Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 114
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
Нямам предвид буквално

# 451
  • София
Аз пък да споделя какво ми се случи в петък. Както вече споменах аз съм мед.лаборант,но не искам да работя вече по тази специалност. В петък излизат 2  обяви за регистратор.Първата далече от моето местоживеене ( аз съм в единия край на София,а работата в другия )но се примирявам. Има тел.за повече инфо и -хората с мед. образование са с предимство.. Веднага набирам и обяснявам,че съм мед.лаборант,но искам да работя като регистратор.Отрещната страна ме изслушва най внимателно и когато аз спирам да говоря ми отговаря - останете си лаборант и ми затваря телефона.Rolling Eyes 5 мин. стоях и се чудех какво точно се случи,но така и не разбрах.
Във втората обява нямаше тел,но аз го намерих и право на човешки ресурси звъннах (като преди това много бързо изпратих автобиографията си ) .Много мила жена,разказа ми какво трябва да се прави - опитът не е задължителен,ще ме научат със софтуера на болницата. Зарадвах се много и си казах - това е,ще ме вземат.Попита ме коя е моята автобиография,казах и . И след като каза,че я е получила настана тишина Flushed Следваха думите - на регистратурата се работи с пари и пос терминал,няма да се справите,съжалявам . Лек ден и затвори.Пак останах без думи,запалих цигара и се размислих. Дали мойте 50 год. не са решаващи, за да не ме взимат на работа или това,че 28 год. съм работила на едно и също място....не знам и се отчайвам:disappointed_relieved:

# 452
По-скоро изключително еднообразния опит. Честно казано, не познавам друг човек с такъв.

# 453
  • тук-там

Ами, да попрочете малко по-назад. Оказа се, че с чистене и в родното БГ може да се докара директорска заплата.
Но е по-лесно да се фръцнем, да хванем самолета и да чистим у Английско.
Факт е, че на много жени не им пречи да го правят в чужбина, където никой не ги познава, но като се върнат - сакън, да не разбере някой че е чистачка. Срамна работа няма.
Нали не мислите, че е избягала от хубавото, за да се натресе на родната картинка?

# 454
Дали мойте 50 год. не са решаващи, за да не ме взимат на работа...

Аз залагам на това.

# 455
Точно това казвам. Трябва да изглежда специална, като обясни колко много иска да реди...

Добре, обясни как се мотивираш колко искаш да работиш като учител в някое забутано село, за което дипломирани педагози липсват, при което сутрин ще трябва да хващаш в 6 селския рейс, че да отидеш на работа, без да имаш педагогически способности и наклонности, за ниска заплата? Или е нещо, еквивалентно на младия и динамичен екип, означаващо, че кандидатстваш наред, защото ти трябват пари, та белким те вземат някъде?

# 456
  • София
По повод работата с пари и пос-терминал имам наблюденя над касиерки във Фантастико и др. вериги. Тези, които са видимо над 45-50 г. масово не мгат да се оправят с терминала. Аз държа да плащам с този на Пощенска банка и като им го кажа гледат като изтървани.  Не знаят, че след 5 -6 плащания на ден с безконтактна карта се изисква въвеждане на пин кода, независимо от сумата. Масово ми заявяват - "Парите в картата свършиха, не е одобрено плащане."  Иначе с пари в брой долу-горе се справят. Предполагам това са и наблюденията на ЧР. Също и в Аджъбадем се наложи аз да обучавам резепционистката-наборка как да платя с карта.
На последната ми месторабота изкарах 12 г, но това не пречи щом напуснах да получавам предложения за работа с пари - банкова каса, фин. къща и подобни. Над 55 г. съм в момента. Но не бързам да приема - почивам си.

# 457
Изобщо някой вярва ли на мотивационните писма?Мотивацията на всички са парите.Едва ли на служителя или работника му пука за просперитета или развитието на чуждата фирма.Мотивация за фирмата има само собственика.Служителя днес е тук,утре другаде.

# 458
То пък многото сложно да се работи с пари и пос-терминал, айде моля ви се....

Според мен е 28-те години стаж в една фирма. Бях писала по-назад - схващането е, че човек е закостенял в разбиранията си и трудно ще се приспособи на ново място, което може и да не е така.....

Смятам, че една промяна на 5-10 г. е добро развитие, особено ако е за по-висока позиция.

Изобщо някой вярва ли на мотивационните писма?Мотивацията на всички са парите.Едва ли на служителя или работника му пука за просперитета или развитието на чуждата фирма.Мотивация за фирмата има само собственика.Служителя днес е тук,утре другаде.

+1

# 459
Не знам вярват ли на мотивационните писма, но изпращането им (грамотно и адекватно написани) показва желание за работа и грижливо изготвена кандидатура за позицията. И е плюс при апликацията за работа.

# 460
На регистратурата искат млади хубавици, да привличат пациенти/ клиенти. Затова не са те взели, не че няма да се справиш. Мила родна картинка!

# 461
Точно това казвам. Трябва да изглежда специална, като обясни колко много иска да реди...

Добре, обясни как се мотивираш колко искаш да работиш като учител в някое забутано село, за което дипломирани педагози липсват, при което сутрин ще трябва да хващаш в 6 селския рейс, че да отидеш на работа, без да имаш педагогически способности и наклонности, за ниска заплата? Или е нещо, еквивалентно на младия и динамичен екип, означаващо, че кандидатстваш наред, защото ти трябват пари, та белким те вземат някъде?

Учител е ключовата дума

# 462
  • Бургас

Наистина някои хора забравят, че основната причина хората да си търсят работо е за да могат да се издържат и да си плащат сметките.

# 463
  • Сф
На регистратурата искат млади хубавици, да привличат пациенти/ клиенти. Затова не са те взели, не че няма да се справиш. Мила родна картинка!

Aз не познавам човек, който да ходи в определена лаборатория/ болница само защото на регистратурата е млада хубавица. По такива места се ходи по необходимост, а не по желание.

В случая не е заради хубостта, а заради години, според мен.

# 464
Според мен не е и това. Има достатъчно възрастни рецепционисти и си ги ценят много. Първо трябва език, второ определено отношение. Рецепциониста отнася адски много хейт от пациентите, трябва да е хладнокръвен и любезен във всички ситуации. Липсата на опит и годините само допълнително са наклонили везните. Ако има и отрицателна препоръка от предния работодател...не е невъзможно...

Общи условия

Активация на акаунт