🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 1

  • 36 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 3 864
Доколкото си спомням предишни издания, първото отсяване на участниците беше с белене  на лук, рязане на картофи и други елементарни задачи. Сега май не бяха подготвени за по-сериозно готвене. Не може да тръгнеш на кулинарно състезание и да не си подготвиш няколко по-засукани рецепти за риба, за субпродукти, за очакваните веган-меган щуротии. Какви са тези пържени дробчета, каква е тая пържена риба? Леферът е скъпа и рядка риба, може ли да я изхабиш, като я изпържиш?! Само в гарнитурите и презентациите им се различаваха чиниите.

# 571
  • Мнения: 218
Най-малкото да се научиш да филетираш пустата риба.

# 572
  • София
  • Мнения: 15 825
Нито отношението към момчето с ръцете в джобовете беше справедливо, нито пък към това със бульона според мен.Ръцете в джобовете -хич не се замисли,че някои хора просто не знаят какво да правят със ръцете си и е просто навик,нямащ нищо общо със уважението.

Как психолог да не знае какво да прави с ръцете си?Как разрешава чужди проблеми, като не знае какво да прави с ръцете си?

# 573
  • София
  • Мнения: 2 523
Ох, откровено ме издразни вегетарианецът. Аз стм вегетарианец. Ако тръгна ма такова състезание, ще си трая и ще пробвам, защото знам правилата. Не биш ял от 7 години месо и не знаел какъв вкус има. Айде бе! Аз не стм яла от над 10 и много точно мога да кажа за вкуса. И дори и да готвех страхотно, понеже не искам да опитвам, просто няма да отида. Да си подреди приоритетите.
Въобще, много от тия хора ми се водяха неориентирани, неподготвени. Не може да отиваш на Мастър шеф, не знам вече кой подред сезон и да не си виждал гъби шитаке и да не си чувал поне за някакви продукти. И да пържиш дробчета, хахах.

Не знам, дано наистина тези, които отсяха да са по-подготвени и да започнат да четат малко ...

# 574
  • Майничка
  • Мнения: 13 788
Помните ли, в някой от първите сезони имаше един Стефан, който не спечели, но  дръпна много в рамките на предаването? За него казваха други участници, че непрекъснато чете в свободното време и си пролича.

# 575
  • Пловдив
  • Мнения: 10 449
В общи линии участниците няма как да не четат. Имат и консултанти, с които обсъждат менюта и техники, то не е хоп кутията и се оправяй, както можеш. Все пак не са професионалисти. А какво казват пред камерите, е друг въпрос. Има си режисьори и снимане по няколко дубъла. Всичко е на запис.

# 576
  • Мнения: 3 864
Имат и консултанти, с които обсъждат менюта и техники, то не е хоп кутията и се оправяй, както можеш.
Това го знаеш или така предполагаш?

# 577
  • Пловдив
  • Мнения: 10 449
Имат и консултанти, с които обсъждат менюта и техники, то не е хоп кутията и се оправяй, както можеш.
Това го знаеш или така предполагаш?

Знам го. Особено в по-напреднал етап на състезанието.

# 578
  • Мнения: 3 864
И какво - консултантите ги "посъветваха" да ползват великата техника пържене?!

# 579
  • Мнения: 413
...
Да не си с умения в surf & turf и да се паднеш в групата на тиквите и фурмите...И обратно.
...
Извинете, ама след като отиваш в такова състезание и знаеш какво предстои, какво ще изискват от теб,
трябва да можеш повече от един вид готвене!
Иначе, защо ще ходиш, да се излагаш?!

# 580
  • Мнения: 3 763
Помните ли, в някой от първите сезони имаше един Стефан, който не спечели, но  дръпна много в рамките на предаването?...

Да, беше най-обикновен сервитьор, тогава. Спомням си имаше задача, някаква за креативност и всички нарочени за хай левъл се издъниха.
А, Стефан ги би с "дувар  от ягоди", така го нарече:), като го пита журито какво е това, прочел в списание преден ден и сега ползвал идеята.
Много бързо се учеше това момче.

# 581
  • Мнения: 6 510
...
Да не си с умения в surf & turf и да се паднеш в групата на тиквите и фурмите...И обратно.
...
Извинете, ама след като отиваш в такова състезание и знаеш какво предстои, какво ще изискват от теб,
трябва да можеш повече от един вид готвене!
Иначе, защо ще ходиш, да се излагаш?!

Така е, но според мен няма нужда от това "профилиране" още на старта.
Да не забравяме, че състезанието е за любители. И ми се вижда нормално, някой да е по-добър в приготвянето на месо и не толкова във веган десертите и изобщо сладкарството. Както писах и обратното важи.
За мен също бе редно началото да е равнопоставено.

# 582
  • Мнения: 1 606
Тъкмо се чудех защо няма никакви коментари за новия сезон на Мастър шеф,а то нова тема има и съм я изтървала ...
От учасничките изключително са ми неприятни двете миски и Петя.
Засега фаворит ми е Димитър,интелигентно,креативно и възпитано момче.Много ми хареса Андре ,когато опита десерта му и се наслади на вкуса му,бях убедена, че ще му даде златната престилка(чак на мен ми се прияде Simple Smile))) )

# 583
  • София
  • Мнения: 2 541
Нямам нищо против вегани, вегетарианци, здравословно хранещи се и всякакви други, които не ги и знам.
Имам против обаче толерирането им за сметка на останалите. Да, всеки един шеф, а най-вече мастър шеф трябва да е запознат и да умее да приготвя храна за всякакъв вид клиенти. Но същото би трябвало да важи и за същите хранещи се по определен начин.
Сетих се за Севда. Не яде до последно, дори не опита. Но никога не предаде несготвена или пресготвена храна и овкусяването и беше точно. Беше намерила начин да се справя и с разпознаването на съставки съдържаши месо, риба. А сега какво? Ах, ох, ама аз съм веган или вегетарианец или ...марсианец. Ми хубаво, разбрахме, ама това постоянно повтаряне вече дразни и едва ли не изисква по-различно отношение.
Все още са ми размазани участниците, ще ги видя в действие при равни условия. Златните престилки ще ги видим и тях.
Този участник ли имахте в предвид, като коментирахте за молекулярна кухня, или Димитър, който беше на финала с Божана?
Скрит текст:

# 584
  • Мнения: 32
Това момче Димитър не ви ли напомня не само на външен вид, а изключително много и по излъчване, на Хийт Леджър? Особено когато се усмихне. Grin

Общи условия

Активация на акаунт