За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 762
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, дъщеря ми е на 4 месеца и половина. От 4 дена не иска да яде Нито NAN 1 нито кърма. От скоро почнахме да и даваме по лъжичка две пюре харесва и много плаче За още и се ядосва, но не и двам повече от две лъжички. Възможно ли е да и е умръзнало млякото ряско спря отказва!  Засуче малко и почва да реве. Не знам на какво се дължи.

# 181
Основната храна на бебетата до годинка е млякото, кърма (за предпочитане) и/или АМ. Дори и про захранване, което е хубаво да се случи между 16 и 26та седмица след раждането на детето. Бебетата на АМ захранват по-рано. Но бих те посъветвала да изчакаш още, коремчетата не са им готови още за твърда храна. Понякога има стачка при кърменето, някои бебета ги мъчат и зъби от по-рано, имат скокове в растежа и т.н. МЛЯКО като основна храна до годинка. Само кърмиш, когато измрънка - на гърда. Понякога се дърпат, спокойно, както казах има термин за бебешка стачка.

# 182
Защо бебетата на АМ се захранват по-рано? Simple Smile все още не мога да си го обясня логично

# 183
И аз не знам защо, но много педиатри препоръчват по-ранно захранване на бебетата, които са на АМ. Но СЗО дава препоръки всички бебета да бъдат захранвани около 6тия месец, без значение дали са на кърма или АМ.

Момичета, относно биберона, него поне можеш да го махнеш, докато пръста все си е там. Grinning И аз не исках малкия да се пристрастява към бибата и затова не настоявах да го науча като по-малък, но сега съжалявам за това, защото е опасно, ако му се задълбочи раната на пръстчето. Може да опитате под формата на игра да махнете бибата. Така съм виждала мои познати майки да отказват децата си. Може да кажете на детето, че вече е голямо и бибата ще ползва някоя играчка, например, и да го насърчите да я оставя на играчката или нещо подобно. Или може да насърчите детето да я даде на някое улично животно и после като сети за бибата, да му разказвате как животното ще спинка спокойно. За жалост на моя 9 месечен юнак все още нищо не мога да му обясня и по цял ден само му вадя пръста от устата. Confused

# 184
  • София
Обяснявам какво ли не,не чува.На 2,4 г.я мъкне навсякъде,навън,вкъщи,в забавачката.,Дъвче я много,и я рязах и я крих,не и не.Когато тогава.Не ми е фикс идея.

# 185
Е, щом има с по 3 биберона деца, значи да не се кахъря Grinning
Всъщност не ми е чак такава драма, просто се чудех как ще стане... Идеята с даването на улично животно много ми харесва. Имаме куче в квартала, което е като домашен любимец на всички, които живеем тук и щерката му се радва, та май то ще се сдобие с биберон Grinning

# 186
По какво избирате бибероните (залъгалки) имаме една 0+ но изобщо не я иска , а вечер сучи малко (на кърма сме) и после просто си държи цицито и спи , имам чувството  че го ползва за залъгалка . Сучи малко , успокоява се и заспива  .

# 187
Аз купувам силиконовите на ДМ, които са  с някаква стандартна форма. Два в опаковка са и светят през нощта. Нямам спомен да е имала претенции Grinning

# 188
Ами зависи от детето, аз бях купила на Нук и на Чико(тази която е цялата силикон) преди да се роди още. На Нук не му допадна изобщо и не я искаше ама на Чико си я хареса и още сме с такива.

# 189
Сега гледам някаква тип майчино зърно ще я пеобваме да видим дано му хареса

# 190
Първият ми син използва залъгалка до около 1г и 7 месеца. "Хвърлихме" я на кучето и нямаше драма.
Вторият, който е и изцяло кърмен, за разлика от батко си, не пожела никаква залъгалка. Само цица и това е Joy
Пебълс, може да не ви се получи и на вас, имай в предвид, че е нормално при кърмените бебета.
А чрез гърдата на мама, бебето усеща близостта ти и сигурност в обятията ти. Не се притеснявай и това отминава, но в началото ще сте като скачени съдове, това е кърменето, много гушкане, гушкане, гушкане.

# 191
Малко ще изместя темата, но да попитам от кога започнахте да ползвате проходилка?
Моя бебо все още не се изправя сам, но иска ние да го държим прав и да "ходи" по пода, смисъл мърда си краката все едно ходи. Издържам обаче едва 1-2 мин,защото много ме заболява кръста. Той е на 7+++ мес и е към 10.5 кг

# 192
Аз такова нещо не съм ползвала. НО моето започна към 9ти месец същата процедура и така два месеца, после само падаше още 1-2 месеца, та ми отиде кръстът. Отричат ги вече, някоя по-запозната майка да се включи с нещо добро и за двете страни. И аз ще следя.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 18:25 от Amphibia

# 193
Здравейте , днеска посетихме педиатър и той ни посъветва в всяко едно хранене на бебчето да добавяме по 1/2 лъжички плодово мляко и така направихме, сега бебчо се храни пак се дърпа но усетили различния вкус и започва да яде.

# 194
Какво е това плодово мляко? А бебето не е ли малко за него? Кисело мляко дадох след годината...И то не такова детско плодово, ама не знам. За мен това бебе е малКо за такива млека- или ам, или кърма.
След пюрето дохранвах с ам. За мен е период, моето дете е захранено късно, на тези месеци също се сърдеше на ам, но после си пиеше пак.

Общи условия

Активация на акаунт