От близо и далече в Добрич те се връщат вече - 12

• 19 295
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Първо: Симона благодари на всички за комплиментите!  bouquet
kemi ,за шивашко ателие за съжаление не мога да помогна.Аз се оправям сама горе-долу.От известната приказка съм по-скоро: Джаста -Праста ,отколкото Циндил-Миндил. Joy hahahaЕ,резултатите не са чак отчайващи,но има какво да се желае! Wink
mimi_kir ,да не ви е хванал гадният вирус!Пожелавам ви ,бързо да му се изплъзнете и да няма лоши последствия!
Кой има рожден ден? Дай ,моля те,малко инфо за тортите,че ме запали. WinkАз не обичам да ги ям,но да се мацотя... Hug
С какво ги боядисваш?С боя за сладки ли и къде я купуваш? Брей,всичко искам да знам. hahaha
На последния рожден ден ,на който бяхме ,тортата беше с такива оцветители,че децата като хапнаха ,устите им станаха сини и после ходеха като вампири.Едната майка ми се оплака после,че голям зор видяла да я измие от устата на мъника! Mr. Green

# 211
Ей, Амаренке и аз съм една фитилджийка, ама на- да не гори само моята къща.... Joy
Цялата работа е в украсата- блатове може и готови да ползваш, сиропирах ако искаш, слагаш крем вътре ако искаш...
Та за украсата:
Значи- ползвах боя за яйца и сладкиши- пише че е безвредна- сложих съвсем мъничко зелено за да стане като полянка.(това става като чаршаф, който се мята върху тортата, но може и да се доизкусури с ръце като пластелин). Предварително си отделих малко без боя.
Рецептата за чаршафа е от наталина в готварския- голяма майсторка(Фалшив марципан)
Една тънкост- за да не се размеква чаршафа, трябва предварително всичко да се омаже с маслен крем- аз сложих 1п. кр. масло, 1 ч.ч. п. захар, 1 ванилия(може да се съхранява в хладилник до 2 седм.)
Блатовете ги изравнявах и ми остана малко тестян матрял, та от него сглобих къщичка, която също покрих с това чудо, както си е без боя. С ножче рисувах по нея- керемидки, прозорче. От същото правих и бели цветенца, които сложих в/у полянката, а и понеже ми остана сложих ръбче(обиколка на тортата).
Фигурките станаха най- сполучливи с дъчащи бонбони(различни цветове).
Разтопяват се съвсем леко на МВ. Да стане малко меко. Моделира се с ръце.
От кафяво направих охлювче, коминче и вратичка на къщата, очички на патенце и зайче, които пък са от бяла и жълта бонбона. Гъбка от розова бонбона.
Също става да се оформят големи букви(ЧРД например, за това става и тесто от чаршафа)
Щерката обаче иска да правя прасенца... ooooh!

# 212
ехееее, mimi_kir кога намираш време за такива дела Mr. Green
Пу, запазвам си ред не да ме обучаваш, а да ми направиш една такава торта като наближи РД на мойто гардже Mr. Green
Не се виждам в такива мащаби аз Crazy Thinking
Виж прасенцата са си отговорна работа  Joy

# 213
честит рожден ден на Антони на мама Веси да е жив и здрав и много послушен

# 214
Ох, благодаря ти ani_ji! Дай боже да е така.

Ние вече сме си в Исландия и ще мога да съм по-честа с писанията, че докато бяхме в  Дч, нямах интернет и ми беше много трудно с форума.
Съжелявам, че не можах да ви видя всичките, но живот и здраве до година.

Сега какво ме очаква, главата ми пуши, Дани са го приели на ясла, докато ни е нямало (пратили са ни писмо), и в понеделник ще ходим да видим как стоят нещата и кога ще започва. Аз съм малко като попарена, защото не очаквах толкова рано да го приемат, по принцип трябваше да е октомври, не съм се настроила психически и малко ми е кофти. Баткото пък го стягам за училище, от 20.08 започва и той, не знам кое по-напред да върша, освен това и аз започвам да си търся нова работа. Много дини под една мишница ще нося, че да видим дали няма да се издъня.

Ами това е засега от мен. Единственото хубаво нещо е, че избягахме от жегите, тук е около 13 градуса и е много приятно, последните дни в Добрич бяха ад с тия високи температури.

# 215
Мама Веси,честит ти рожденик! Много здраве и весело детство му желая,а на теб само радости с него! Завиждам ти благородно,че си на хладничко! Laughing

# 216
Mama Vessi , честит рожденник!
И леки дини  Joy

Аз обябвявам КАРАНТИНА- вкъщи си имаме вирусче- днес бяхме на д-р.
mama_Blue , нощите са мои. Rolling Eyes
А иначе това с бонбоните е много хитро и всеки може да си украси една обикновена купешка торта- ей тъй за по- интересно..
ani_ji , като пооздравеем ще ти пиша повече по онзи въпрос...

# 217
  • Добрич
Честит рожденник на мама Веси!
Много радости да ви носи!

Жалко, че не успяхме да се видим, надявам се да сте си изкарали добре в БГ!

mimi_kir, дано се отървете бързо от вируса!
За тортите ти, продължаваш да ме очудваш колко си напред с материала. За разлика от мен Embarassed

Аз съм сецната (или хецната- как се пише newsm78), много неприятно. Тази дископатия ми стъжнява живота много често Cry Днес лежах, тати гледа малкия, каката у баба си, аз пъшкам, идилия голяма Cry Стискайте ми палци да се вдигна по- бързо, че не могат ме изтраят дълго в къщи такава....

# 218
anuschka, aз все се надявах да е от зъбки, но снощи и Калина повърна....та така...И
 на мен нещо ми се гади, но не мога да си позволя да се разболея Hug

За тортите: От известно време чета готварския и попивам.
И аз като амарена обичам да ми работят ръчичките(хартийки, игличка, тесто Wink)
Нали правих една торта- цици за мъжо(кърмаческа му работа), една кукла- барби(торта). ..
А наскоро правих и торта- мюсли на Сладка хапка- супер лесна, диетична и много приятна за лятото.(Аз нали съм любителка на семенцата...)
Почнете с нея- много ще ви хареса. А и няма бъркане, печене и други трудиемки работи. Все едно правите сандвич, а му се вика торта Joy
Аз я правих в много малко к-во: кутия от Сладоледи Изида- Фамили. Сложих и захар в млякото(иначе Калина не я хареса). Отиде ми по- малко от една коф. к. мляко. После в хладилника за една нощ.
На другия ден я обърнах и сложих няколко желирани бонбонки отгоре. Реже се като руло на резени.
Трябва да се изяде веднага, защото иначе пуска вода.

Айде, дано тая вечер е п- лека от снощи... Cry

# 219

Аз съм сецната (или хецната- как се пише newsm78), много неприятно. Тази дископатия ми стъжнява живота много често Cry Днес лежах, тати гледа малкия, каката у баба си, аз пъшкам, идилия голяма Cry Стискайте ми палци да се вдигна по- бързо, че не могат ме изтраят дълго в къщи такава....

Благодаря ви момичета за пожеланията!  bouquet

Тук дископатията я лекуват като мерят дължината на краката. Обикновено, тя се появява в следствие на скъсяване на ставите. Моя мъж също се оплакваше от болки и го навих да отиде да му измерят краката, оказа се, че единия му крак е с 0,8см по-къс от другия, дадоха му петичка, а за по-тежки случаи и специални силиконови стелки за да го изравнят. Да чукам на дърво сега е много по-добре. Мисля, че и в Добрич има такива прегледи, можеш да ти помогне.

# 220
Честит Рожден Ден,Антони!С пожелание за много здраве,весели игри и успешна първа учебна година!
 HugЧестито и на теб,Веси!  bouquet

При нас все още е 12 август,така че не съм пропуснала деня...

Мимката,аз пък не ти завиждам за тортите,а за слаботиите... Rolling EyesИ аз доста се бях открехнала в тази област.Преди всеки празник имаше и по няколко репетиции.Заприличахме на плондери.Една торта и за два дни не стигаше.Мъжо каза:Стига!Сега послушно си ядем мюсли без да са на торта.Те пак са си калорична храна де,заради млякото по-скоро...Но за полезност-спор няма.
Оздравявайте бързо! Hug
Анушка,защо не отидеш при физиотерапевт?Не знам,дали все още има такива в Добрич.С няколко упражнения могат бързо да те накарат да забравиш болката.А после ако се наложи и сама можеш да си ги правиш.

"Чесането" на клавиатурата е индикация за липса на сиво вещество,а заяждането е висша проява на мисловна дейност и извисяване над дребните неща от битието.

# 221
  • Добрич
Момичета, благодаря на всички за съветите и загрижеността! Моите проблеми се дължат на тежка фрактура на дясното бедро преди 11 години, затова си патя толкова често. Cry
Пък и с децата доста ми е трудно в момента да си обърна достатъчно внимание, но трябва да го направя в най- скоро време. Днес съм по- добре, лежането помага, но не мога да се грижа пълноценно за малкия и къщата.
Абе, ще се оправя, ам трябва да изтърпя още болки.

Надявам се всички да сте здрави!

Лек ден!

# 222
Здравейте мами!
Хайде на кафето,макар и позакъсняло! Laughing
anuschka ,желая ти бързо да се оправяш! И аз мисля ,че физиотерапия ще ти помогне.
mimi_kir ,съжалявам за вашия вирус!Направо се чудя ,останаха ли хора тази година,които не минаха през него. Sad
Бързо да оздравявате.  bouquet
nia_r ,хареса ми написаното под звездичките в постинга ти. Peace

# 223
Хе, хе nia_r, значи аз понякога проявявам мисловна дейност!
Mama Vessi , сложила си актуални снимки предполагам...

Ние вече сме по- добре. Даже излязохме на кафе в квартала да заразим и други Twisted Evil
Ами как се стои в къщи по цял ден... newsm78

# 224
И аз се завърнах най - после, бяхме малко на море. Но снимки нямам, защото съм много сериозна и за цяла седмица нито един път не се сетих да го взема с нас. Абе дива работа. Но ще ходим пак и този път вече трябва да се мобилизирам сериозно.
  При вас гледам нещата се развиват с бясна сила, но това е добре. Това е от мен отивам да спя, че утре щеводя малкия на ясла и ще падне един рев едно чудо... Sick

Общи условия

Активация на акаунт