ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 37 253
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък ще излизам в болничен, защото си имам фирма, в която се осигурявам и ми е по-изгодно да съм в болничен. И понеже се занимавам с проектиране, ще продължа да си работя, независимо как съм оформена счетоводно - документално Simple Smile .
Между другото, моята АГ по ЗК ще ме приеме фиктивно в болница и ще ме изпише и после тя ще ми дава болничните.

Какъв е тоя иван иванов.... Close
Ми може и той да се напишква малко като кихне... Laughing

# 91
Лейдис идвам да се похваля с розов памперс. Док гледа ей сега бебе вика другия месец.ще ти кажа ей тука ако порасне нещо. Grinning
Ама едва ли е сбъркал... с първото пак той го видя рано рано.
Ще ми се сбъдне мечтата за две дъщерички ♡

# 92
Мацки,

Днес ми мина ФМ - всичко е ток и жици, много интересно и мило беше. На другата ще заведа и баткото с нас, който е най-нетърпелив да разбере пола. Везните продължават да клонят към момче, явно няма да се уча да сплитам плитки Simple Smile

За болничните - винаги съм клоняла към умерен работохолизъм и не мога дори да си представя да изляза в болничен без причина... Всъщност, мисля че през целия си работен живот съм взимала само един път болничен (естествено, не броя стандартните дни около първото ми раждане) - другите дни или съм работила от вкъщи, или съм отработвала, но работата ми го позволява. И ми е малко като дърпане дявола за опашката (колкото и да не съм суеверна).

# 93
Здравейте, момичета!
Малко се връщам назад, за количките - май ще се спрем но Chippolino и задължително ще е 3в1. Не видях до момента никоя да говори за тях, надявам се, че не са боклуци....
Относно болничния, и аз работя на компютър, работата ми не е тежка физически и до когато мога ще ходя на работа. Единствено по време но грипната епидемия ще си остана вкъщи, а до тогова няма да пътувам в пиковите часове с градския транспорт (т.е. ще закъснявам за работа, да, но не ми пука 😊).
На 17ти съм на БХС и след това ще пиша 😊
За пола още ми е рано, утре навършвам 12 седмици и почвам 13та....
Поздрави на всички!

# 94
Разбира се, че всеки си преценя дали да излиза в болничен. Мен ако питате трябва да дават болничен още в началото на бремеността, да няма излишни притеснения и неразположения. Аз ако можех веднага щях да изляза в болничен, ама положението е различно при мен. Както знаете работя с първокласници и вирусите не ме пропускат. Само бебето да е здраво, а аз ще преживея каквото трябва. И много се надявам след третия месец тази умора да изчезне.

Последна редакция: ср, 15 яну 2020, 18:33 от тинити

# 95
Аз работя в голяма хранителна верига, работното ми място е на постоянно течение и студ. Отделно трябва да "помагам" в зеленчука, а там е прехвърляне на касетки и вдигане на тежко и го върша основно аз, след първоначалното зареждане... Другото е, че няма къде (а и не дават) да поседнеш и за пет минути, а след осем часа права като кон ме заболява всичко...
Като вариант беше да ме прехвърлят на касова зона, като и там прехвърляш стекове и не подгъваш крак за миг...
Другият фактор е, че декември е ужасно натоварен месец, все едно света свършва и трябва да се изкупи всичкото ядене и пиене...
Затова предпочетох себе си пред тиквеният медал, който така или иначе нямаше да ми дадат...

# 96
Абе много ясно всеки си преценя.  Аз освен неразположенията които ме почнаха отначало , работя в здравната инспекция и ходя по проверки на болниците и дори и да бях 6 точки , нямаше да ме оставят да работя да се навирам при всякакви болни и т.н

тинити    то проблема е ,че нищо не може да се пие по време на бременност. Иначе бебето си е защитено не се притеснявай. Heart

# 97
За чуденето на някои хора относно болничните - всеки сам преценява, все пак се консултираме с АГ и те имат последната дума.
С предишната Б имах контракции, в 7 месец лежах в болница за задържане, имаше и момент на леко скъсяване на маточната шийка. Та всичко това има значение и при следваща бременност.
Аз работя в гимназия, имам по доста часове на ден (6-7 минимум), тичане напред, назад по стаи, стоене права, непрекъснато говорене, дежурства, документации, вируси, болести - с хроничен синузит съм и всяка настинка минава бавно и тежко...
Та така за мое спокойствие дали сега или след 2 месеца...не е голяма драма.
Работя от 18 годишна, излизала съм в болнични само при предишното раждане..., така че моите 2 месеца болнични в повече едва ли ще ощети държавата...🙂 А тиквен медал и аз не ща...😉
Аз снощи имах страшен зъбобол...оказа се мъдрец, който трябва да извадя...Та сега ми е доста притеснено, вие имате ли подобен опит?
Лека вечер на всички

# 98
За чуденето на някои хора относно болничните - всеки сам преценява, все пак се консултираме с АГ и те имат последната дума.
С предишната Б имах контракции, в 7 месец лежах в болница за задържане, имаше и момент на леко скъсяване на маточната шийка. Та всичко това има значение и при следваща бременност.
Аз работя в гимназия, имам по доста часове на ден (6-7 минимум), тичане напред, назад по стаи, стоене права, непрекъснато говорене, дежурства, документации, вируси, болести - с хроничен синузит съм и всяка настинка минава бавно и тежко...
Та така за мое спокойствие дали сега или след 2 месеца...не е голяма драма.
Работя от 18 годишна, излизала съм в болнични само при предишното раждане..., така че моите 2 месеца болнични в повече едва ли ще ощети държавата...🙂 А тиквен медал и аз не ща...😉
Аз снощи имах страшен зъбобол...оказа се мъдрец, който трябва да извадя...Та сега ми е доста притеснено, вие имате ли подобен опит?
Лека вечер на всички

Аз съм със много здрави зъби да чукам на дърво за сметка на това яката ме морят мъдреците. Мине се не мине някой месец и ходя да ми правят дренажи. Съвета ми е за си вземеш лечебна вода за уста и да джабуриш. Аз използвам при нужда Елудрил.
И бягай на зъболекар. Долен мъдрец ли те боли?

# 99
Аз пък не съм съгласна, че работата на компютър е лека. Е, разбира се не е като да вдигаш касетки с плодове по цял ден. Не е за подценяване облъчването от компютъра, телефона. Също така и застоялото ежедневие, липсата на движение..
Както и да е,темата ве обширна и може да се гледа от много страни.

Аз днес цял ден обмислям дали да не си взема витамини калций и магнезий. Мултивитамините, които пия от всички витамини и минерали са на 100%от дневния прием, само калций и магбезий са на 25%.

# 100
Горен мъдрец ми е проблема, до колкото знам е по-леко за вадене от долен. Свързаха ме хирург, каза първо консултация с АГ, в понеделник ще попитам. Иначе каза ще го извадя, няма проблем.
Снощи имах само смрадлика, с нея джабурих, но ще взема и такава вода, щом помага, докато уточним нещата.
Работата на компютър е свързана и с продължително седене, което също не е много добре като поза, да не говорим за допълнителните екстри (хемороиди и др.)

# 101
До учителите в групата- имате ли стара, неизползвана отпуска от 2019 г., която прехвърлихте за тази година? Аз имам доста дни и се чудя дали трябва да се използват до месец юни. Ако е така не е ли по-добре да се използва сега тази стара отпуска, отколкото да се излиза в болнични, от които малко или много се губи....

Как ползвате платен отпуск в учебно време? При нас не е разрешено. Ако ти се наложи или неплатен отпуск, или болничен.
АГ-то ми предложи болничен, аз отказах - докато се чувствам добре ще работя, плюс това вирусите може да си ги лепнеш и вкъщи като ти ги донесат мъж, деца... Гаранция няма, дано не ни хваща нищо 😊
Момичета, утре съм на БХС, я ми кажете прегледа с вагинален ехограф ли е, че изобщо не съм наясно 😁

# 102
Цветето, на мен лятото ми вадиха мъдрец във Факултета по дентална стоматология в София и съм изключително доволна. Можеш и там да провериш. При мен беше долен мъдрец, на който корените бяха отишли под другия зъб.. Нищо не усетих при ваденето, а и след това

# 103
А то вече има ли прегледи, които ще са с вагинален ехограф? Аз си мислех, че вагиналния се ползва само в началото на бременността?

# 104
А то вече има ли прегледи, които ще са с вагинален ехограф? Аз си мислех, че вагиналния се ползва само в началото на бременността?

Само ако се измерва шийката на матката се мери със вагинален.

Общи условия

Активация на акаунт