ДЕКЕМВРИйски мами са щастливи - гушкат бебета красиви!

• 19 838
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Моникриси какви са тия клечки?

# 121
Ааа обикновенни клечки кибрит 😁 то е някаква глупост сиг но на мен като малка  често ми го правеха , че все бях урочасана.  В една чашка вода се гасят три запалени клечки кибрит една по една като първо се прави кръст и тогава се пускат във водата и после  се мият очичките.

# 122
Да ви кажа, че моя се засинява понякога по 3-4 пъти на ден и то не когато го боли, а от лиготия. Ту бибката паднала, докато му мия шишето, например и няма кой да му я даде, ту смяната на памперса не му харесва... Само лиготии. В такива случаи му духам в очичките и го слагам да легне настрани, след което започвам да го клатя откъм гръбчето. Знам, че не се препоръчва да се вдигне и да се разтърсва, затова легнал го слагам и тогава. Бързо му минава, но си е страшно първия път, като се случи.

Секс и аз нямам търпение да правя, но мм има кожен проблем по ръцете в момента, та ще изчакаме, а аз вече дера по стените. Последно март миналата година сме правили и не издържам. АГ се базика да съм си хванела любовник временно. 😂
Не бих рискувала без контрацепция и за момента мисля да разчитам на презервативи, а по-натам спирала.

Не е хубаво да се почиства нослето с аспиратор всеки ден, ако няма нужда. Така се стимулира лигавицата да отделя повече секрет. Иначе аз ползвам Носко, от този, който е за издърпване с уста. Много съм доволна за момента. Около 10 лв беше.
Мами, купих червено конче със златно топченце днес, ама след баня беше зор да не го омажа с олиото за тяло. Вие пазите ли го, като мажете бебчовците или няма проблем?

# 123
При изцяло кърмените бебета нормално ли е да има зелено ако (без слуз) ? Нищо зелено не съм яла?

Бебето спа 7 часа, ама тоя път се изхитрих и си легнах с нея още в 10 и сега съм супер свежа 😂

Ваня, олиото ще се измие, но както споменах аз го слагам само навън, не стои по цял ден с него, защото връзките на гривната са дълги и ме е страх да не ги налапа, че тамън си преоткри ръцете 😂

# 124
Понякога зеленото в акото се получава от коликите и болките в коремчето на бебечо. Ние също сме изцяло кърмени и има понекога зелени аки.
Аз пак да попитам-майките които кърмят и дават с шише кърма-по колко мл на хранене давате?

# 125
[/img]Добро утро и от нас 💜
8 и 20 е и вече сме измити, сменен тоалет и нахранени.. И най накрая мога да си изпия кафето 😁
Аз почиствам нослетата с прахосмукачка и накрайник Носко, така ни казаха и мажа с паста, че се съмняват за бактерия в нослето, но изследванията са ок.
Мами как сте издържали толкова време без секс, чудя ви се 😊
Относно пазенето за сега с прекъсване, пък ще видим, друго бебе не искам.
Мами на повръщащите бебета, Марти и твоето май беше, какво давате, ако не сте на кърма? Аз давам фризо вом, ама пак повръща, ще полудея вече 😩
От снощи давам колийф и мама натура (благодаря, Асе) да видим как ще се справим с кокиките.
До колко месеца отшумяват се чудя🙄
Някой спомена за костилките, имат временен ефект, но е добре, зелено в акото имат от време на време.
Хубав ден ви желая, дано да е хубаво времето и пак ще излезем🤗

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 08:46 от sladur4e7

# 126
Относно секса ами издържа се при положение ако има риск за бебето.
И при двете бременности 9 месеца + 2 месеца заради секциото не сме правили е издържа се някак.
След няколко месеца обмислям да сложа вече спирала не ми се занимава нито с хапчета нито с презервативи. Чак ми става смешно след толкова години през които се опитвах да забременя сега да сложа спирала 😆

# 127
Понякога зеленото в акото се получава от коликите и болките в коремчето на бебечо. Ние също сме изцяло кърмени и има понекога зелени аки.
Аз пак да попитам-майките които кърмят и дават с шише кърма-по колко мл на хранене давате?
Моята изяжда по около 120мл на хранене и то от доста време насам. На мен ми се струват все малко, но при няколко опита да и увелича дозата повърна и не иска.
Лани, и при нас се е случвало да има зелено ако някой път. Мисля, че е от колики, защото когато е имала по-силни колики и е плачкала повече на смяната на памперса съм забелязвала зелено ако.
Майчетаа, поръчах слинг след вчерашните драми с рев. Да идва по-бързо да го пробвам, че вече не се издържа. Снощи ММ си дойде от работа и тя се спуска от рев 2-3 часа едвам я успокоихме и накрая заспа и спа 6 часа. 😬
Мамите, които имат по 2 бебчета за мен са героини. Аз с 1 не мога да се оправя. Grinning

# 128
За коликите ни изписаха Колийф, но няма да го давам. Само където го купих. За сега съм доволна от Еспумизан L, но сме на максималната доза и ако се засилят коликите (дано не става така), ще взема Инфакол най-вероятно. За момента сме ги овладяли май. Само вечер има за по 2 часа, но са на рядко и минават бързо. Дано да не става по-лошо. Така се търпи. Изпратиха ми едно сиропче с копър от Гърция. Сестра ми беше много доволна от него, но се надявам да не прибягваме до него, че е скъпо, а и трябва все някой да ангажираме да праща.

