Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 28 072
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Feia20, явно е нормално..

# 436
Здравейте, минаха почти 4 месеца след прекъсването на бременността по медицински причини и тъй като никой не ме насочи реших да си пусна на своя глава някои изследвания.
Засега само ПКК, урина, витамин д, витамин б12 и фолиева киселина, както и прогестерон от хормоните. Други 5 хормона ще пусна началото на месеца, заради цикъла.
Гинеколожката ми каза, когато си взема резултатите да ги занеса направо в София, но не знам още кога ще отидем и затова ще помоля някой по-запознат, ако може да ми каже как са.

# 437
  • София
Прогестеронът ти е добре.
Витамините са ти доста ниски, витамин Д даже е в дефицит, а той се покачва доста бавно и трудно.
Преди следваща бременност трябва да си качила витамините близо до горната граница.
Вземи си Неофолик Мета, Б12 под формата на метилкобаламин, и приемай дневната доза според упътването.
За витамин Д - Вигантол или таблетки - за него ти трябва поне 5000IU на ден за да почнеш да го повишаваш.
Контролно изследване се прави 4 седмици след прием на витамини.

# 438
Miss, съжалявам че си преминала през този ужас. Похвално е че си пуснала изследванията. Дано скоро всичко ти се върне в желаните граници и да износиш успешно едно здраво бебенце! (или 2)

# 439
  • Велико Търново
Записвам се и аз в тази тема. Изтекоха ми водите на 7.02, в 5 месец и ме приеха в болницата. На 8.02 бебетата бяха живи, но вече нямаха никаква вода и ми предизвикаха раждане с хапчета и после кюртаж. И така всичко свърши, част от мен умря. Физически се чувствах добре, мина бързо и без усложнения, но психически е страшно, не знам дали минава с времето. Сега съм на противозачатъчни, но пих и антибиотик, противогъбично и Достинекс за да не тръгне кърма. Още си чакам епикризата, но докторите казват че вероятно е имало инфекция. Знам, че не мога да направя нищо вече, но само ако можех.

# 440
Kati_ силни прегръдки от мен! Съжалявам че и ти си част от тъжния отбор. Болката не минава, но продължаваме напред. Ако имаш нужда да си поговориш с някой може да ми пишеш на лично.

# 441
Kati_, много съжалявам! Сили и кураж!

Често броя в кой месец щях да съм, ако не беше спонтанния аборт. Sad

# 442
Kati_, много съжалявам! Сили и кураж!

Често броя в кой месец щях да съм, ако не беше спонтанния аборт. Sad
Disappointed
Предполагам, че е супер грешно от гледна точка на психическото ни здраве, но и аз постоянно си мисля какво щеше да бъде, в кой месец щях да съм, какво щях да правя...

# 443
Благодаря ви, момичета. Честно казано, благодарение на вас се задействах и реших да си пусна изследванията. Иначе явно никой нямаше да ме насочи. Добре, че е тази тема. Много е полезна. Hug

Прогестеронът ти е добре.
Витамините са ти доста ниски, витамин Д даже е в дефицит, а той се покачва доста бавно и трудно.
Преди следваща бременност трябва да си качила витамините близо до горната граница.
Вземи си Неофолик Мета, Б12 под формата на метилкобаламин, и приемай дневната доза според упътването.
За витамин Д - Вигантол или таблетки - за него ти трябва поне 5000IU на ден за да почнеш да го повишаваш.
Контролно изследване се прави 4 седмици след прием на витамини.
Благодаря, ще започна да пие витамините и дано стойностите се вдигнат. Само не разбрах за витамин б12 така ли се казват таблетките или трябва да съдържат метилкобаламин?
Вигантолът само на капки ли е? Аз се чудя дали да не мина през личната да чуя какво ще каже или мога спокойно да си купя тези витамини.

И аз често си мисля в коя седмица щях да съм сега и колкото повече наближава терминът, все повече ми се свива сърцето. Не минава, просто се учим да живеем с болката си!

# 444
  • София
За витамин Д - Вигантолът е на капки, има и други варианти - гел капсули, таблетки и др. В различни количества са, затова съм ти написала доза 5000IU, която при мен в тази ситуация сработи.

За Б12 - трябва да пише метилкобаламин, защото синтетичния не всички го усвояват. 1 таблетка през ден би трябвало да е достатъчно. За Б9 по същия начин - неофолик Мета, по 1 таблетка на ден преди и по време на бременност.

Можеш да си вземеш направление за хематолог, те се занимават с анемии. Аз като отидох на хематолог не бях очарована, вече си бях отправила дефицитите сама, с четене.

Комбинираните витамини в общия случай не вършат работа, те са с поддържащи дози, а ти имаш дефицити. Затова най-добре единични витамини, и контролно изследване на 4 седмици, докато не оправиш нивата.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 16:27 от delisardeli

# 445
  • Sofia
Междудругото, вигантол няма никъде..отново

# 446
  • София
Останали са на Natural facrors капки вит.  Д и на BetterYou орални спрейчета засега.

Междудругото, вигантол няма никъде..отново

# 447
delisardeli, да, няма да взема комбинирани витамини. Ще ги търся по отделно. Много благодаря още веднъж.Hug
Щитовидната жлеза дали е задължително да изследвам сега, защото ще трябва да търся и ендокринолог да ме изпрати?

# 448
  • София
Miss_Independent5,
За ЩЖ може ЛЛ да ти даде направление - за ТСХ и Фт4, останалите се плащат. Поне 2-3м да са минали след кюртажа, на чист ден се изследват.

Кати,
съжалявам за случилото се. Като минат 1-2 месеца виж изследванията на първа страница на темата, може би е добре да направиш поне МБ, хламидия, плазмите, и другите инфекции. Има и едно изследване на менструална кръв в Геника, от него се хваща вътрематочни инфекции ако има.

Мен малко не ме бива със съчувствията, ще ме прощавате, момичета. Стискам палци за бързо възстановяване на всички, и следващия път да забременеете и износите успешно!

# 449
Няма нищо Дели. Ти помагаш много с насоки и информация събирана с години. Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт