🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 1

• 36 121
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Стефан беше моят фаворит в първия сезон. Много идеен участник, и наистина се учеше. Тъпо го резнаха на прага на финала.
Въобще на мен май най-силен ми се струва първи сезон, дали като нещо ново и "невиждано", дали подборът на участници е бил добър... Сега какво - половината мрънкаха, "Аз това не съм го виждал, не съм го готвил". Ами не са ви събрали случайно от улицата, сами сте се записали, имали сте време да се подготвите, да четете, да гледате предните сезони отново. То изискванията и очакванията на журито не са се изменили особено.

Още не мога да запомня участниците по имена. Подразних се на онези кикимори на балкона, дето само се хилеха и подвикваха.

# 586
Двете миски май бяха.

# 587
Ъхъ, женени жени. Закачаха се с момчето, кискаха му се и после него го изгониха за неблагоприлично поведение.

# 588
Миската, която се яви с корона, ми е най-неприятният участник. Освен като поведение и като визия и излъчване. Моите критерии ли са сбъркани, на журито, което я е класирало, или просто не са имали по-добри кандидати...

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 17:01 от W

# 589
Винаги и навсякъде има по някой бездарник парашутист за съжаление.
Тъкмо изгледах,доста хора с потенциал махнаха мисля.Радвам се за Мартин,Ивайло и Добромир,те заедно с Димитър ще гледам предимно и ще се надявам да спечели някой от тях.

# 590
  • София
Оооо да, тази миската е крайно неприятна като излъчване, като маниери, от излъченото в последното предаване, когато си общуваха от балкона със Спас и изглеждаше много груба, мъжкарана, с един много неприятен смях...
Кристина я помня от времето, когато беше приятелка, ако не се лъжа на Наско от бившата група Ъпдаун. Беше много красиво и скромно момиче, а сега е като магистралка - визията и е тотално отблъскваща - грим до ушите, накичена с всякакви бижута като коледна елха, ноктите (които се радвам, че ще махне) и тези ботушки, тип "Хубава жена". Тя има данни, симпатична ми е, говори с любов за семейството си - личи колко ги обича, но този външен вид...
Изненадах се, че вчера тези, които готвиха с продуктите на Шеф Михалчев направиха много по-интересни и креативни чинии и показаха умения, за разлика от тези, готвещи с продуктите на Шеф Токев.
Продължавам да стискам палци на Файчето, Виолета, Димитър...абе 90% от участниците са ми интересни и ще ги следя с интерес.

# 591
  • Испания
Първо ще пиша, после ще ви чета.

Бих искала да знам на какъв принцип избраха групите.

Теодора дразни от минута 0. Виждам, че неслучайно Георги не ми хареса.

Започна същинската част и започнаха претенциите. Димитър избра дробчетата, защото /според мен/ прецени, че най-малко би ги затруднил.

Кристина и Анна май са объркали формата. Сигурно мислят, че са на конкурс "Мис/мисис компаньонка".

Правилно Силвена сряза Спас за ръцете в джобовете.

Чиниите на групата на Токев:

Скрит текст:
Вероника 

Георги 

Добромир

Иванка

Красимир

Кремена

Маргарита

Мина

Неда

Спас

Теодора

Не съм доволна, че продължават Неда и Теодора.

За Петя били непознати 20% от продуктите, предложени от Михалчев. Къде е тръгнала, като не е подготвена? За да се явят на подобен формат, би трябвало да изгледат по няколко пъти всички сезони, да са изчели тонове кулинарна литература  и да използват различни техники и със завързани очи.

Владимир да си лекува нервите! Мисля, че сложи лъжицата встрани от тенджерата, а не я върна в нея.

Васил все гледа да пробута някоя японска дума и все не на място.

Много красива беше чинията на Елени. Точно след нейното представяне Силвена взе да хвали чинията на Петя. Била изключителна, била намсикакво. Хммммммммммммм! Хич не ми се иска да се разочаровам от Силвена, но след златната ѝ престилка и това хвалене на Петя...

Чиниите с групата продукти на Михалчев:

Скрит текст:
  Богдан

Васил

Владимир

Диана

Елени

Ивайло

Калина

Мартин

Павлина

Петя

Радослав

Цветомир

Не съм доволна, че продължава Петя. Голямо лапацало.

Николай от Плевен: "Не работя с тиква".
Много са смешни безплодните напъни на някого да изглежда много интелигентен.

Drama queen Виолина ми идва в повече. Аман от кифли. Определено е толерирана.

Файчето знае какво прави. Много се радвам за него.

С продуктите на Силвена:

Скрит текст:
  Александър

Ани

Анна

Венислава

Виолина

Дафина

Десислава

Константина

Кристина

Николай

Файчето

Христо

Не исках да продължат Кристина, Анна и Виолина.

# 592
Това момче Димитър не ви ли напомня не само на външен вид, а изключително много и по излъчване, на Хийт Леджър? Особено когато се усмихне. Grin
Ауу ужас, НЕ! нищо общо с Хийт, къде ти харизма къде ти Митко....

Още е много рано,но ! непоносими са ми:
Анна, Ивайло /сега разбирам защо бг рекламите са толкова малоумни/ , Кристина, Петя, Теодора едва ли ще блесне с нещо
Има и още, но не са качени в сайта, и не им помня имената - онези двамката ,които се появавят за пореден път. Вторият говореше като абсолютен ......учебник не хващал през живота си.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 18:32 от Darling_Clementine

# 593
  • Sunshine state
Да бе, Хийт Леджър, друг път. Не, не ми прилича изобщо. 😂

# 594
Владимир сръбна от лъжицата с бульон, върна остатъка / 2-3 капки/ в тенджерата, и тогава я остави отстрани.

# 595
Владимир сръбна от лъжицата с бульон, върна остатъка / 2-3 капки/ в тенджерата, и тогава я остави отстрани.

Е да де- точно за това и Роу му направи забележка.

За ръце в джобовете при презентация и оценяване и аз бих резнала- на секундата. Не говорим за 5- годишни деца, все пак.

Двете миски, Виолина, Петя, както и фитнесинструкторката от Австралия Теодора?/ са ми откровени противета. Бившият наркоман също ми е далеч от симпатичен.

Файчето е супер пичага и съм за него. Димитър също ми е фаворит.

# 596
Мнооого еднакво изглеждат чиниите от отбора на Роу. Никаква креативност за вид, нито за вкус (всичките само сладко направиха). Единствено Файчето се открои.
А масово пък да се пържи дроб в Мастършеф..

# 597
  • на третия етаж
Радвам се, че се помни Стефан от първи сезон. Той наистина е отдаден на готвенето. Продължава да чете много, издирва стари рецепти и експериментира с тях. Поддържа чудесно приятелство с Аврам и Симеон, понякога готвят заедно.

# 598
Доста скучно готвиха според мен (с едно, макс две изключения). Надявам се, че като свикнат с темпото, ще имат по-интересни идеи.
Гледам в момента украинското издание (този сезон е за професионалисти) и не мога да не споделя една от последните групови задачи Simple Smile. Въртяха "колела на късмета". Едно с основни и едно с десерти. Трябваше да приготвят ястие, което комбинира техниките и продуктите от двете, които са им се паднали. Супер предизвикателство!

# 599
Момичета, а сега как ще гонят по един на седмица ли?

Иначе съм напълно съгласна с мненията ви, че избирането на някои участници пред други не е обективно и остава усещане за несправедливост...
Лично на мен искам да ми е приятно, а засега най-неприятна от първата секунда ми е Теодора, страшна джофра... маниер, изказ... непоносима е! Представям си, ако трябва да работя с нея или недай си боже лошата карма да ми е шеф....
Други неприятни, но не колкото тази са ми мис Дупер и мис Нокти.

Виолина не знам защо ми е симпатична, някак миличка, не мисля че се престори с плача, просто е по-чувствителна и нежна, но си готви добре, да факт е че много други десерти, на момичета, които си тръгнаха ... приличаха визуално на нейният.
Много обичам тиквичка, но аз не се сещам какво солено може с нея да се направи, аз много обичам да си приготвям набързо кремчета.
Много харесах какво направи Файчето, белисимо, бих пийнала чаша бяло с него... и малко сиренце ахх

Ами фаворит ми е Димитър ли беше, момчето със златната престилка на Токев. Изненада ме неприятно шеф Роу снощи... първо със стайлинг, второ с поведение. Нека е приятно, строго, но деликатно и с уважение.
Момчето Александър със средновековната супа ме разочарова с презентация с десерта си... може ли така да пльосне едно парче... ами разлей малко сос или сладко... всички други имаха... много постно бе неговото. Просто той ми беше вторият фаворит след златната Димитър.

Общи условия

Активация на акаунт