Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 8

• 36 108
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Има ли някой на хормонозаместителна терапия и как ви се отразява? Предписа ми я гинеколожката с 15 минути суперлативи, но пропусна да ми каже за евентуално напълняване. Е вече месец не мога да събера смелост да започна. Аз и така си пълнея без помощ от вън. Ако някой е отслабнал, моля да не се смущава и веднага да сподели:)

# 556
the_demon, разбира се, че не си за антидепресанти, от щз е. Симпатил, валериан, търси си нещо което ти действа.

# 557
На мен днес ми дойде след като пропусна януари и февруари. Без да съм пила билки, юпи! Последната седмица бях на нокти - акне, ревове, болезнени гърди, днес съм бяла и добра...

# 558
  • В градината...
Браво.
На мен след сигналите, че ще ми дойде, нищо не последва. Но нямам никакви оплаквания. Нито подуване, нито нервност, пъпки.... От 3 месеца само веднъж за кратко ми дойде. Очаквах лоши неща. А всички казват, че съм отслабнала. Пък и меракът да се контя ми се върна. Днес 3 часа як фитнес в градината. Сега мускулите ми парят. Критическа - кеф.

# 559
  • София
Чувала съм от приятелки, доста добри отзиви за дишане и йога при справяне с ПА. Аз имах за кратък период, спрях кафето и те изчезнаха. Сега пак съм се пристрастила яко и ще го спирам скоро, но първо ще си изпия капсулите дето съм си накупила ха-ха. Цял живот водя борба с това кафе. Хората с цигари, аз с кафе, много го обичам, но определено не ми влияе добре. Толкова години си наблюдавам тялото и съм сигурна в това.
Скрит текст:
ММ е с ужасно хронично безсъние от 30 години. Психолози, психиатри, врачки, баячки...къдели не е ходил и какво ли не е правил. Пил е хапчета, само го смачкват и замъгляват съзнанието, но под забавените движения и отпадналост нервността остава и сънят бил като адско бълнуване с най-ужасни картини, което изобщо не го карало да се чувства отпочинал. По едно време си беше намерил техника за дишане, която му помагаше, но постепенно и тя спря да действа. Сега е на вълна да яде само до 12.00 на обед. Казва, че когато е гладен спи по-спокойно.
Аз от днес съм на гладолечение за известно време и си спрях добавките и витаминките, да видим ще ме изненада ли МЦ на 22-ри ден.

# 560
  • София
За укротяване на пулса и разтупване на сърцето ми действат добре капки глог.

# 561
  • Пловдив
Също така поемане на въздух дълбоко, задържане няколко секунди ...и баааавно издишане

# 562
А възможно ли е да имам пролапс на митралната клапа и да не са го видели на ехокардиографията? Защото симптоматика много ми се препокрива...

# 563
  • София
Еми зависи от доктора. Но според мене би трябвало да видят.

# 564
Напъхвам се в темата, след като я чета от месец...На 45 станах, цикъл като часовник, последният АГ преглед е ок, нямам топли вълни, но не спя добре. Други оплаквания нямам.

Мъчи ме главоболие от доста време, открих някои причини затова, но след прочетеното тук съм сигурна, че е от егн-то  Wink Появява се основно преди цикъл и за ден съм като пребита. Да се надявам ли да отмине с времето, когато настъпят други симптоми на пременопаузата?!

# 565
Като гледам една с една не сме еднакви в усещанията, та знае ли човек....

# 566
  • Пловдив
Ми както аз го разбирам, това е хормонална работа, както и бременноста, а както знаем няма 2 еднакви бременности, та ...

# 567
ОК Simple Smile Ще се навъртам тук така или иначе...като гледам пишат същите мами, с които сме бистрили каши и пюрета преди 15-16 г. Сега ще си сравняваме хормоните Wink

# 568
Гърдите ми са подути и болезнени. Писна ми. В петък за щастие съм на фирмен профилактичен преглед при мамолог.

# 569
А аз се завърнах от очен лекар с рецепта за 2 чифта очила. Съвсем нормално се обясни, че след 40 години това често се случва... Защо трябваше да ми напомня за годините?

Общи условия

Активация на акаунт