Дали не ви е дошло време за почивка? Няма нужда да чакате лятната отпуска, за да стегнете багажа и да се отдадете на заслужен отдих. Пък и пак ще трябва да купувате нов бански, защото сте понатрупали килца. Изнервени сте и ви понаболява тук-там? Е, наистина е време да помислите за себе си и да планирате нещо приятно и полезно едновременно, с дълготраен ефект върху тонуса ви. И това съвсем не е „мисия невъзможна”. Само да поискате и може да постигнете направо 3 в 1 – релакс, отслабване и здраве на едно място. А мястото е петзвездната клиника за ефективно отслабване, антистрес и детокс „ЛъкиФит“ в Лъки Банско.Добрата новина е, че няма нужда от подкосяващи краката натоварвания и нечовешки диети със съмнителен ефект. Разделянето с излишните килограми става, без да гладувате и докато прекарвате времето си изключително разнообразно и забавно.
За релакса и добрия тонус спомагат физическите активности, които са съобразени с индивидуалните възможности на всеки участник в програмата. Дните започват с дихателна гимнастика на открито при подходящи климатични условия. Тя спомага за оросяване на мозъка, служи за профилактика на сърдечносъдовите заболявания. Раздвижването действа отлично на опорно-двигателния апарат и върху функционирането на всички вътрешни органи.

Преди обед доброто настроение и физическа форма се поддържат с планински преходи с водачи, като се започва с по-леки маршрути. Разходките сред природата зареждат положително с чистия въздух и живописните гледки сред уникалната природа на Рила, Пирин и Родопите. Групите са подбрани според физическите способности на участниците, а преходите са от 1 до 3 часа. Здравословният ефект от походите се изразява в лечението на заболявания на горните дихателни пътища. Те са полезни при астма, бронхити, синузити и други. Вървенето укрепва мускулите на краката, ускорява метаболизма. Престоят в планината дава възможност на всеки да опита и нещо ново, като например конна езда.Програмата включва още зумба и аеробика, а вечер има възможност да завършите деня удовлетворени и усмихнати, като се раздвижите с народни или латино танци. След натоварванията през деня е особено приятно да се отдадете на тотален релакс в закрит биобасейн с подводна музика или в басейн със соли от Мъртво море. Може да разпуснете и в джакузи, сауна или парна баня.

Програмата за отслабване предвижда цели 4 хранения за деня. Това на пръв поглед изглежда много, но ефектът се постига от балансирания режим, изготвен от диетолог с висока квалификация. Менюто включва достатъчно, но нискокалорични продукти, а вариантите са с 1 100 или 1 400 ккал. Освен това храненето е съобразено с желанията ви и с персоналните ви телесни показатели. Намаляването на количеството консумирана храна за един ден води до редукция на теглото, без да лишава организма от особено ценните и важни нутриенти. Крайната цел е да се постигне не само временен естетичен, а дълготраен ефект. Това, че предлаганите ястия са полезни, не означава, че те са безвкусни, а напротив. Те се приготвят от биопродукти, добити в региона. Всички зеленчуци и варива се киснат предварително във вода определено време, за да се премахнат от тях пестицидите, токсините и тежките метали.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 10:11 от Редактор***