Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 62

• 40 473
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Лагерта, защо мислиш така относно хормоното? Браво за резултатите! И аз съм скоро и леко взех да си спомням, че съм още на пънгара.

Одеве във фитнеса един пич се овъртя около мен. Още в асансьора на отиване се засякохме и горе пак имахме малко вземане-даване. А бях почти негримирана и направо ужас🤣 Ааако някой се влюби в мен в този ми вид значи това е моят Човек🤣

Стискайте ми палци да успея да поспя тази нощ повече от 5-6 часа! 😊

# 151
  • София
Лагерта, онлайн аптеки Фрамар продават кислородна 30 % по един литър, на цена 7 лв. Със сигурност я продават и във физическите магазини, така че ако имаш наблизо такава аптека, питай. Как става разреждането: аз вземам едно шишенце 100 мл., с 10-кубикова спринцовка отмервам 10 мл от концентрата, сипвам го в шишенцето и доливам филтрирана вода. И е готово за ползване. Задължително се работи с ръкавици и шишетата се държат така, че изпаренията да не отиват в очите. Работиш с литровото шише много внимателно, да не го изпуснеш, защото ако капне на кожата ти, дупки прави! Най-добре работи в мивката, и щом го отпушиш, не го повдигай, само го накланяй, за да отсипеш в чашка, откъдето можеш да дръпнеш със спринцовката колкото ти трябва. Ако не се лъжа, в аптеките 1 опаковка 100 мл беше 1,40, а с моя вариант струва само 7 стотинки! Е как да не си разрежда човек!

Подмишниците пребърсвам с тампон за дегримиране, напоен с 3-процентова к. вода, съвсем просто е.

Момичета, ако имате някъде (примерно в банята) плесен или мухъл, изчиства се идеално с 6-процентова к. вода.  А тя се приготвя, катов шишенце 100 мл сложите 20 мл от концентрираната к. вода, и долеете с филтрирана вода. Обаче работете много внимателно, спазвайте инструкциите, които съм написала по-горе. Най-добре си ги препишете някъде, за да ги имате под ръка, ако решите да работите с концентрат.

# 152
  • София /Абсурдистан
Варненско_Тинтири при мен също беше точно под ключицата гадината. В кои други лимфни вэзли може да отиде? Иначе имам извадени само 3, всичките са били чисти.

# 153
Здравейте  момичета,
моля ви за отзиви за Доц. Маслянков,
Аз съм от Варна , но ми се иска да дойда в София за второ мнение, виждам че Доц. Маслянков специализира доста в чужбина ,
а може би ще помогнете със съвет и за Варна , препоръчаха ми проф. Ненков
Незнам дали греша но мисля че в София имат по добра техника и апаратура и лекари който се обучават навън , тези които проверих тук във Варна не са излизали от БГ и си мисля че може би изостават с новостите при лечение на рак на гърдата , а и от към медицинска апаратура, просто търся алтернативи и добри специалисти който да обяснят и да предложат варианти ,
а тук само ме оперираха и не ми обясниха нищичко, утре съм на онко комисия и ще разбера какво ще ми назначат
Благодаря ви милички, стискайте ми палци моля ви , и помагайте ако знаете нещо.
Доц.Маслянков оперира преди 1 година майками,много добър специалист и човечен.–работи в МАкадемия, предполагам , че е  един с тази фамилия.

# 154
  • Варна
Лейди, предполагам, че са тези вертикалните от илюстрацията. Доцентката не ми каза конкретно, но движението на ръката й илюстрира това място. Каза, че тези "други" възли трябва да се облъчат.

# 155
За около 3лв, в СоФармаси продават литър кислородна вода 3%. Аз, също я ползвам много- основно за жабурене, вечер след като си измия зъбите.
Бони, лъчето не се отразява като химиите. Там, почти няма странични ефекти( освен потъмняването на кожата и малко по- скованото движение на областта, която облъчват).
За лимфните възли- при мен уж, за да се презастраховат извадиха 7, ама в последствие се оказа, че два са с микрометастази.......та, по-добре да ги махнат( а и аз, също май не познавам някой с неизвадени лимфни, при диагноза РМЖ).

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 10:29 от Анонимен

# 156
  • София /Абсурдистан
Лейди, предполагам, че са тези вертикалните от илюстрацията. Доцентката не ми каза конкретно, но движението на ръката й илюстрира това място. Каза, че тези "други" възли трябва да се облъчат.

Ох само това липсваше ooooh! Облъчена съм с 50 процедури лъчета. Ако ме включат в контакта, ще светна.

# 157
  • София
Василев на профилактичния преглед миналия месец обърна сериозно внимание на ключицата и врата ми. Сега разбирам защо. Също се чудех защо ми облъчваха и врата на лъчето.

