Отговори
# 90
Ходих на insight преди години. Едва го завърших, за мен това е секта. Никога не бих повторила.

Честно казано, и на мен точно на секта ми заприличаха. Интересно ми е какви техники използват и какво точно правят. Супер странно ми е как очакват да им платиш близо 400 лв. за 3-дневен семинар, а не дават почти никаква информация, даже и програма на самото събитие.

# 91
  • на последния етаж
Ами затова не дават информация, ако знаех за какво става въпрос никога не бих отишла. На всеки семинар около 20-30% от участниците са вътрешни, вече минали семинара, които се привикват да участват без такса. Още първият ден тези въпросни участници се оглеждат, присламчват към новите, формират се групички... А погледите на т.нар. фасилитатори... А предпоследната вечер - палят се свещи, изгасват осветлението и се говорят вкупом някакви неща. Използват хипноза, внушения... Зловещо е.
Някой печели луди пари на гърба на обикновени заблудени, понякога отчаяни хора. А целта е да увличат хората все повече е повече. Всяко следващо ниво е в пъти по-скъпо от предишното, но те ти го дават с отстъпка. Имаше хора, които идваха на първото ниво за 7-8 път, когато ги попитах защо, отговорът беше "заради тръпката", имаше такива, които само това правеха - обикаляха всички подобни семинари.
Нямам много спомени вече, аз се дистанцирах още в началото, не изпълнявах задачите и дори не отидох в последния ден.
Но се изплаших колко много отчаяни хора има. Sad

# 92
  • Somewhere in Spacetime
Да, така е, желанията трябва да са конкретни и точно описателни. Така съм направила и аз на таблото.

Върти ми се из главата нещо, което съм чела някъде, но не мога да си спомня - за да получим нещо, което желаем, ще трябва да се разделим с друго. Един вид да освободим място, защото не може да се акумулира само, без да се дава.
Ако някой има идея къде се говори малко повече за това, ще съм много благодарна!
И една мисъл в тази насока:
For everything you have missed, you have gained something else, and for everything you gain, you lose something else.— Ralph Waldo Emerson

# 93
  • на острова на мечтите
Bla bla bla, сега си спомням нещо по този въпрос...Даваш нещо, за да получиш нещо...да не се наруши равновесието...Не помня къде точно съм чела, но аз чета или тук, или в дриймланд...там лесно се търси...пишеш какво търсиш и ти дава идея къде можеш да прочетеш повече. Но и да попитате в общата тема и там ще ви отговорят...
Аз този месец имам много неприятни инциденти... На Богородица(15/08), си счупих крака...на 25_ти август, ходих на контролен преглед и бях нападната,бeз видима причина, според мен, от една "лекарка"...само защото нямах направление, за което ги питах на регистрацията предният ден и ми казаха, че мога да мина само с протокола, който ми бяха дали в хирургията... като се върнахме у дома, бях толкова разстроена от случката, че по невнимание паднах и си счупих китката...Извинете за дългото писане, но се питам защо ми се случва да ме нападат съвсем странични лошо настроени същества...каточели ги привличам...идеи!?
П.С. попитам няколко години около 15/08 ми се случват разни неприятни случки....не като тази, ама все стресиращи...

# 94
  • Somewhere in Spacetime
Благодаря, Danilu!
Относно датата - може би ще получите отговор от нумеролог, защото според мен случайни събития няма.
За медицинските среди какво да кажа... много малко са сърцатите медицински лица, които наистина чувстват професията си като възможност да помагат на хора в нужда (поне в България).

# 95
  • София
Кога е подходящ период за чистене, освобождаване (неща, дрехи,  контакти ...)
Сещам се само за  новолуние или намаляваща луна?

Също и рестарт, ново начинание?

# 96
Лита, благодаря за подробния разказ! Определено адресира подозренията ми.

Техниката за отказване от нещо, за да получим друго наистина съществува и действа най-добре, когато се отказваме от зависимости. Тоест, отказваме цигарите/алкохола/кафето/компулсивното ядене, гледане на телевизия и сериали, висенето по Фейсбук и Инстаграм, клюките и т.н., за да:
От една страна - освободим място, за да може да дойде в живота ни нещо позитивно.
От друга страна - да вдигнем енергията си и да повишим вибрациите си, защото зависимостите изпиват нашата енергия.

Изпробвала съм и работи почти незабавно. Най-лесно става ако замените вредното с полезно. Например, вместо да пиете чаша кафе, пиете чаша вода. Вместо да изядете един чипс изяждате ябълка, вместо безцелно да разглеждате Фейсбук си пускате медитация или любима музика и т.н.

Има го и другото - дай, за да получиш. Но то не касае отказване от нещо, а по-скоро да дадеш нещо, което искаш да получиш - любов, грижа, прошка, пари. Например да дадеш милостиня на просяк, да направиш нещо благотворително, да се обадиш на приятел, с когото не сте се чували отдавна, ей такива неща.

Редакция: Забравих да спомена третия елемент от техниката за отказване от зависимости - грижата за себе си. Идеята е, че когато ти се грижиш за себе си, поставяш себе си на първо място и се цениш, даваш сигнал на Вселената, че си достоен да получиш. За мен именно осъзнаването на собствената ценност и работата върху осъзнаването, че съм достойна да получа беше повратна точка. За това съществуват много техники и практики. Аз лично напоследък се интересувам от констелации, даже искам да отида някъде, за да ми направят такава, но още не съм намерила някой практик, който да ми вдъхва доверие.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 12:31 от Кафе с Канела

# 97
  • България
danilu,много неприятни случки.Прегръдки.

# 98
danilu, да си "хванеш" светец? 15.08. е голям празник в православието, защо не пробваш с Дева Мария, щом системно ти се случват лоши неща около тази дата. Изпращам ти положителна енергия, аз съм родена на 14.08., а на 15.08. имам имен ден. Simple Smile

# 99
  • на острова на мечтите
danilu, да си "хванеш" светец? 15.08. е голям празник в православието, защо не пробваш с Дева Мария, щом системно ти се случват лоши неща около тази дата. Изпращам ти положителна енергия, аз съм родена на 14.08., а на 15.08. имам имен ден. Simple Smile
Кафе с канела, обясни ми как да си " хвана светец"!? Моля! Веднага зареждам мрежите!
Шегувам се!
Кракът си го бастисах през ваканцията, по време на път. Но първо обиколихме две три свети места: родното място и святата димора на padre Pio; Loreto и още една две църкви в San Miniato....И за капак, бам....От  30 години рисувам икони...Май колкото по-наблизо стоя си светците, по-честичко ме забелязват!?
Но зачитам всякакви съвети, така че благодаря от сърце и чакам с нетърпение отговор на как да си хвана ветец!

# 100
"Хващане на светец" го наричат по моя край, иначе съм чувала и "курбан" и "напивка". Доколото съм наясно, избираш си празник на светия, който по някаква причина ти е близък до сърцето, знаков ти е един вид, меси се някакво хлебче и се носи в църква. После всяка година ходиш да си палиш свещичка на датата и евентуално или подаваш храна или си правиш "почерпка" у дома. Не съм наясно много с техническите детайли, но мога да питам майка ми ако наистина се интересуваш.

# 101
  • Somewhere in Spacetime
В моя край е курбан, обаче не е задължително гощавката да е курбан чорба. Правят го вече и с друг вид почерпка. Нарича се храната да е здраве и се раздава или се прави събиране на приятели/роднини. Някои го правят всяка година (които живеят
"втори живот" например), а други - еднократно.

# 102
  • на острова на мечтите
Кафе с канела, много ти благодаря за бързият отговор! Аз от много години живея в Италия. Наблизо православна църква няма. В града, където живея, няма българи. Няма на кой да подам. Т.е. неприложимо някак си! Уважавам много св. Мина и св. Ана. Освен към някой от тях да си избера! И да "подам" тайно,,инкогнито на близки приятели.
Благодаря ви отново, мили момичета!

# 103
За да ви стават желанията трябва да се освободи място за него. Скъсайте със старото първо.
И още -  трябва да бъдат изказани с любов.

# 104
  • на острова на мечтите
Pepina, относно мястото, да. Но "да бъдат изказани с любов..." не ми звучи много убедително. При мен не действа.Аз съм повече за детският подход към искането.

Общи условия

Активация на акаунт