МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 475
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте МАЙчета,

да се отчетем и ние. Днес Димитър спа от 20:30 до 6:30 с пауза в 11ч за папо. Направо съм очарована. Такъв здрав сън - БРАВО!

Здравейте МАЙ-ски мами  и сладки беборани!
Но ми писна да се цедя с тая помпа (на Авент), вече ми се прецакаха и 3 -те маргаритки - то егати експлоатацията, но нали има 6 месеца гаранция и от фирмата ми ги замениха.

Като бяхме на преглед при Драганов - ортопеда, и аз го питах за кошниците за кола - каза, че няма проблем и преди 3 месеца да се ползват, само да се сложи малка възглавница отдолу за да станат по-равни и до 3 месеца - до 2 часа да престоява в нея, след това - няма проблеми. Това го пиша, че нали и за тях имаше различни мнения.

Bubilina от къде да купя такава маргаритка, че и на моята помпа се прецака и аз си мислех, че е безнадеждно.

Пък да ти кажа - нашата количка е такава - с кошница за кола и Димитър е в нея от самото си раждане. Естествено има вътрешна приставка, т.е. нещо като подложка за новородено. Ще се пробвам да сложа снимки, но трябва да се върна в старата темичка и да видя инструкциите, че съм много зле - не мога да си събера мозъка.

И още един въпрос : Докато се хранят или като заспиват вашите бебечета мандахерцат ли си много ръцете. Че моята Аделка е като перка на вентилатор. smile3532 Бебешка му работа...

Joy  Joy И нашия е същия - как се бие с манджата само - удря си цицата от която яде така силно, че направо след някой друг месец синки ще имам. Да не говорим какво прави с краката си - направо е като Флинстоун в кола.

Крейзи темичката е страхотна! От къде ги намираш тези хубави украси? Супер са!   bouquet

Хайде засега

# 61
Лелеее, станала съм в 7 и не мога да смогна да ви изчета  Crazy kaffeetrmker_2 Браво!

Кабранска и на мен м исе е случвало Лео да реве от определени хора. Майка ми и тя почна да го маже по челото със светена вода, въпреки, че се дърпах...е, тя успя да го мацне, де.

Лелеее, след няколко часа е сватбата и направо у нас е лудница. След малко сътм на фризьор, трябва да се гримирам, да гримирам и булката  Crazy , а май няма кой да гледа бебето и най-вероятно ще съм само с прическа  Confused Ненагримирана ще си ходя, че палитрата ми ще я оставя на булката, ако се забавя сама да се мацоти  Crazy  Joy

Иги, гласувах за вас  Heart Eyes Страхотна е тая снимка, дан сте от финалистите.
И аз участвам там с 3 снимки, но са тематични - "Нещо горещо" Ето ги:
http://www.germanos-konkurs.com/upl/33dcb0a0ba8103a70fc5e25045da1106.jpg
http://www.germanos-konkurs.com/upl/5b27dee036215d19e2682fc289e76ca3.jpg
http://www.germanos-konkurs.com/upl/97a3fc42dd271d24b401860d033bd190.jpg
Нарочно ги давам така, само да ги видите  Wink

Вики, този линк дето си го дала го прочетох обстойно (за забременяването). Благодаря ти много за него    bouquet , отговорих си на един много важен въпрос...  Grinning
Нали се чудех дали м ие дошло или не около 50-тия ден, щото беше нещо като тапа+леееко кафяво течение. Според статията ще да е било "мокра цервикална слуз" (както и аз предполагах, че е цервикална - то и тапата е нещо такова). Значи съм имала овулация  Cry
Ама не искам!!!  tantrum Не искам и да ми идва...  Cry Ма явно аз няма да съм от щастливките без цикъл и ще се пазя по-старателно  Rolling Eyes

Айде, отивам да си лакирам краката  Mr. Green
Цунки на сладките бебеоци и на хубавите им майки  Hug

# 62
  • В сърцето на любимите мъже!
Крейзи, снимката с прасето е жестока... и гореща... и мноооого българска!

# 63
Иги, благодаря  bowuu Mr. Green
Аз като видя конкурс и не пропускам, а тая снимка пък беше точно по темата  Flutter

Да се похваля къФ съм спец в кърменето - кърмя с неизсъхнал лак без да го размажа  Joy

# 64
Здравейте момичета!!!
Само да ви се обадя че съм на линия и се опитвам всяка свободна минута да ви чета и да драсвам по някой ред.
Ние сме добре - може да се каже - тя много реве и иска все да е на ръце но за сега се справям с кг й, ще видиме как ще я караме на нататъка. Установих че много трудно заспива, спи й се и несе сеща да си затвори очите и пада едно друсане и разнасяне не си е приказка, надявам се скоро да го оправиме този проблем.
Това е от мен за сега.
Сложиш снимки в албумчето ни.

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 12:54 от galiushana

# 65
  Здравейте и честито на всички,които имат празник днес!
  Тази сутрин си поспах до към 10.30,малчко и таткото рано,рано ги пратих на кафе.Таткото се жалва,че толкова рано нямало отворено кафе и че бил единствен клиент на едно такова Rolling Eyes
    Сега двамата ми мъже спят и аз използвам момента да прочета какво сте писали и аз да се включа.
   Крейзи и аз където има конкурс се пробвам.Сега съм решила да пращам снимка на Ради до списание 9месеца.Да видим какво ще стане newsm78
  Иги,гласувах за вас.Успех Peace
   Знам,че не трябва да го уча да спи при мен на лелгото,но вече втора нощ като го кърмя заспивам и така се будя след 2 часа и после като преместя на неговото легло мрънка.Дано успея да не го приуча,но понякога се налага,а и е удобно да е при теб леглото.
    Лек ден и много усмивки!

# 66
  • София
Здравейте и от нас. Ние от днес сме официално кристиянчета. Кръщенето мина много добре, бебка спа през по-голямата част и я будихме за преобличането и къпането. Само като я топнаха във водата ревна малко, ама после пак заспа. И спа повече от три часа, та си направи 4-часова пауза м/у храненията.
Тук http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=9700&AlbumId=61479 има малко снимки от събитието. Нали сме без коса почти и свещеника се затрудни с рязането.

# 67
АННА честито ти християнче  bouquet.Много хубава рокля имате браво!
Кабранска а как определяш овулацията си?Смяташ дните или ползваш  тест за овулация??Защото аз така с тест я определях.
Момичета страхотни снимки!!
Жули вече 2 дни спи от 1ч до 9ч. сутринта. Simple Smile

# 68
  bouquetЧестит рожден ден на Мери 13,да е жива и здрава и много да я слушка малката принцеска Маринела!!!    bouquet
Привет и от нас,току що се прибрахме...леле,това време не е за мъже,от моите се лее пот като река,ама то и аз направо подгизнах,...пък уж само по сенките се моткахме/моят благоверен се беше наканил да ни изненадва и в тая жега като ни закара до т.нар.зоологическа градина...то топло,мирише зверски на обор,Сами не ще да доближи животните щото го е страх....и накрая ни се ядоса,че мрънкаме..и пак в Градската градина,а оттам за назидание под строй в свеки smile3532/Май това ще ни е културния живот за тая седмица,усещам,че утре освен до село май другаде няма да ни заведат/че там поне се диша/
mimozata ,смятам ги дните,щото за пет години очакване на дете и няколко спонтанни аборта,поне разбрах кога ми е овулацията/че с тоя термометър в д..то,ставах и лягах/
Снимките наистина са ви страхотни-казвайте къде да гласуваме.
А за спането-ние откак сме си вкъщи/т.е. от родилното/ спим най-рано до девет, но това е защото спи при мен и давам цица без да се будя..може да не е възпитателно,но пък е удобно.... smile3506
Анна,честита ти християнка,ние също се каним да кръщаваме,ама кума ни има изпити да взима,че няма да може да запише следващата година,а кумата ни е в гипс...та ще чакаме малко да се поосвестят и тогава.
Крейзи-стискам ти палци и ти пожелавам да не те нервят роднините,че то това им е лошото на тия мероприятия...пък знам ли,може вашите да са от кротките...макар,че и аз съм от оня край/от Мало Конаре произлизам/ и знам за какво иде реч...
Чао за сега....отивам да нападам сладоледа и бирите...