# 158
  • Варна
Лейди, всичко са изпържили, спокойно! Моля да ме извиниш, ако съм те притеснила излишно с моето "една жена каза". Малко лековато подходих, а не е редно.
Нали при теб цялата гърда е облъчена? Надали са се прицелвали само в подмишницата. Сигурно си споменавала преди, но какво е наложило да ти назначат 50 процедури? Особено при чисти лимфи... 🤔🙄

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 22:58 от Варненско_Тинтири

# 159
  • В царството на игрите:)
Момичета, отново ще кажа и дано да не ви досадя. В този форум влязох след като бях диагностицирана и оперирана и по - добре, че иначе съсем можеше да ми се размъти главата, въпреки, че тогавашната компания тук беше доста дисциплинирана, а и преди 10 години информацията беше в пъти по - малко. Махнати са ми всички възможни ЛВ, поради особено агресивния и силно изменен тумор, а и аз съм нямала нито един засегнат. Въпреки това се доверих на хирурга си и през ум не ми е минало да ми спести нещо, а камо ли пък да ме пита какво предпочитам Аз? Сега лекарите станаха много плахи и притеснени да не се размине мнението им с гугъл и да не ги обвинят, че правят нещо ненужно. Винаги съм казвала, а и наблюденията ми показват това, че с рака трябва да се действа агресивно и, че с него шега не бива. И до сега ми тежи че не намерих смелост да си направя хистеректомия. Вече ми идва трета година и всеки път се чудя дали не направих грешка. Единственото, което ме успокоява е, че и при жени с хистеректомия се появява РМЖ което означава, че това не е панацея.
Марита и тук има жени, които са били 3 години на хормонална поради една или друга причина. От сега да водиш преговори за 5 години, след като още една не е минала е ненужно. Времето ще покаже от какво и дали имаш нужда от по - дълга терапия. Simple Smile

# 160
  • София /Абсурдистан
Лейди, всичко са изпържили, спокойно! Моля да ме извиниш, ако съм те притеснила излишно с моето "една жена каза". Малко лековато подходих, а не е редно.
Нали при теб цялата гърда е облъчена? Надали са се прицелвали само в подмишницата. Сигурно си споменавала преди, но какво е наложило да ти назначат 50 процедури? Особено при чисти лимфи... 🤔🙄
На 2 пъти по 25 процедури бяха - веднъж на шията и ключицата и зад ключицата, гърба и втория път на гърдата и мишницата. Верно ме изпържиха Simple Smile
Иначе аз съм с двойна мастектомия и импланти. Преди това имам хистеректомия, но по повод миоми. Обаче останалите чаркове си стоят. Обясниха ми, че РМЖ не дава проблеми точно там. Било научно доказано. Гинеколозите обаче са на противоположното мнение. Сега на кого да вярва човек, не знам.

# 161
Milmich, вече се чувствам по-добре щом точно ти ми го каза😁🤗💋 Мразя хормоното, но рака мразя още повече. И аз като теб съм нещо радикална. Моят тумор не беше чааак толкова страшен, нямам генетична обремененост, но въпреки това се мастектомирах, а от както установих, че хич не съм фригидна и аз обмислям да разкарам яйчниците, но ще видим....има време....надявам се😁

# 162
  • София
Мен не са ме облъчвали към ключицата - само гърда и мишница.Извадиха 20 ЛВ. - чисти.
  Проблеми с матката може да има от Нолвадекса,не от РМЖ.Те яйчниците искат да махат ,заради естрогена. Макар че,вече повечето не препоръчват.Аз се бях навила, но Тимчева каза да изчакам,че съм млада.
 Не знам ,кое е по-доброто.То лекарствата блокират, но как се отразяват на черен дроб,свободни радикали и т.н. също не е маловажно.

# 163
Чета ви и с моите 16 заразени ЛВ си поплаквам... При чисти такива за какви проблеми споделяте впоследствие... Имам молба да споделите какво ви са ви били страничните ефекти от инжекцията за растежа. Попрочетох, споделих и с Ганчева притесненията ми, обаче каза че дори при добра кръвна картина не мога да я избегна.
Тежка ще е ми е тая червена химия, след първата вливка горе-долу леко мина, със зофрана нещата са сравнително търпими. Но пък беше ниска доза, психически се подготвям, че втората ще е много зле. Какво ви облекчаваше? За какво трябва да следя? Инжекцията кога се слага, ако не нощувам в болницата?

# 164
  • Варна
Totto,аз имах от химията болки в костите и отпадналост,особено 3-4 ден от вливането.При червената и обичайното гадене,без повръщане.Но кое от тези неща са се дължали на растежния фактор незнам.И аз съм при Ганчева и си взимах инжекцията за Варна,където ми я биеха на другия ден.Да питам за удължаването на болничните не би ли следвало от Сити клиник да го напрявят или да търся ЛКК във Варна?

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 10:36 от aalko

Общи условия

Активация на акаунт