# 129
Когато има риск за бебето, естествено че се издържа, говорим при нормални обстоятелства.
VanyaBU, ако можете да минете с чай, ще е супер, моите не поглеждат такова нещо, всв едно им давам отрова
Наистина си е трудно с две, но пък лудницата е пълна,😁

# 130
Добро утро, мамчета ☕
Моето пате започна да вечеря към 18-19 часа и заспива до към 3, когато пак хапва. А ми се иска да хапва по-късно и да си спи до 6 😉 . Ех мечти, мечти..

Номерът с посиняването не ми го правила, но зная че им се духва в лицето и може да се обърне бебето странично или с лицето към пода.

Нослето почиствам с памучен фитил, ако има повече секрет или промия с физ р-р тогава с обикновен гумен аспиратор дърпам.

За храната използвам вода розовата Роса.

За секса сте се разприказвали -хм и ние направихме сефтето...ами като девственица се чувствах, но вече съм спокойна поне 😂

Оххх ако скоро не спре този ужасен цикъл сигурно ще развия хеморагичен шок, нещо страшно е...след секциото не е бил толкова обилен, не че има връзка де.

И аз се подстригах драстично, от много дълга сега ми е два пръста под ухото 😃 -боб прическа. И цвета ще си променя по-натам.

Мулан, изпускането на урина след норм. раждане се среща временно, но ако е често и продължи е добре да се консултираш с лекар. Има разни упражнрния за стягане на тазовото дъно...

Янка, не променяй името, толкова е хубаво и по-интересно. Аз бих я наричала Мария, а Стелла носи друга символика и ще подсилва името като цяло 😘

За зеленото ако - зная че е нормално и при кърмени и при некърмени брбета. Има най-различни причини, например едната е повече лактоза в кърмата, когато яде помалко и начесто и т.н Проблем е когато е диария и мирише лошо...

Сладурче, бебките повръщат на фонтан или връщат периодично мляко. Ако наддават не се притеснявай. Повдигни малко матрачетата от към главичките, двай им мляко с прекъсване за оригване и така до към 7-8 месец когато проблема ще отшуми.

Довечера  ще съм на “светско” събитие с мама😄 в една къща за перли. Ами хаймана съм си признавам 😊

# 131
  • Пловдив / София
Тая вечер пак неспокойни бяхме. Сложихме го да легне към 2230 след храненето в 2200. Ееее, то като се започна - сумтене, въртене, изпуска биберона, мрънка.
За поредна вечер е на нашето легло и аз не мога да се отпусна да спя.

А защо повечето не се пазите с презервативи? А с тези противозачатъчни. Колкото и да са изчистени, са си хормони.
Аз съм пила 2-3 пъти само по мед.причини.

# 132
Здравейте и от нас . Моя мъник когато тати си е вкъщи голям сън удря.  Снощи го изкъпахме  яде от 19:30 д0 20 и заспа и в 21 си събуди смених и пак му дадох да цока . Той колкото да се приспи и като заспа до 1 часа  след  1 хапна и до 5 спа пак хапна и до 9 и 20 сега хапна и пак дремка  . ВСеки момент  ще заспи.  Утре вечер ще е купона като той  е нощна 😁 ако има зелено може да е от коликите и е хубаво понеже ги изкарва . Ние утре сме на Рождени я ден на племенницата годинка прави . Много хубаво стана , че с моя в една година ще правят еднаква възраст нищо , че моя е чак декември . Живи и здрави  заедно ще си израстват и може градина  училище заедно.  За кърмата аз не се цедя само от мен му давам и нямам идея колко яде , но веднъж в седмицата го меря да видя какво е положението.  Еми от предишната сме качили 280 грама което добре . Ние и предния месец по 200 грама качвахме на седмица . Сега с 80 грама повече .

# 133
Здравейте Simple Smile
Подарявам пуфис сензитив 2ка- около 45-50бр, малки са му и няма смисъл да го стискат. Някоя иска ли ги?
На Калоян понякога му е странно акото- по-тъмно и някак лепкаво , но хомогенно. Нещо като лепило е🙄 такова не бях виждала... иначе му е като горчица с парченца вътре ( бели топченца).
Вчера беше доста спокоен , но вечерта се дра, не пожела да цока и заспа чак в 00.
Чакам с нетърпение боуен тррапията утре да видим дали ще има ефект...
Моят цикъл за сега върви средна хубост - преди да родя ми беше оскъден и къс, след каката доста по- обилен и се удължи, много искам да се върне в първоначалния вариант, но за сега няма тенденция.
Чувала съм, че при цикъл кърмата намалява някой знае ли нещо по въпроса?
Мулан, не е ок да се получава така- по време на бременостите ми се случваше , но сега съм ок. Може да правиш малко Кегел упражнения и тези за тазово дъно Simple Smile

# 134
Уффф голям рев при нас тази сутрин. Никога не е бил така неспокоен. Sad Вече 3ти час ми е в ръцете... при всичките ми опити да му дам да цока, чак сега мирна и яде. Мен ми изтръпнаха ръцете, и сме си и само двамцата. А Елеонора откакто се е родил я спрях от занималня, та ще трябва да я прибираме от училище скоро, че днес са до рано (11:50). Надявам се сега малко да се унесе и да го слагам в количката. 😐 Че ми изпи силиците.

Общи условия

Активация на акаунт