Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ян. 2020, 17:09 ч.

За торбичките

 • 1 783
 • 39
 •   1
Отговори

Анкета

Какво правите с торбичките за пазаруване от магазините?

Опции:

* Гласуването приключва: ср, 29 яну 2020, 17:28
* Може да изберете максимум 4 опции.

# 15
 • Мнения: 1 332
Отговорих с 4 отговора от 2 до 5 включително. Освен това събираме пластмасовите бутилки и опаковки за специалните контейнери, а пластмасовите капачки в торбичка и ги предаваме в акциите за капачки. Но не вярвам, че пластмасата в България се рециклира. Според мен нямаме фабрики за рециклиране на пластмаса или за стъкло.

# 16
 • София
 • Мнения: 2 888
Отговорих с 4 отговора от 2 до 5 включително. Освен това събираме пластмасовите бутилки и опаковки за специалните контейнери, а пластмасовите капачки в торбичка и ги предаваме в акциите за капачки. Но не вярвам, че пластмасата в България се рециклира. Според мен нямаме фабрики за рециклиране на пластмаса или за стъкло.

ще се опитам да намеря репортажа, на който бях попаднала преди няколко седмици, беше именно от завод за рециклиране, не помня на какво обаче.

# 17
 • Мнения: 1 407
Има, но не съм сигурна колко от боклука стига реално до там. Преди години в моя (малък) град имаше страшна олелия, защото хората се пънат да събират разделно, а всичко се изсипваше на сметището, при битовия отпадък. Сега ако го правят, то поне не е толкова очебийно.

# 18
 • Мнения: 998
Отговорих с 2, 3 , 4 , 5 . Тъй като основно правим едно голямо седмично пазаруване съм си купила пластмасови кошници като тези в магазините и стоят в багажника на колата . Отделно имам няколко торбички за многократна употреба . Когато се наложи да взема найлонова я използвам максимално стига да е здрава и чиста , накрая или събирам боклук в нея , или я  изхвърлям в контейнер за рециклиране .

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 15:38 от ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 19
 • София
 • Мнения: 3 190
Винаги имам платнена торба в чантата си, но понякога ми се налага да ползвам повече от една и тогава купувам наелонова. Ползвам я повторно докато може. След това я пълня с боклук или изхвърлям в контейнер за рециклиране.

# 20
 • Мнения: 2 793
На мен доста често ми се случва да купувам, защото съм блейка. Иначе имам няколко големи чанти в багажника и няколко вкъщи. Когато тръгвам за по-голям пазар в квартала ги взимам, по-удобни са, торбичките ми режат пръстите. Имам и пластмасова касетка в багажника, но ми е доста трудно да я пренасям пълна и да се оправям с няколко ключа. Купените торби използвам главно за кофата с отпадъци. Събирам си също и малките торбички от плодовете - когато готвя в тях слагам обелки и кофата ми никога не мирише. Събирам и разделно - в нашият квартал жълтите кофи са едновременно за хартия, пластмаса и метал.
Имам доста многократни торбички, които са подарък от различни магазини. Не мога да разбера защо ги правят с дълги дръжки и са много неудобни - когато я хванеш в ръка стига почти до земята, а за рамо са неудобни.

# 21
 • Мнения: 1 129
Ползвам чанти за многократна употреба. Раници, багажници, щайги, каквото има. С кошница на пазар. Ако все пак се обзаведа с някоя торбичка ги пазя после и пак ги използвам.
Повече ме притесняват опаковките на храните, защото те са много повече отколкото торбичките. И за някои неща ми е почти невъзмонжно да ги избегна. Например сирене, месо, риба...

# 22
 • Мнения: 6 471
Ползвам платнени. Дори за плодове и зеленчуци съм си купила платнени. Малкото найлонови, които ни попадат, рециклираме.

# 23
 • Мнения: 33 333
Отговорих с 4 отговора от 2 до 5 включително. Освен това събираме пластмасовите бутилки и опаковки за специалните контейнери, а пластмасовите капачки в торбичка и ги предаваме в акциите за капачки.

И аз така.
Винаги имам торбичка/и в мен, не купувам нови.
Скоро ми се случи да бързам, с друга чанта излязох и не съм погледнала, че нямам торбичка.
Доста неща купих от ДМ и се наложи и торбичка да взема.
Ако ви кажа колко гузно се почувствах, ще се смеете.
Не е заради парите, а ми е страшно съвестно това зариване с боклуци, неразградими...

# 24
 • Мнения: 39
Аз преди винаги ползвах "безплатните" торбички от магазина за боклук. Откакто станаха платени се принудих да си купувам ролки торби за боклука и торбички за разходките на кучето. Реално няма някакво намаление на количеството найлонови торби.

# 25
 • Мнения: 2 159
Купуваме от магазините торби, които после ползваме да си хвърлим боклука с тях. Дали ще купя ролка с торби за боклук или торба от супермаркета, все тази - все е гадна найлонова торбичка. Поне тези от супермаркета са по-здрави.

# 26
 • Мнения: 6 471
За боклука купувам компостируеми, макар че имам съмнения колко успяват да се компостират в условията на бунището, но все пак не е пластмаса.

# 27
 • Мнения: 1 407
А за кучето има биоразградими, аз взимам главно такива, но признавам, че имам и една ролка обикновени(прозрачни, като тези за плодове, но по-малки) за спешни случаи.

# 28
 • Мнения: 3 253
За покупките използвам платнени торби, имам във всяка чанта и мъжа ми научих да носи винаги. Иначе съм подарила и на цялото семейство. За зеленчуците и плодовете взимам от прозрачните торбички, които после използвам за боклук, но мисля да си поръчам мрежички за многократна употреба.

Виждала съм в Алиекспрес, че има. Някъде в България срещат ли се на достъпни цени? Джъмбо?

# 29
 • София
 • Мнения: 2 888


Виждала съм в Алиекспрес, че има. Някъде в България срещат ли се на достъпни цени? Джъмбо?

Кауфланд май били пуснали такива торбички.

Общи условия

Активация на акаунт