Къдрокоси красавици - 4

• 40 771
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • В полите на Пирин планина
Да, най-вероятно ще ползвам половината.  Нямам представа колко % да си поръчвам, дори не помня магазинната боя която съм ползвала със стандартния си оксидант в опаковката колко процента е по принцип. Отдавна не се бях боядисвала, а и като се замисля изобщо пък не съм обърнала внимание на %- ти.

Няма проблем да ползваш половината боя + половината оксидант, а другите да ползваш на следващо боядисване. Аз така процедирам.

40vol е 6% оксидант. Знам, че той се ползва за боядисване тон върху тон, максимум до 1 тон изсветляване.

# 421
# 422
Не е ли дори 12%. 5vol отговарят на 1.5%.

# 423
Еееееееиии съвсем ме объркахте,  моля вземете решение кой % е😄😁😁😁

# 424
Еееееееиии съвсем ме объркахте,  моля вземете решение кой % е😄😁😁😁

This VOLUME......   contains this PERCENTAGE
of hydrogen peroxide
10 volume or V10   3%
20 volume or V20   6%
30 volume or V30   9%
40 volume or V40   12%

Нали всички можем да проверим?
https://www.haircrazy.com/articles/misc-articles/everything-you- … -about-developer/

# 425
  • В полите на Пирин планина
Извинете ме. Грешката е моя и е неволна. Simple Smile

# 426
Момичета, да ви покажа разликата в косата ми за една година.
Преди година. Косата ми тук е на шест месеца боядисване с тъмна боя след две години много светло рус цвят. Както се вижда имам някакви сухи, неориентирани чупки.
Скрит текст:
Тези снимки са от тази вечер. Цвета е вече много по-наситен, косата е мека, жива и лъскава. Няма помен от цъфтеж, а е постригвана последно края на лятото. Имам добре оформени спирали на цялата коса, отдолу и отгоре. Съжалявам, че не успях да направя кой знае какви снимки, но мисля, че разликата се вижда добре.
Скрит текст:

Другата седмица си записах час за фризьор. Вече порасна достатъчно и трябва да я оформя. Стискайте палци, че знаете как е при нас. Реших, че искам нещо такова. Какво ще кажете?

Мислите ли, че ще се получи за моята коса? Търсих снимки с подобна на моята. Отделен е въпросът дали фризьорката ще разбере какво искам и ще успее да ми го направи. Смятам да й покажа снимки.

# 427
Ехааа, как я възстанови? Иначе за прическата не знам, бретон за къдрава коса е много рисков експеримент според мен Grinning

# 428
Страхотна промяна и прекрасна коса! Браво! И аз се интересувам относно възстановяването й,а и мнението ми за бретон на такава коса,е като на Spiritlight.Hug

# 429
MaNishma, страхотна е косата! Чакаме да споделиш как го постигна.
Относно прическата, къдравите коси не търпят експерименти, а бретон никак не е подходящ според мен.

# 430
Да и аз ще чакам, пиши какви продукти ползваш моля те. Страхотна коса. БРАВО!

# 431
MaNishma,
Даваш надежда...Сега разкрий тайната Simple Smile

# 432
  • София
И аз се нареждам за процеса, довел до този чуден резултат, от известно време се чудя дали да не се потъмня, сега се опитвам да правя дълбок корен, мисля си, че от русото косата не е съвсем ОК, още повече къдравата... И да питам - ще си правя преуош, но имам стилизант на косата, как да постъпя? Да отмия само  с вода и да правя преуоша или?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 10:46 от Mari_qana

# 433
Ехааа, благодаря ви. Ами аз съм писала, но накратко следното. Никаква преса. Сешоар да, но ако имам време на студена слаба струя, ако нямам много топла, но гореща никога. Обожавам на Гарние храната за коса. Любими са ми банановата, макадамия и алое. Сега, когато не ми е толкова суха косата ползвам алое. И задължително гелът от ленено семе. Тази зима спрях да го ползвам между другото. Правя й почивки. Някой път я измивам и я оставям без нищо, съвсем без нищо. Ходя вързана до следващо миене повечето случаи. Рядко, но редовно правя маски. Когато я усетя по-суха и изтощена загрявам зехтин и я мажа с него, но за щастие отдавна не ми е суха и не го правя. Сега обичам да мажа с масла корените и каквото остане по дължините. Например последно смесих бадемово масло, жожоба и арганово. Намазах и загрях със сешоара, сложих шапка за баня и омотах хавлия, да си стои на топло косата. Всичко това се изми само с един път по-обилно шампоан между другото. Продукти имам много, някои харесвам повече, други по-малко. Скоро разчиствах и оставих тези.

Не съм снимала маските и балсамите. От шампоаните виждате, че единият е за къдрава коса, другият най-обикновен Елсев. Предната ми фризьорка много ги харесваше и ми каза да си имам винаги от тях. В момента имам три, черен бял и един златен. Балсами също повечето на Лореал, един Чи. Правилото ми в банята е следното, шампоан-маска-(рядко после балсам)-подсушавам с кърпа да не капе-крем-пяна или продукта на Ревлон-сресвам с Денман надолу главата-гелът от ленено семе. Това е.
Спя на висока хлабава опашка с Инвизибъбъл вързана коса. Мия я на приблизително пет дена. Между другото винаги съм миела много често косата си, но виждам, че така е по-добре. Трудно се свиква, но има резултат според мен.
Боядисвам я на месец и половина-два сама. Боята както казах е Permesse. И май е това. Не се сещам за нещо друго.

Много неща написах, но за мен най-важното, което аз промених е да спра уредите и изрусяването. Всичко останало се напасва индивидуално, рутина и продукти. Също много важно е как ще ви пострижат, за да нямате цъфтеж на косата. Колкото и да се грижите, ако сте постригани с непрофесионална ножица или тъпа такава, косата се къса и започва да цъфти. А за бретона.. Толкова се надявах да кажете давай, ти си. Joy Да ви призная наумила съм си го и съм решила да говоря с фризьорката пък ще видим ако тя ме разубеди. Много харесвам дълъг бретон на чуплива коса, стои някак младежко и закачливо. Ще ви пиша какво е станало де, ако се осмеля и снимка ще ви кача. Grinning

А от таблицата Как определяте косата ми. 2С?

# 434
И аз имам бретон и мисля че е готино и на теб ще ти отива.  А за миенето на косата и при мен е така 5-6 дни и е супер,че чак и 7 откарвам. Зачестя ли по често да е мия и става суха и къдриците ми не се оформят каквито и продукти и маски да ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт