Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 27 937
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета... Чудех се въобще дали да пиша... Просто всичко ми е в момента много объркано. Вчера на прегледа вече в 3м,ми казаха, че няма сърдечна дейност вече от седмица... Днес беше и абразиото. Не мога да свикна с мисълта, болно ми е, празно ми е, но да кажем, че така е трябвало да стане. Вие след колко време почнах те пак с опитите, на мен ми казаха, че 3м са напълно достатъчни. Нещо по-специфично преди опитите, като изследвания а у, правихте ли? Аз съм на 21,първа 🤰 и знам, че съм млада, просто детето беше много желано. Извинявам се за обърквания пост...

# 571
Момичета, колко време трае кюретажа? Страхувам се много.

# 572
Момичета, колко време трае кюретажа? Страхувам се много.
15 минути от слагането на упойката до събуждането. Няма нищо страшно.

# 573
DaDiSt, съжалявам, че се наложи дс де присъединиш към нашата група! Тук всички сме минсли през това и те разбираме отлично. Бързо възстановяване! Започването на нови опити е относително - според това как се възстановява лигавицата - след 3 менструации дават понякога, друг път след 6. Важното е да се успокоиш сега психически и да го 'преболедуваш' 🍀🙏 другия път до финал ❤

# 574
Благодаря... Честно казано мисля, че няма да има преболедуване. Ще ми е болка до живот... След всеки следващ час(може би и защото съм в болницата сама) започва все повече да боли, все повече да осъзнавам, че е реалност. Вчера не се обвинявах за нищо, сега малко обратното... Вярвам, че следващият път ще е до финал. ❤️

DaDiSt, съжалявам, че се наложи дс де присъединиш към нашата група! Тук всички сме минсли през това и те разбираме отлично. Бързо възстановяване! Започването на нови опити е относително - според това как се възстановява лигавицата - след 3 менструации дават понякога, друг път след 6. Важното е да се успокоиш сега психически и да го 'преболедуваш' 🍀🙏 другия път до финал ❤

# 575
Нормално е. В началото е мн тежко и мъчно. Дай си време! И работи върху психиката си, за да се възстановиш по-бързо!

# 576
DaDiSt, много съжалявам Sad Преди да започнеш с опитите, трябва да се възстановиш и да провериш дали всичко е наред (виж първа страница). Моята загуба беше в 7.5 месец и ми казаха да чакам 6 месеца, но след прегледи при няколко АГ казаха след 3 месец, че нещата са добре. Цикълът ми се оправи още на втория месец, така че само времето ще покаже.
Надявам се скоро да имаш сили да продължиш напред. Flowers Four Leaf Clover

caprice, минава много бързо. Няма да усетиш. Дано изчистят всичко хубаво и да забравиш по-бързо този ден.

# 577
Здравейте, нямам сили да изчета всичко до тук. Реших да пиша, за да ви споделя моята история. На 26г съм, имам дъщеря на 2г и 5м почти. Първа бременност, не беше планувана, но беше много желана и безпроблемна. След година и 9м решихме да имаме още едно дете. Стана от първия път, но се оказа извънматочна и така през август 2019 се оказах без тръба и с кървяща рана в сърцето. Минаха 3 месеца и решихме да опитаме отново. Бебето стана от третия месец, толкова се притеснявах, докато не видях, че е в матката... На втория преглед(вчера) в 8г.с.+ 6 пулс нямаше, а плода отговаряше на 7.5г.с. Света ми се срина за втори път. Цяла нощ плаках и сега продължавам. В момента чакам да ме изчистят и хем ме е страх, хем ме боли много за загубата. Моят АГ мисли, че причината за спрялото сърчице е вирус, който може би изкарах само с лек гърлобол. Според него към момента няма нужда да правим изследвания, защото един мисед не е показателен. Какво ще ме посъветвате вие?

# 578
При мен същото стана, само, че в 9г.с+4дни,казаха,че сърцето е спряло и бебето отговаряше на 8г.с+3дни. Вчера ме изчистиха и в край на сметка също не ми направиха никакви изследвания, просто казаха да се успокоя и че след 3м можем пак да пробваме за бебе. Разбирам болката ви, въпреки, че при мен е 1ва бременност. Поне имате упора, ще сте силна заради детенцето, което вече имате. ❤️ Успех и дано следващият път е до финал.

Здравейте, нямам сили да изчета всичко до тук. Реших да пиша, за да ви споделя моята история. На 26г съм, имам дъщеря на 2г и 5м почти. Първа бременност, не беше планувана, но беше много желана и безпроблемна. След година и 9м решихме да имаме още едно дете. Стана от първия път, но се оказа извънматочна и така през август 2019 се оказах без тръба и с кървяща рана в сърцето. Минаха 3 месеца и решихме да опитаме отново. Бебето стана от третия месец, толкова се притеснявах, докато не видях, че е в матката... На втория преглед(вчера) в 8г.с.+ 6 пулс нямаше, а плода отговаряше на 7.5г.с. Света ми се срина за втори път. Цяла нощ плаках и сега продължавам. В момента чакам да ме изчистят и хем ме е страх, хем ме боли много за загубата. Моят АГ мисли, че причината за спрялото сърчице е вирус, който може би изкарах само с лек гърлобол. Според него към момента няма нужда да правим изследвания, защото един мисед не е показателен. Какво ще ме посъветвате вие?

# 579
И при мен се случи същото със спряло сърчице, в 9-10 седмица,отговряше си на седмиците, беше порастнало, но......
Казаха ни след 3 менструации, че може да опитаме отново, така и не разбрах защо се случи така, казаха, че е напълно възможно вирус, аз не го прекарах, но всички вкъщи го прекараха, и така, ще чакаме да отмине тази пандемия, което се надявам да е скоро и да опитаме отново Simple Smile И дано по малко се споменава в тази тема! Успех на всички и другия път до финал🥰

# 580
Много съжалявам да виждам нови момичета в темата. Желая ви бързо възстановяване (и физическо, и емоционално) и следващият път дс е успешен до финал! 🍀

Момичета, във връзка с пандемията - правите ли опити или сте спрели?

При мен вече минаха три цикъла, но заради пандемията не смеем да подновим опитите - решили сме да изчакаме да отмине, за да не си създаваме допълнително притеснения.

# 581
При мен не са минали, беше вчера, но и ние това се чудехме. Реално обаче това може да не свърши и до края на годината... Знам ли

Много съжалявам да виждам нови момичета в темата. Желая ви бързо възстановяване (и физическо, и емоционално) и следващият път дс е успешен до финал! 🍀

Момичета, във връзка с пандемията - правите ли опити или сте спрели?

При мен вече минаха три цикъла, но заради пандемията не смеем да подновим опитите - решили сме да изчакаме да отмине, за да не си създаваме допълнително притеснения.

# 582
Моят мисед беше в 12г.с. и ми казаха, че може след първия цикъл да опитаме. Та така и направихме, получи се отново от първия път,ноо всичко приключи още в 6г.с. Отново ми казаха ,че било нормално и да опитаме отново след първия цикъл!  Но този път смятам да предприема мерки сама.

# 583
Имам въпрос към тези от вас, на които е трябвало да се постави инжекция анти д гамаглобулин: поставиха ви в болницата или трябваше да си я купите и да ви я постави ЛЛ? Забравих да попитам лекаря.
За кюртаж плаща ли се нещо? Ще е в държавна болница.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 16:22 от caprice

# 584
Chhristinne, съжалявам за загубата Ви. Аборт в 3 месец си е сериозно нещо и също толкова несериозно да Ви насърчат толкова бързо да започнете опитите. Иска се време да се възстанови лигавицата, хормоните, за да не се стига до същия изход, както при Вас. Имайте надежда, че когато се възстановите психически и физически бебенцето ще дойде и всичко ще е до финал. Simple Smile
caprice, за инжекцията не мога да кажа с точност, само знам, че се слага веднага след интервенция. Юли месец 2019г направих спонтанен аборт и по спешност ми направиха кюретаж в държавна болница. Не съм давала нито лев нито за престой, нито за самата процедура.

Общи условия

Активация на акаунт