.

# 117
Галя 2006, доколкото знам би трябвало детенце да си покаже колко иска - ако я храниш след кърмене (това при незаместване на кърмене) тя ще си "поеме" колкото може. аз поне така си го представям  Laughing ще гледам да следвам Кико - колкото иска толкова. за заместването на кърмене - стига да мога ще гледам да не замествам до 1 годинка - поне от СЗО така препоръчват.... Hug

# 118
  • София
Гале, и аз съм пред тази дилема newsm78.. Но ако ти няма да заместваш  и бъркаш кашата с вода, мисля, че бебо след като се е нацокал добре едва ли ще изяде повече от 40-50- грама каша. Аз мисля да я правя с АМ, така, че това май не се води заместване... newsm78
В крайна сметка от всичко прочетено до тук стигнах до извода, че няма строго определена схема за захранване, нито с какво да се започне, нито за грамажите, нито за заместването на млечното хранене...майката по интуиция решава какво е най-добро за нейното бебе или се води от съветите на педиатъра.

# 119
  В крайна сметка от всичко прочетено до тук стигнах до извода, че няма строго определена схема за захранване, нито с какво да се започне, нито за грамажите, нито за заместването на млечното хранене...майката по интуиция решава какво е най-добро за нейното бебе или се води от съветите на педиатъра.
202uu
rumcheto, четох някъде, че ако правиш кашата с кърма, тя става водна, а и emy_emy, го е написала от своя опит. Според мен по-добре е да си кърмиш бебето, а след това да го дохраниш с каша, направена, така както е описано на опаковката. За пюретата пък педиатъра ми каза, че ако искам да добавям кърма трябвало да я "преварявам", което не знам как става, затова пак мисля да подходя по схемата първо кърма, после пюре.
kremena, надявам се малкия вече да е добре!  Hug
tasia, честито зъбче на  newsm30!
Лек и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт