Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 068
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
"Стимулиращо" е например възнаграждение с добавени бонуси за свършена работа или постигнат резултат. "Атрактивно" означава над средното за позицията. Проблемът при някои аматьори е, че преписват при създаването на обявите за работа.

# 571
"Атрактивното" трябва да е с по 20% над средното.

# 572
На мен „атрактивно“ ми звучи като нещо, на което започваш бурно да се смееш. Simple Smile

# 573
А защо не ти казват range-a на интервюто? Какво им пречи да го кажат?

# 574
Здравейте, искам да споделя впечатлението си и да получа обратна връзка дали е нормално.
Кандидатствам на доста места за квалифицирана работа, най-често в сферата на комуникациите и маркетинга. Обикновено навсякъде, откъдето ми се обаждат, получавам и задачи.
На едно от местата  по телефона ми казват една задача, при което получавам следния имейл- да напиша статия на английски, автоматичен имейл за неуспешна операция и маркетинг кампания – с имейл, банер и pop-up.
Добре, момичета, тук вече мисля, че не е ок това. Кажете ми греша ли. Разбирам да е имейл и статия, или статия банер и имейл, но толкова неща. Едно че отнема време, второ, че имам и други задачи от места, на които съм кандидатствала.
Преди време пратих също толкова обстойно задание – изготвяне на база данни, статия на английски и покана.
Не е нито да не мога, нито да не искам, просто покрай тези задачи имам чувствата, че си работя от вкъщи, защото толкова време прекарвам на лаптопа, а някои компании дори не връщат обратна връзка. Нали целта е да проверят горе долу уменията ти, с останалите неща ще се запознаеш и научиш.
Имаше случай, в който направих една задача. След нея ми дадоха друга, за да видят мисленето ми. Върнаха ми имейл с питане дали могат да използват идеята ми. Казах, че нямам против, но попитах какво става с процеса по подбор. Накрая се оказа, че не са търсели да наемат хора, а кандидати, на които дават задачи, уж с цел подбор.

# 575
Намерили са начин да им се работи безплатно.

# 576
Не знам дали в тази или друга тема коментирах, не правя никакви задачи при подбор. Някакъв тест или дребно задание, разбирам, да, но такива обстойни неща, че и да ги ползват после, айде няма нужда....
Трябва да си цениш труда.

# 577
  • София
Малко по-назад обсъждахме същото. Аз бях в сферата на маркетинга.  Доста писмени задачи съм разпратила. Грешка! Или поне си ги заключи така, че да не могат да ги ползват.

# 578
  • Другата България
Намерили са начин да им се работи безплатно.
Тъкмо си мислех да напиша същото.
Пореден пример за "коректни" работодатели.Confounded

# 579
Четете ли мнения за компаниите в БГ Работодател и смятате ли, че оказват влияние при избора ви на работа?

# 580
Никога не съм чела с тази цел. Не бих се повлияла. Аз съм доволна от една от компаниите с най-нисък рейтинг там.

# 581
За моята компания нещата са верни, без да е некоректна или лош работодател и т.н. Но посочените лица са си проблем.
Наясно съм,че там все пак се излива предимно хейт, а не похвали. Но в него може да се уловят достатъчно неща.

# 582
Чета ги от любопитство,но ако си търсех работа бих ги взела предвид.

# 583
Питам ви, защото днес кандидатствах за една работа, а там нямаше нито едно положително мнение и хората през годините се оплакват от абсолютно едно и също.

# 584
А защо не ти казват range-a на интервюто? Какво им пречи да го кажат?
Защо да ти казват, ако, примерно нямат желание да те назначат.
Ако казваха на всеки кандидат, ще се появят и 'мними' кандидати, които въобще не се интересуват от обявата, ами идват да проверят заплатата и да я кажат на някого, било то друг кандидат, или конкуренцията в бранша.

Общи условия

Активация на акаунт