Модни тенденции в прическите. Тема 12

• 40 480
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Агентче,дай линк за очилата,моля. 🤗 Че моите ги намерих на части. 😆
И да ти кажа,че хич ама хич не вярвам да си на 44. 🤪 Да не си объркала 34 или 24?! Сериозно,изглеждаш страхотно. Дай Боже всекиму на 44 да е така. 🤗

# 331
  • Някъде там
tanch снимката която е споделила Агент с топлото кафяво мисля,че ще ти прилича много .
И така си много красива с тази огнена коса,но аз съм за експериментите .
Агент,зашеметяваща си .

# 332
Агент, направо ми скри топката. Как 44 ?

# 333
Чак като споменахте за кожата ѝ, тогава се върнах да видя. 😂 Аз и на 20 не съм имала такава кожа.
Агент, ти си вещица, жено, не може да имаш такава кожа просто!

# 334
Аз се влюбих в топлото кафяво с червено на Агент. Чудни снимки. И кажи какво я правиш кожата😉 а за очилата-нося вече 11-та година и много си ги харесвам.

# 335
И аз искам да пиша при вас ама вече ме е срам....
Косата ми в момента е с буквално жълт корен с бели коси, той като тъмно-пепелно русо ми става жълто. Цялата дължина на косата ми е тъмно кафява с червен отенък защото почти всичко което сложа става черно или тъмно кафяво и стъпката е , че си купих невероятно красив лилав цвят боя и малинен коректор към нея и сега седи в салона на фризьорката и немога да посмея да я сложа. Това, което от 5 години се мъча да постигна е пепелно или зеленикаво светло кафяво. Пробвали сме 6 професионални бои с които тя работи + още 3 които аз си поръчвам от интернет, естествено с техните оксиданти и ако се налага коректори... нищо. Просто нищо не става. Появи ми се страшно много бяла коса, която е абсолютно неподатлива и в корена леко жълтее в което се изразява цялата покривност на боята. А иначе като цвят успявам да променя не повече от 3 см. в основата и всичко става или жълто или червеникаво. Косата ми е подстригана в момента, свалихме поне 15 см от дължината, и опитахме още веднъж друг цвят - резултат 0. Лилавото, което харесвам не смея да сложа по две причини - първо незнам дали ще покрие белите коси и второ съм с тънка и бързо омазняваща се коса и незнам ако се наложи обезцветяване какъв ще е резултата. Боядисвам корена на 15 дни вече. Мечта ми е да се видя с лилаво но страха ми е в повече. А и честно казано започнах да мисля, че е по-добре еднакъв наситен съвсем друг цвят, отколкото 5 години боядисване с какви ли не бои /между почти 10-те вида професионална съм пробвала и бои от аптеката/ и в крайна светка, жълти корени с бяло и кафяво-червени дължини. Ужасни при това.
Кажете ми в крайна сметка възможно ли е в последствие обезцветяване/ако не се харесам /, което да не ми съсипе тънката коса и да събера ли смелост да си сложа боята, която искам. С мургава кожа и черни очи и вежди съм. Мургава ама не баш кафявото, но със златист отенък. На слънце не горя и ставам кафява веднага. Понеже обаче след 35 ми се появиха някои пигментни петна, искам цвета на косата да подсили тъмния ми тен за да не изпъкват несъвършенствата толкова....Дайде съвет какво да правя.... Русо в никакъв случай не ми отива, а тъмно кафяво или черно не желая. Опитах ВСИЧКИ варианти и нюанси на цветовете в цифрите между 6 и 9 включително. Все едно нищо не слагам.... Единствено пробвахме кичури, които изсветли със супра и то кичури просто за проба - не повече от 5-6 но скрити в долната част на косата и се получиха добре.
Сърцето ми иска едно, а разума друго....
П.П. Цвета, който взех и искам да постигна е ето това https://www.pinterest.com/pin/793196553097841555/?d=t&mt=signup

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 13:54 от Анонимен

# 336
И аз искам да пиша при вас ама вече ме е срам....
Косата ми в момента е с буквално жълт корен с бели коси, той като тъмно-пепелно русо ми става жълто. Цялата дължина на косата ми е тъмно кафява с червен отенък защото почти всичко което сложа става челно или тъмно кафяво
П.П. Цвета, който взех и искам да постигна е ето това https://www.pinterest.com/pin/793196553097841555/?d=t&mt=signup
Качи снимки на корени и дължини, така малко е като приказка на сляпо. Този цвят хич не е лесен  за постигане и с тези тъмно кафяви дължини е мисията невъзможна. За да го постигнеш, ще се наложи изсветляване и то до ниво 8 може би. На кафявите ти дължини каквато и боя да намажеш няма да стане по-добре докато не свалиш тъмното. Да постигнеш цвят бургунди е доста трудно и е като при постигането на русо - първо изсветляваш до ниво  8-9, ставаш жълто-оранжева, може да се наложи и два пъти и след това отгоре желания цвят. Не те съветвам да го правиш с толкова бяла коса, бялата коса е смърт за червено-лилавите нюанси, личи от километри. Щом имаш толкова бели коси, стреми се към пепеливо руси тонове, за да не личи толкова. Фризьорката ти би трябвало да ги знае тези неща, а не да маже светли бои върху тъмна коса. Ако не го знае, смени си фризьорката, колористиката е цяла наука по принцип, но това са елементарни и основни познания.

# 337
Знае го, но аз до сега отказвам да се обезцветя, просто ме е страх за косата. Затова опитахме с кичури и стана. Обаче в краищата и в основата е светло , а в средата кафяво-червено. Към русо колкото и да се стремя...първо ми седи ужасно като цвят и приличам на от махалата....и второ не се получава. Не покрива. Ако покрие то се изразява в леко добиване на нещо жълто в корена. Вземам примерно 8.11, сиво-рус студен страхотен цвят. Слага ми и коректор /пробвали сме със син и сив/ а в кафявото за да убие червения отенък със зелен . Е резултата е жълто. Истинско жълто . Дължини - червени. Сякаш всичко остава в мивката след шампоана. Пробвахме и преди цикъл, по време на цикъл, по време на овулация, между овулация и цикъл и все едно и също. Тя е на мнение, че трябва да се пуснат дискретни кичури от основата и да се боядисвам със 7-мица. Аз обаче немога да си избия от главата лилавото....
А червена съм била преди много години, ама медено червено. Отиваше ми, ставаше ми веднага и после нмаше махане....
П.П. снимка не ми се иска да качвам, макар и да скрия лицето.....в момента като нюанс съм 7-мица с червен отенък.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 14:54 от Анонимен

# 338
Знае го, но аз до сега отказвам да се обезцветя, просто ме е страх за косата. Затова опитахме с кичури и стана. Обаче в краищата и в основата е светло , а в средата кафяво-червено.Ако покрие то се изразява в леко добиване на нещо жълто в корена. Вземам примерно 8.11, сиво-рус студен страхотен цвят. Слага ми и коректор /пробвали сме със син и сив/ а в кафявото за да убие червения отенък със зелен .

Ще бъда подробна, за което се извинявам предварително на останалите.

Смени си фризьорката, сериозно ти го казвам.
1. Ако фризьорката ти беше добра, след твоя отказ да се изсветлиш, щеше да ти каже да отидеш другаде, а не да те маже като ясно осъзнава, че крайният резултат ще е 0.
2. Няма как да станеш бургунди върху толкова тъмна коса без изсветляване, няма!

От тук нататък - има понятие боядисване и изсветляване ( изрусяване ). При едното се слага пигмент върху косъма, при другото се изтегля пигмент от косъма. Не може с процедура боядисване върху 4-ка със 7, или 8 да станеш светла, първо трябва да се изтегли пигмента от косъма, тоест да се изсветли косата и чак тогава да се слага боята отгоре.  Иначе става точно това - в корените, където косата не е третирана, ставаш светла, надолу тъмна, защото там вече има друг цвят.
Казваш, че отказваш обезцветяване, защото те е страх за косата. Е, имам изненада за теб - косата ти страда много повече от постоянното мазане с бои, предполагам с 6, или 9 % окислител, отколкото от едно правилно направено обезцветяване.
Това, което правите в момента е абсолютно безумие. Трупате боя върху боя, а резултатът е ясен и преди това.
Кичурите, които са станали няколко цвята - нормално е да станат такива, ако не играе с % на оксиданта и отгоре не слага цвят. Много хора с тъмни коси си мислят, че като лепнат една супра и станат на слънчоглед в главата и край, вече са руси. Ами не са, първо се изсветлява до еднакъв цвят, след това отгоре се полага самия цвят, който се цели, тоест комбинация от изсветляване и боядисване.
Толкова цветове съм сменила, че просто вече съм половин колорист. Последно от ниво 4 се направих ярко червена точно в две процедури през 4-5 дни и то с продукти от Лили, няма сила, която да ме убеди, че професионалист не може да го направи и то с професионални продукти. Понякога като чета за такива фризьорки ми иде да кажа " Я ела тука да видиш, че ще стане ", толкова побеснявам. Ама после ми минава и си казвам " Какво ли ми трябва да се занимавам с чуждите коси, не ми е това работата в крайна сметка ".
Наистина, ако толкова желаеш този цвят, потърси колорист. Да, ще струва доста пари, но всяко нещо струва пари в крайна сметка. Така, или иначе пак даваш същата сума като удариш накрая чертата, но в крайна сметка нямаш резултат.

Забележи стъпките и колко купи има разбъркани. Всяка е с различен % окислител в зависимост от това дали ще маже корен, или дължини.
https://www.youtube.com/watch?v=_whrfoMV1O8

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 15:13 от tanch

# 339
Всичко това го знам и осъзнавам....
обаче има две за момента важни подробности... Нямам пари за колорист, да може да ми идва същото, но не е на веднъж, все пак имам и други текущи разходи, а в момента и уча...
И другото, което е , че фризьорката ми е една от най-близките приятелки....Тя ми казва, ще попаднеш на не читав фризьор и после как ще ти оправяме косата. Защото истината е , че на колориста, работата му е да излезе клиента с желания цвят. Последствията идват доста по-късно а не след 2-3 измивания. НО си абсолютно права! Задължително е да ида при опитен професионалист. Това означава да пътувам към 150 км. в дълбоооооката провинция съм. Тук има фризьори доста, но колорист - не.
Виждала съм я хиляди пъти как обезцветява и с професионални и с по-бюджетни продукти и се потигат цветовете в крайна сметка....Максимум за 2-3 посещения.
Дори ме ужасява факта, че трябва да се появя някъде оранжева.......Незнам какво да правя.....Тоест занм, но нямам толкова ссредства и време до отида някъде. Затова смятах че това лилаво, което всъщност е 6-тица все някак ще се получи + коректора.
П.П. Цвета ти е жесток.
С какво е обезцветявана от 4-ка....?

# 340
Всичко това го знам и осъзнавам....
обаче има две за момента важни подробности... Нямам пари за колорист, да може да ми идва същото, но не е на веднъж, все пак имам и други текущи разходи, а в момента и уча...
И другото, което е , че фризьорката ми е една от най-близките приятелки....Тя ми казва, ще попаднеш на не читав фризьор и после как ще ти оправяме косата. Защото истината е , че на колориста, работата му е да излезе клиента с желания цвят. Последствията идват доста по-късно а не след 2-3 измивания. НО си абсолютно права! Задължително е да ида при опитен професионалист. Това означава да пътувам към 150 км. в дълбоооооката провинция съм. Тук има фризьори доста, но колорист - не.
Виждала съм я хиляди пъти как обезцветява и с професионални и с по-бюджетни продукти и се потигат цветовете в крайна сметка....Максимум за 2-3 посещения.
Дори ме ужасява факта, че трябва да се появя някъде оранжева.......Незнам какво да правя.....Тоест занм, но нямам толкова ссредства и време до отида някъде. Затова смятах че това лилаво, което всъщност е 6-тица все някак ще се получи + коректора.
П.П. Цвета ти е жесток.
Просто позволи да те изсветли, няма да стане по друг начин, повярвай ми, казвам го от опит, много четене, много рев след като съм се правила на маймуна също. Може да стане и в едно посещение, не е нужно да ходиш оранжева. Аз предпочетох след свалянето на тъмното да изчакам няколко дни, в които да правя маски и тогава да я боядисам, не ме бъркаше да ходя рижава, а и аз не изсветлявах до русо, а до нещо керемидено, беше ми достатъчно като основа, за да постигна това, което искам. Иначе съм правила изсветляване и боядисване и в един ден. Аз се изсветлих с боя от 3-4 лв. сама, при теб е добре, че ще го прави друг и с професионални продукти. После един хубав шампоан и маска, нещо хидратиращо и всичко ще е наред. Коса е, расте в крайна сметка, щом толкова го искаш това бургунди - действай.

С това
https://befit.bg/media/catalog/product/cache/8a7c13bb3c00e7990b8 … r_naturals_e0.jpg

# 341
Понеже преди година и половина си изгорих косата с една преса.....буквално изгорих, ми беше нужно точно толкова време в рязана по малко, маски, шампоани и ампули за да я съживя. Косъма ми е много тънък, по едно време и падаше....Сега тези последните 15 см бяха това изгорено, което вече изрязахме. и двете сега се притесняваме от обезцветяването именно заради времето, което ми отне да възстановя косата. Другото, което ни притеснява и двете е, че след като от 10 професионални бои нито една не ми покри белите косми в корена, кое ми дава гаранция че като се обезцветя пак няма да се получи същото нещо. Тогава ще стана с бели корени и лилави дължини и ще трябва пак да обезцветявам....
Направо незнам какво решение да взема а в момента съм точно за боя....

# 342
Какви бои сте слагали до момента, на кои фирми?
За да покрие по-добре бели коси се намаля %-та окислител. Тоест ако дават цвета за 6 % мажеш дължините  с 6, а коренът с 3% ( примерно ), защото и без бели коси там хваща по-лесно и става разлика с дължините, дори при минимална разлика между корени и дължини, а при теб е голяма явно.

# 343
Матрикс; Игора; Селектив; Иноа; Еволюшън; Мажирел; Wella Koleston. Повечето от тях имат различни видове в частност Селектив и Матрикс. Всички сме пробвали.
Иначе от аптеката Гарние, Вела и Лореал.
Игора 6-99 е лилавото което сега взех.

# 344
Ти сериозно ли???

Общи условия

Активация на акаунт