Частни училища - информативно-дискусионна тема 33

• 26 878
  • 781
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз си мислех, че детето вече е прието (пожелавам му го!) и че тя си блъска главата дали да го запише, пък то рибата още в морето. Като го приемат, тогава да го мисли.
Детето е прието. Трябва да вземем решение до три дни.
Ау, честито - желая му още много успехи!

Останах с друго впечатление от писаното (че предстои само изпит). Т.е. сега избирате между Питагор и ТЕ? Пробвайте с Питагор, по мое мнение

# 481
Е, то аз и не съм се крила всъщност. На всички е ясно, че ако исках да се скрия поне щях да се понапъна стила на писане да видоизменя. Simple Smile Но благодаря за хейтърката.
Питагор твърдо, дори и въпреки домашните, както каза Лейка.

# 482
  • София
На хората не им се чата, искат веднага и наготово информация. После защо децата били непостоянни и не се задълбочавали в нищо! Как да стане, ако възрастните разсъждават на ниво фастфууд!

Ако конкретния пост е писан в отговор на моя въпрос бих се защитил (макар да не е нужно изобщо).. Чета темата сериозно от малко повече от година.
До толкова сериозно, че знам почти на всяка 'форумка' тук предпочитанията и това какво харесва и какво не в няколкото училища.
До толкова добре съм чел, че мога да кажа даже как хванах "Фенси", че си е сменила юзърнейма. Имаше една любима "хейтърка" преди на няколкото добри ЧУ, къде за приема в пук, къде за нещо друго.Тя обаче изчезна по едно време. Но начина и стила на писане са ярко разпознаваеми.
Та понеже все може да има някой който да е на същото мнение като нея и да пише със същия плам, не можех да кажа със сигурност дали е тя. Но скоро спомена нещо което беше споменавала и преди,  та я 'хванах',. Та казвам го това само, за да понадебеля, че чета внимателно, мога да цитирам конкретни потребители кой кога и каква теза е защитавал.
Зададох конкретен въпрос, към родителите с деца в Питагор. Опитвам се да отсея негативите ако така ще ми е по-лесно да взема решение.
А да кокретизираш дали някой разсъждава на ниво 'фаст фуд' без да познаваш човека изобщо е леко несериозно.
Ако нещо не ти харесваконкретно просто не коментирай. Или сме на принципа 'дай да напиша нещо защото имам 38К коментара и трябва да ги направя 40К'..

Не беше към теб. Честито! Залагам на Питагор, щом сте изкарали изпита.

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 11:05 от Andariel

# 483
  • София
Спейс, с риск Татко Мецан пак да подскочи (майтапя се, Мецане), как са ви чисто логистично двете училища?
Щом за приели детето в Питагор, може пък наистина там да му е мястото.

# 484
  • в страната на чудесата
Хайде де! Онова, което написахте в защита на фургоните въобще не може да се научи от външни хора. Освен от родители от 101. Или с по-големи деца.
Но нейсе, всеки греши Simple Smile
Отивайте в Питагор и забравете за Найденова и компания. Свържете се с Елица Цонева Wink тя има опит и с двете, а сега е част от екипа на ТЕ.

# 485
Хайде де! Онова, което написахте в защита на фургоните въобще не може да се научи от външни хора. Освен от родители от 101. Или с по-големи деца.
Отивайте в Питагор и забравете за Найденова и компания. Свържете се с Елица Цонева Wink тя има опит и с двете, а сега е част от екипа на ТЕ.

Eй, бях чула че има такава вероятност но ти ме изненада.
Щом и тя е там....

# 486
Спейс, с риск Татко Мецан пак да подскочи (майтапя се, Мецане), как са ви чисто логистично двете училища?
Щом за приели детето в Питагор, може пък наистина там да му е мястото.
Питагор е в пъти по-удобно. Имаме метро което можем да ползваме, а с автомобил е по-близо и  по-бързо.

# 487

Eй, бях чула че има такава вероятност но ти ме изненада.
Щом и тя е там....

Е как бе...тя е там от доста време. Напоследък и официално се афишира.

# 488
  • София
Отн. Елица - няма лошо, това е благородно занимание. Даже малко ѝ завиждам.

Хубаво е училището, ам да вземат една по-прилична сграда да наемат или да си построят - ама те изтърваха момента толкова години. Сега цените са убийствени. Ако направят нова сграда, таксата им ще стане като на СГ и на Британика сигурно.

# 489
Ами не знам какво планират, но нали преди време ги отрязаха от безвъзмездното право на строеж върху общински парцел. Което не попречи на общината скоростно след изборите да даде такова право на строеж на новото Еврейско, което се оказа, че и офис сграда щели да строят там на този парцел заедно с училището. И всичко това в центъра на София. Който има повече връзки в общината и пари се дорежда пръв.

# 490
  • София
Както се казва - повече са слушкали Simple Smile

А може и - кой за каквото си е платил Wink и колко …

# 491
Както се казва - повече са слушкали Simple Smile

А може и кой за каквото си е платил Wink

А да, аз поразпитах за Еврейското от извора и честно казано съвсем ме загубиха за каузата си. То бива бива пари и политика, но всичко това води до драйфане. Като резултат едно общинско училище ще загуби доста пари. А функционерите(едни дето се изявяват много като алтернативни и кооперативни)  от общината представят решението си като нещо огромно и в принос на образованието. А една фондация срещу малко пари ще има огромен парцел в центъра на София за няколко милиона в евро без пари, на който ще пльоснат И едно офисче.

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 12:12 от Fancy

# 492
От това, което наблюдавам само обема на домашните е по-голям от това, което е ок за мен. Но аз съм  малко в страни. Назад Хоуп е писала не малко.
Спейс, нямате ли дете в ТЕ?

Все още нямаме, но ТЕ са едното училище което сме избрали.Напук на всички критики и приказки за фургоните които са писани тук. Имаме познати деца там и ни харесва.
Сега ще си блъскам главата в стената, че записах детето за изпит в Питагор Simple Smile

Интересен подход. Двете училища не попадат за момента в една таргет група.
Аз знам за поне 6 деца отишли от Питагор в ТЕ.

# 493
От това, което наблюдавам само обема на домашните е по-голям от това, което е ок за мен. Но аз съм  малко в страни. Назад Хоуп е писала не малко.
Спейс, нямате ли дете в ТЕ?

Все още нямаме, но ТЕ са едното училище което сме избрали.Напук на всички критики и приказки за фургоните които са писани тук. Имаме познати деца там и ни харесва.
Сега ще си блъскам главата в стената, че записах детето за изпит в Питагор Simple Smile

Интересен подход. Двете училища не попадат за момента в една таргет група.

Това сега ли или говориш за онзи отлив от випуска на сина на Елица. Щото, ако е за онзи отлив - някои от тях напуснаха почти веднага и ТЕ. Simple SmileИ тогава вопъла беше, че не обръщали индивидуално внимание в Питагор на конкретни деца. А в ТЕ го имало това.

# 494

А защо? Трудно им е било да се справят в Питагор ли?

Общи условия

Активация на акаунт