Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 924
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, нормално ли е 3 дни след абразио то да ме боли силно кръста и долу ниско корема?

# 616
Момичета, всичко мина и вече съм вкъщи. Благодаря ви за подкрепата! 🤗🤗🤗

# 617
DaDiSt мен не ме е боляло, но ако имаш по-силни контракции може да ги усещаш.

caprice бързо възстановяване и горе главата!

По въпроса с антибиотиците, аз попринцип не съм им привърженик, но ако се налага съм пила и от няколко лекари знам, че ако не завършиш курса на лечение (минимум 5 дни) и го прекъснеш все едно не си пил..

# 618
  • София
DaDiSt мен не ме е боляло, но ако имаш по-силни контракции може да ги усещаш.

caprice бързо възстановяване и горе главата!

По въпроса с антибиотиците, аз попринцип не съм им привърженик, но ако се налага съм пила и от няколко лекари знам, че ако не завършиш курса на лечение (минимум 5 дни) и го прекъснеш все едно не си пил..
Даже е по-зле от колкото да не се пил

# 619
Момичета, на 25ти бях в овулация, а днес сутринта имах бледо розово течение, което до вечерта се превърна в ръждиво течение, моля за помощ какво да правя...

# 620
Момичета, на 25ти бях в овулация, а днес сутринта имах бледо розово течение, което до вечерта се превърна в ръждиво течение, моля за помощ какво да правя...
Сигурна ли си, че е имало овулация тогава? Правите ли опити - да не би да е имплантационно кървене? Или пък да е подраняващ цикъл?

# 621
  • София
Anasteyja, случвало ми се е веднъж. Тогава правихме опити за бебе, някъде седмица след овулация ми зацапа кафяво няколко дни (не помня колко). Отидох на преглед, но лекарката каза, че е много рано да се види нещо и е възможно ако е имало зачеване да търпи обратно развитие. След това си ми и дойде цикъла. Според мен изчакай няколко дни или пък се чуй с лекар за коментар и съвет от него.

# 622
Правим опити, но днес също имам кървене, така че едва ли е имплантиране ..

# 623
Здравейте, момичета. Преди 2 месеца писах във форума, развълнувана от това, че ще ставам майка. Дълго време чаках 2те чертички и най-накрая се случи, бях толкова щастлива. Всичко приключи на 27.03 Наложи се на тази дата да направя аборт, беше спряла сърдечната дейност в 10 г.с. Още не мога са повярвам какво се случи и не намирам утеха в нищо, особено сега като стоя по цял ден вкъщи и само това мисля.Това ми беше първа бременност.  Сега не мога да спра да се питам кога ли ще забременея отново, дали ще отнеме пак толкова време, как ще успея да остана спокойна през втората бременност. Исках да ви питам дали е нормално все още да кървя след аборта (кюретаж имаше). Не е обилно, но още не е спряло. Много се притеснявам и ми става много мъчно да видя колко много момичета минават през този ужас. Дано за всички следващата бременност ни е с успешен край.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 19:59 от tedssi

# 624
Здравейте, момичета. Преди 2 месеца писах във форума, развълнувана от това, че ще ставам майка. Дълго време чаках 2те чертички и най-накрая се случи, бях толкова щастлива. Всичко приключи на 27.02. Наложи се на тази дата да направя аборт, беше спряла сърдечната дейност в 10 г.с. Още не мога са повярвам какво се случи и не намирам утеха в нищо, особено сега като стоя по цял ден вкъщи и само това мисля.Това ми беше първа бременност.  Сега не мога да спра да се питам кога ли ще забременея отново, дали ще отнеме пак толкова време, как ще успея да остана спокойна през втората бременност. Исках да ви питам дали е нормално все още да кървя след аборта (кюретаж имаше). Не е обилно, но още не е спряло. Много се притеснявам и ми става много мъчно да видя колко много момичета минават през този ужас. Дано за всички следващата бременност ни е с успешен край.
Не мисля, че е нормално, аз след аборта кървях около 5 дни, но слабо, точно месец след аборта ми дойде менструацията. Консултирайте се с лекар, все пак е минало повече от месец

# 625
Съжалявам за случилото се! Нормално е да кървиш все още, изчакай още няколко дена.

# 626
За съжаление те разбирам прекрасно, същата е и моята дата на аборта, също първа бременност в 10г.с.....
Да кървиш ми обясниха, че е окей до 10ти ден, но да не е обилно. Аз онзи ден и вчера, вечерта беше и двата дни, имах много силни болки в кръста и ниско долу в корема, обясниха ми, че и това е нормално, защото марката се контрира все още. Казаха ми, че след 3м, може да започнем опитите и че ставало доста по-бързо след аборт, зачеването. Виртуална прегръдка ти давам. Следващият път ще е до финал, надявам се и при двете. ❤️

Здравейте, момичета. Преди 2 месеца писах във форума, развълнувана от това, че ще ставам майка. Дълго време чаках 2те чертички и най-накрая се случи, бях толкова щастлива. Всичко приключи на 27.03 Наложи се на тази дата да направя аборт, беше спряла сърдечната дейност в 10 г.с. Още не мога са повярвам какво се случи и не намирам утеха в нищо, особено сега като стоя по цял ден вкъщи и само това мисля.Това ми беше първа бременност.  Сега не мога да спра да се питам кога ли ще забременея отново, дали ще отнеме пак толкова време, как ще успея да остана спокойна през втората бременност. Исках да ви питам дали е нормално все още да кървя след аборта (кюретаж имаше). Не е обилно, но още не е спряло. Много се притеснявам и ми става много мъчно да видя колко много момичета минават през този ужас. Дано за всички следващата бременност ни е с успешен край.

# 627
Dadist, благодаря ти мила и аз имах същите болки,които ти описваш. Дай боже всичко да е наред другия път, силно го вярвам.❤

# 628
tedssi съжалявам за случилото се, дано следващият път да стане лесно и да бъде успешен! Не е притеснително, че още кървиш.. може да продължи дори до месец (стига да не е обилно кървенето).
Моят аборт беше в 15 седмица и кървенето ми продължи около 20 дни, но всичко беше ок.
Хубаво е да отидеш на контролен преглед, за да видят дали всичко се е изчистило и дали матката се възстановява добре.

# 629
Днес ходих до болницата да си подпиша документите за изписването. Поисках да си видя изследванията при постъпването. Винаги съм била с хемоглобин малко над долната граница, но сега е бил 116 при референтни от 126. Не бях с кървене при постъпването. Днес пак ми взеха кръв само че от пръста. Епикриза след 20 дни.
Другото ми притеснение: лекарят ми е на мнение, че не ми трябва анти д гамаглобулин. При следваща бременност се изследва при установяване на бременност и се поставя евентуално. После пак изследвания и т. н. Навсякъде чета, че трябва да се сложи след аборт когато майката е с Rh -. Доколкото разбрах, ако не се сложи просто изследванията започват от по-рано в следваща бременност. Консултирах се с ЛЛ - тя каза, че са ги учили, че винаги след аборт се поставя, но специалността и не е гинекология и за по-сигурно да се консултирам с други АГ-та. Същевременно, не се наема да ми я сложи, защото било не знам си какъв протеин и задължително се поставя в болница, защото има опасност от алергична реакция, а тя няма възможност да реагира в такива ситуация в кабинета си. Лекарката, която ми установи Б, ме предупреди, че, ако нещо стане, трябва да ми я поставят.
Проверих все пак дали инжекция та е налична по аптеките-е, не е. Доставя се по поръчка в рамките на деня. Обаче в момента я няма, има някаква със същите характеристики на др производител.
Съпругът ми е на мнение, че трябва да се доверим на лекаря. Аз също нямам основание да се съмнявам в него - преди 11 години ми прави секциото, сега той ми прави К. Аз по-скоро искам да я сложа, ама като няма кой да ми я постави все тая дали ще я купя. Стана дълго и объркано, ама исках да си кажа 🙄

Общи условия

Активация на акаунт