Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 28 226
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ето това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1170592

искрено ме развесели Satisfied

# 541
На базата на какво се определят като "недостатъчно добри", ако оставим резултатите от НВО? По какви критерии?
Натрупано полезно знание и получено добро възпитание. В училището.
А кой го измерва това полезно знание и добро възпитание, натрупани в училището, и как може да го сравни с количеството полезно знание и добро възпитание, натрупани в друго училище? Wink Предполагам, ще ми изпишеш няколко реда нищо-не-значещи-празнословия за това как ти и само ти можеш да мислиш, преценяваш, анализираш и правиш изводи за полезното знание и доброто възпитание, защото си умен, успял, образован, начетен и интелектуално-превъзхождащ всички.

Измерва го родителят, възоснова на преки наблюдения от лични посещения.
За питащите как - RTFM:

# 542
  • Отвъд алеята зад шкафа
Самият автор е получил "класическо образование", но е написал книга за "съвременното креативно училище" :

" Във време, в което бизнесът за подготовка на ученици за национални изпити и оценявания генерира огромни печалби, когато много училища се съревновават помежду си, а учители и ученици са под непрекъснато напрежение, Кен Робинсън показва пътя напред. Като твърди, че за настоящите образователни системи и техния индустриален подход е настъпил краят, той предлага един изключително персонализиран, органичен подход, базиращ се на съвременните технологии и ресурси, подход, който да ангажира всички ученици, да развие любовта им към ученето и да ги подготви да посрещнат предизвикателствата на 21. век."

Значи, дойде времето на училища като ИЗЗИ.
Пипи, правилно си се ориентирала да търсиш по-различен тип училище. И подобно търсене ще се увеличава.

# 543
Самият автор е получил "класическо образование", но е написал книга за "съвременното креативно училище" :
Всички учители завършили класически университети учат и за алтернативните форми за обучение. Ако си спомням добре цели два семестъра. Надявам се да се учи все още.

# 544
  • София
Мисля, че много падна нивото на темата и ще падне още, ако отново трябва да четем диалозите на Самъртайм с Фенси.

Освен това в последно време имам чувството, че платената реклама на Иззи ме застига отвсякъде - включително и тук с грозни намеци, нападки срещу доказани училища, откриване на топлата вода и др. Просто Иззи ми идват в повече вече. Не баклава, а захарен памук, потопен в пчелен мед.

Скрит текст:
На базата на какво се определят като "недостатъчно добри", ако оставим резултатите от НВО? По какви критерии?
Натрупано полезно знание и получено добро възпитание. В училището.
А кой го измерва това полезно знание и добро възпитание, натрупани в училището, и как може да го сравни с количеството полезно знание и добро възпитание, натрупани в друго училище? Wink Предполагам, ще ми изпишеш няколко реда нищо-не-значещи-празнословия за това как ти и само ти можеш да мислиш, преценяваш, анализираш и правиш изводи за полезното знание и доброто възпитание, защото си умен, успял, образован, начетен и интелектуално-превъзхождащ всички.

Измерва го родителят, възоснова на преки наблюдения от лични посещения.
За питащите как - RTFM:

УжасТ! Това било Менюъл за родители….
И какво излиза - отричаш МОН и НВО като неадекватни,  обаче и ти си роб на някаква система, само дето си си я нарочил за "единствено правилната и непогрешимата". Дискутирам със сектант, само неговото е правилното, всички други са грешни….
С това определено съм съгласна.

# 545
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нова информация за Валдорфското училище - вече са в нова сграда :
https://www.waldorf.bg/wp/bg/lozenets-prevzema-kitai/

П.П Определено в темата хората, които се дразнят при споменаване на ИЗЗИ, са от СС. Не знам защо е това дразнене като ИЗЗИ не е алтернатива на СС, както вече много добре разбрахме, защото алтернатива на СС изобщо няма.

За пореден път в темата не се дава да се спомене друго ЧУ с добро, освен СС. Вече много прави впечатление.
Аз даже си пиша на ЛС с други потребители за ЧУ, защото тук в темата е безсмислено - върти се, суче се, стигаме до това как е най-добре в СС, че другите не стават.

# 546
  • София
Аз никога не съм имала дете в СС, но ИЗЗИ го възприемам силно негативно  - заради ръководството му. Така че твърдението ти не е валидно.

# 547
  • в страната на чудесата
Гадамер, никак не е излишно, даже е отлично да се пише тук. Остави я СС. Хората имат право да са доволни. Има и недоволни, но не пишат. Имам приятелка с дете сред медалистите, която има съвсем смислени претенции за организацията, учебните задължителни и допълнителни дейности. Освен това темата се чете, хората са разпознаваеми и за да пишеш онова, което те тормози се искат топки.
Жалко е, че други добри училища и добри практики не се коментират чести. Но трябва да признаем, че енергията на Анти СС също не отстъпва на мненията про.

# 548
Понякога се чудя дали поне половината от написаното от мен тук не е със симпатично мастило, което от някои се вижда, а от други НЕ?!?!?!? Не съм спестявала никога нещата, които не харесвам и не одобрявам. Но и винаги съм опровергавала абсолютните неистини. Може би неистините за опровергаване са повече...хахахах
Gadamer, и аз си пиша на лични за училища. Спокойно.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 17:35 от Fancy

# 549
  • София
Аш, като човек страничен ще си позволя да не се съглася с теб. В темата наистина най-много се пише за СС, не за Иззи. Никой не отрича, че е добро училището, иначе нямаше толкова потребители (на които определено симпатизирам заради визия, нагласи, позиции за образованието) оттук да поверят и следващите си деца в ръцето му, но... Каже ли се нещо за него с негативен нюанс, в миг започва защита, че еди-какво си  не е така, че казалият го е недочул/недоразбрал и има за цел да хвърля кал. И вероятно наистина е такъв. Но шанс да  опровергаят  дадени тези , при това не за спорта и напук, а от вътрешна убеденост, подобна на  вашата,  за направен правилен избор, заслужават и родителите с деца другаде.  Казвам го с най-добро чувство.  Simple Smile  А този шанс се поорязва често още в зародиш, вероятно неволно, но все пак...

# 550
Аз никога не съм имала дете в СС, но ИЗЗИ го възприемам силно негативно  - заради ръководството му. Така че твърдението ти не е валидно.

Това не е ОК😀 Не е американско. Както и обсъжданията с имена на учители наскоро, кой къде бил, къде бил преди, на кого децата му къде учели. Това са битовизми.

# 551
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хубаво е за училищата да се говори от личен опит и с факти. Аз не говоря за ИЗЗИ, защото не знам нищо за него. Като отида на отворени врати, ще имам общи впечатления. Като имам дете там, ще добия още, като минат няколко години и НВО, ще има класация и по този критерий.

P.S Какво за ръководството?

Би било добре мнения да се дават за училищата, в които имаме деца.

Leika_moja  - нямам отношение към СС, тъй като не ми е таргет. Ама ми се иска да може все пак и за други ЧУ да се говори спокойно, без захапване, че нищо друго не ставало.

Не мога да се сетя коя потребителка беше преди време в темата за АК, хейтеше го здраво, обаче когато детето й влезе там, се обърна на 180 градуса.

# 552
  • София
Русалка, имам причини да вярвам, в това, което написах. По-голямата част от моите постове са в отговор на нападки срещу СС (направени къде по завоалирано-наивен, къде по много грозен и директен начин) и същевременното прехвалване на Иззи. Иззи във ФБ, Иззи в нета, Иззи на страницата на Питагор, Иззи и тук, че отгоре на това - постоянна критика към пишещите от СС. Ами аз пиша само в отговор за нещо, касаещо Иззи и атаките срещу СС напоследък. Или ако някой пита нещо от рода на "как протича изпитът", "колко деца са в клас" или нещо такова.

Гадамер, аз лично харесвах 6 училища и сега продължавам да ги харесвам. За мен СС не е единственото училище, както ти се опитваш да вмениш тук.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 17:02 от Фран

# 553
  • София
Гадамер, за АК не беше ли обратното? Relaxed

...
Нотарис, напротив, съвсем американско е да спазваш правилата на спора като доказваш тезата си с факти. Аз фактите ги имам и на който е поискал, съм ги пращала.

# 554
  • софия
На темата нищо и няма. Има всякакви гледни точки и ситуации, а аз нямам нищо против да чета всякакви изказвания и опити. Даже много искам! Това, че има хора, които решават да не пишат е жалко, много наистина, но никой не може да ги накара насила, точно както никой не може да накара обиждащия се да не се обижда. А това вече не зависи от пишещите, зависи от четящия. Ако на мен някой ми каже, че детето ми учи в скапано училище -  според настроението, времето и желанието си мога да реша да му обясня какво точно ми харесва, а не защо не е прав. Нали в крайна сметка говоря за моето си дете, какво ми дреме какво мисли другия!?
Хора бъдете малко над нещата!
Ей затова ме кефи Пипи, някакви хора и казват че не е стъпула на земята, обаче нейния прозорец сега това иска. Слава богу, че не се отказва от темата!

Общи условия

Активация на акаунт