# 69
  • София
paizy,

по повод мрънкането като го оставиш в легълцето му:  и миа беше така, обаче разбрах, че трябва да се е наяла супер добре и да се умори и да суче, тогава именно вече заспива на гърдата и не усеща къде я нося, така може да спи 4 часа най-много (досега съм засякла) и се буди да папа Simple Smile, е тогава вече я вземам при мен и си яде и заспиваме заедно. на сутринта пак се буди, дори вече през по - малък период, например, ако яде в 11.30, заспива и става към 2 и нещо, после в 4.30, после може в 6.30 или 7.30, може да се каже, че на сутринта не спя пълноценно, понеже буденето е през кратки периоди, но и това ще премине, имахме период , когато сле яденето в 2 и нешо чак в 6 примерно и към 8, 9 следващото....но каквото и да е, ще го минем, няма вечно да трае Simple Smile

по повдо жегите, малката се спасява като суче, явно ожаднява, а навън спи дълго, до 3 часа е стигала...

# 70
  • Варна
Честит рожден ден на Мери 13!
Честит празник и на всички малки сладки месечковци!
По повод цикъла направо ви завиждам. Аз имах лохии около 35 дни, после 3-4 дни пауза и след това- изненада. Доста се чудих какво е- т.е да не би да съм се прецакала нещо от носенето на количката, но се оказа че си е  мензис.  Сега вече го чакам за втори път. За предпазването гинеколожката ми препоръча презервативи. Против спирала е, особенно след секцио.
Иги, и аз гласувах. Много сладка снимка, успех!  newsm10

Анна, честито кръщене! Кажи ми моля те какво точно се прави, че и аз искам скоро да кръстим Кристиян.

Pileto, много се забавлявах от това, което си казала на съпруга си!Някой мъже си мислят, че е най-лесното нещо да гледаш бебе - цял ден на разходки или в леглото. Моя взе да се убеждава вече, че и моята не е лесна, но определено трябва още време да го дообработя.  Аз бях се юрнала да чистя всеки ден, да готвя и всякаква домакинска работа до пълно изтощение  newsm79 newsm28 1ironing wash. Сега обаче се поспрях малко и съм определено по-добре с нервите. Работата няма край, а за детето е по-добре спокойна и весела майка, отколкото идеално подредена къща.
Това беше от мен за днес, весел уикенд и си почивайте!

# 71
  • Бургас
Честит Рожден ден на Мери 13!
Анна, честито ти християнче!
Крейзи, да дадеш отчет как мина сватбата - искаме и снимки.
Иги, имате си 5 звездички и от мен.
И аз май започнах да се изнасилвам с това готвене и шетане. Изнервих се тотално, а и дребното май ме усети и ти почна да нервничи. Май трябва да се взема в ръце и да почивам повече, пък който не му харесва да изчисти или да сготви.
Жасмина много обича като я кърмя,с ръчичката, която е отгоре да ми хване потника и да си завива главата. Ако го дръпна, почва да се сърди. А от 2-3 дни яде и приказва едновременно. Получава се нещо от сорта - цок-цок - бууууу, цок-цок - аъъъъъ, цок-цок- гъъъъ и така отнасяме поне половин час.

# 72
Жасмина много обича като я кърмя,с ръчичката, която е отгоре да ми хване потника и да си завива главата. Ако го дръпна, почва да се сърди. А от 2-3 дни яде и приказва едновременно. Получава се нещо от сорта - цок-цок - бууууу, цок-цок - аъъъъъ, цок-цок- гъъъъ и така отнасяме поне половин час.

Звучи много сладко Simple Smile Като си представиш кърмаче как яде и говори.

Мери, Честит Рожден Ден. Бъди жива и здрава и много щастлива.
Честит 2-ри месец на бебенцата, които го навършиха вчера и днес.
Честито християнче на Ани.

party023 Да ви почерпим виртуално за 3-тия месец на Криси. Беше вчера, но бях ужасно притеснена, че не ми стигаше времето и не писах.

Искам да благодаря на Ира за това, че донесе Инфакол и кенгуру за Криси. Кенгуруто е подарък от един наш познат от Англия и тя беше много добра да го донесе. Вече го пробвахме. Много е удобно, а и освен стандартните начини на носене, бебето може да се носи на гърба и наколонено, за да се кърми. Много му се радвам, а за Инфакола ще се сещам с добро за нея много много дълго време. Не знам как сте с коликите, но Криси досега си беше добре. Изпи 3 опаковки Инфакол и си мислех, че са приключили. Преди 1 седмица свърши и не се притеснявах. Но през последните 3 дена започна да плаче на сън и да се буди с писъци. Ревеше и като го храня. Сърцето ми се свиваше като го гледах как се мъчи. Мислех, че вече са ни пратили нов, но се оказа, че не са. И помолих Ира да вземе. Добре, че му го донесе. Вече спи спокойно. И аз успях да работя почти през целия ден Simple Smile

Доколкото разбрах на 5-ти ще сме в София. Така че може да се видим пред НДК. После заминаваме на сватба в Плевен и на 15-ти се връщаме. Има ли някоя мама от Плевен, с която да се разхождаме? Мисля, че имаше 2 мами - Ива и още една. Но май че не са писали скоро.

Пробвах памперсите на Huggies. И засега съм доволна. Не ми пропускат, а и Макси много обича да ги разглежда.

Лека нощ.

# 73
Здравейтееееееееее
Игги и от мен имаш 5 звездички
Анна.....честито христианче
Честито на всички празнуващи днес
Верче...... и аз мисля да пратя снимка на Мони в 9месеца

Покрай нас.....нищо ново.....растем си бавно и славно като се опитваме да ви настигнем Simple Smile
Да ви се похваля...... имаме си нов гардерооооооооооб ......,че стария трудно побираше дрехите на мен, Светльо и Габи.....след като тя беше така добра да освободи скрина за Мони, заявявайки, че той е за бебета Simple Smile

После пак ще пиша.....че си искаме манджата

Сега случайно забелязах...... Страйпърче...... Габи е кака на Макси с има няма 10-тина дни Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 юли 2006, 09:55 от BgViki

# 74
  • София
Честито христианче на Анна, истинска принцеска е малката.
Иги, имате си 5 звездички и от мен, ама много е сладко малкото лакомниче.
Аз бях се юрнала да чистя всеки ден, да готвя и всякаква домакинска работа до пълно изтощение  newsm79 newsm28 1ironing wash. Сега обаче се поспрях малко и съм определено по-добре с нервите. Работата няма край, а за детето е по-добре спокойна и весела майка, отколкото идеално подредена къща.
Това беше от мен за днес, весел уикенд и си почивайте!

Анита, това все едно аз съм го писала, но определено вече не си давам толкова зор, а се радвам на бебин и се чувствам доста по-добре.
Аз пък в момента имам много голям проблем с излизането. Асансьорът ни е развален, а количката барабар с Калоян вътре и всички партакеши, които носим сигурно тежи над 20 кг. Абе много крадливо племе е това българското. Откраднаха ни решетката /нали се сещате- асансьорът сигурно е от по-миналия век/ и сега поне 2 седмици няма да се движи. Пробвах се веднъж да я кача до 4 етаж и след това повече от 3 дни усещах болка в корема ниско долу.
Сега съм го сложила да си спинка в люлката на балкона, за да не пропуска въздушната си баня, но се притеснявам пък че на балкона е пълно с нацъфтяли цветя и не знам как ще му се отрази това.   
Напоследък и ние гъргорим докото се кърмим. Някой път толкова се развеселява бебин, че забравя да папа и се хили като репичка. Забелязвам и че доста по бързо започна да се наяжда - 10-ина минутки и айде готов е. Дано да си поема достатъчно количество. Като опитам да продължим с кърменето ми се кара и се сърди.
И да не забравя - Крейзи, много е сладурско оформлението на темичката, както винаги  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт