ЮЛИ 2020 - Тема №3

• 35 877
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря момичета за разяснението за болничния. Ще си изчакам ЖКто на 22ри, а ако времето стане мн по-опасно или се разболея нещо ще бягам до личната. Все пак са 2 седмици, малко остана. Откакто съм на работа и качвам повече от това седене на бюрото. Много гадно Sad
Забравих да ви кажа за феталната. Ходих с ММ. Била съм 18+5, а не 19+5 както си мислех. Моят гинеколог от ЖК все в седмици без дни ми говори и затова не съм сметнала правилно. Както и да е. Много съм доволна. Ходих при Балев, всичко обяснява подробно. Полът на 80 процента каза момиче. Всичко наред, само че каза, че пъпната връв минава около вратлето на бебето в непълна обиколка, тоест не се е увила, но каза, че трябва да се следи. Ако се увие бебето можв да се наложи да се изкара по-рано. Много се надявам да не се стига дотова. Все пак сме още малки и то си се движи и се надявам да се отдалечи от пъпната връв. Така че реших към 22ра пак да отида на фетална някъде на 3д във Варна само да видя къде и да видим пак положението с пъпната връв, а и се надявам тогава бебето да не е седнало по турски Blush

# 676
Не се притеснявай, в тия малки седмици бебетата постоянно се отвиват и развиват от пъпната връв, на тоя етап няма място за тревоги изобщо.

# 677
Здравейте момичета. Продължавам с интерес да следя всичко, макар да не се включвам често. Днес мина и моята консултация и бебо е ок и също е седнал по турски. Лекарката ми, при която съм на ЖК  във Варна казва че е момче,, а лекарят при който ходя допълнително в Дч казва, че е момиче 🤔. Нямам претенции, искам само да е здраво, но отвътре си ме човърка какво е 😊 Това, което днес маалко ме притесни е, че каза че трябва да лежа тъй като шийка ми била 35 (мисля мм) и била на границата.. Ако не
се  поправи трябвало  серклаж. Има ли и други бъдещи мами с подобен проблем и дали някоя знае от какво се получава. Предупреди ме да не правим секс, но ние се въздържаме от както знам че съм бременна, защото и доктора в Дч ми каза да се въздържам без да е споменавал че е проблемна шийката..
Иначе Честит Рожден Ден на всички пораснали бъдещи мами. Бъдете здрави и много, много щастливи.
Манди ако е удобно и мен да добавиш в списъка. Термина ми е 28.07. На 32 г от Добрич. 😊

# 678
35 си е нормален размер, да не е било 25? Вагинално ли я премери?

# 679
35 си е нормален размер, да не е било 25? Вагинално ли я премери?

Да. Взе ми секрет и после я премери с вагиналната сонда и каза 35 сигурна съм, защото каза това е точно на границата. Попитах я какво става ако падна под 35 и каза серклаж преди 18 гс. Каза да не се притеснявам, ама аз не съм много от хората които стоят и лежат само. Естествено ще се постарая, но дано поне нямам повод за притеснения

# 680
  • София
Puhche87, добавих те в списъка! Simple Smile

За серклажа - от тук пишещите Janetm преди седмица някъде излезна от болница за слагане на серклаж, а може и преди две да е било. Каза, че и първата ѝ бременност така е било. Аз я питах, защото ми беше интересно - не боли и не се усеща. Тя може да ти даде повече информация, но в крайна сметка, ако се налага, няма къде да ходиш... Simple Smile А и доколкото си спомням и тя не се спира на едно място, особено като трябва да се занимава с детето.

# 681
Да , аз съм със серклаж. Каква е причината да се скъсява шийката?
Моята е скъсена оперативно. Май към 29мм е .
За това се налага превантивен серклаж. Представлява копринен конец с който обшиват шийката да я държат механично затворена. Нито боли нито се усеща.
Трябва да разбереш защо се скъсява, причините може да се бактерии и т.н
И с първото си дете имах превантивен серклаж. Не съм имала проблеми. Трябва да се кротува да, но все пак няма как да спрем да дишаме половин година. Активна съм,излизам но в никакъв случай натоварващи неща. Вкъщи леки домакински задачки и това е.
Не се притеснявай, серклажа е за хубаво.
Не се дърпай ако ти го предложат. На мен не искаха да ми правят ,аз обиколих сума ти доктори да им се моля да ме зашият. Grinning
Не е нещо рядко срещано. В юлската група в ФБ има още 3 мами със серклажи.

# 682
И на мен лекарката при ЖК преди две седмици ми мери шийката- 37мм., но нищо не ми каза за серклаж или проблем. Тогава бях в 15та седмица. Сега на 24.02 пак съм на преглед и ще видим какво ще каже, но все си мисля че около 30 и няколко не е проблем, ако не тръгне да се скъсява допълнително. На мен ми препоръчаха повече почивка и разходки леки, но това по-скоро заради ниската ми задна плацента.

# 683
Лейдис, разглеждали ли сте Zara Home, страхотни бебешки неща има. Ако не сте хвърлете едно око.

# 684
Момичетааа, минахме прегледа днес и разбрахме, че ще си имаме наследник 😍
Манди Портокалова, може вече да ме добавиш, термин 16 юли, синя панделка, 31 г., гр. София.
И моята шийка на матката е леко скъсена, 29.6 мм. Ще си слагам вечер Утрогестан по 2 и ще се мия със специална пяна.
На 2 март съм на втора фетална и тогава пак ще измерим шийката. Ако се скъсава още, ще сложим някакъв силиконов пръстен, който да я държи с някакво сложно име, което не запомних 😊

# 685
Здравейте мами,
И аз отдавна не съм се включвала,но не спирам да ви следя😊 Вече е потвърдено,че ще си имаме госпожица 🎀 и ако е удобно, може и на мен да ни поправите годините на първа страничка-вече 24:grinning:
И като заговорите за серклажа и на мен ще ми поставят тези седмици- на прегледа се видя,че майката е добре, но ще направим превантивен, защото миналият път синът ми се роди в 28седмица и се надявам този път да избутаме до финал с госпожицата:blush:
Което ме подсеща да попитам janetm -колко време беше престоя в болницата и каква цена заплати за серклажа?
С покупките още не сме започнали, макар че бях на косъм да вземем количка,че имаше промоция, но ще изчакаме още малко.
Тези дни мисля вече да си поръчам възглавницата за бременни,че отдавна съм и хвърлила око:blush: 
Той стана доста дългичко, пожелавам ви лек ден HugKissing Heart

# 686
Престоя на пътеката е 3 дни.
2016 та първия серклаж беше 250
Тази година 400лв
Без здравна каса ще е двойно.

# 687
Благодаря ви за отговорите момичета. До сега тъй като съм с тромбофилия все си мислих за инжекции и аспирин и не очаквах проблем от към шийка, но човек не е застрахован от нищо, а и доколкото разбирам някои го правят за допълнителна сигурност. Продължавам да лежа и да се пазя и ще видим след две седмици какво ще каже док 🙂 а утрогестана дали помага за скъсена шийка, тъй като на мен ми казаха вече да го спирам по малко.

# 688
Благодаря ви за отговорите момичета. До сега тъй като съм с тромбофилия все си мислих за инжекции и аспирин и не очаквах проблем от към шийка, но човек не е застрахован от нищо, а и доколкото разбирам някои го правят за допълнителна сигурност. Продължавам да лежа и да се пазя и ще видим след две седмици какво ще каже док 🙂 а утрогестана дали помага за скъсена шийка, тъй като на мен ми казаха вече да го спирам по малко.

Да,за това казах ,че зависи каква и причината за скъсяването.
Има жени които лежат и стават само до WC (пази Боже да не стигаме до там)
Да,утрогестана помага за шийката много. Само ако се слага вагинално. Действа като химичен серклаж,кара шийката да набъбва. Аз слагам 2 сутрин и 2 вечер. Ще е така до 36 седмица.

# 689
Здравейте момичета!
Искам да попитам живеещите в София къде мислите да правите Феталната ехокардиография и в коя седмица е най- добре да се направи това изследване ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт