Какво олио ползват за пържене в USA?

  • 1 662
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 837
Аз писах преди време за слънчогледовото и все още не го намирам по магазините при нас  Rolling Eyes
Пробвахме с vegetable, но така и не свикнахме с вкуса.
Сега купуваме слънчогледово от един руски магазин в съседен град.

# 16
  • Мнения: 4 629
Ние използваме зеленчуковото олио и никога не ми е правило впечатление да е гадно  Rolling Eyes. Отскоро започнах да ползвам зехтин за пържене и много ми харесва. Май с него ще продължавам за напред

# 17
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
И ние купуваме слънчогледовото от руските или арменските магазини.
Купувала съм от нормалния супермаркет safflower oil, не знам какво е, но е много близко на слънчогледовото.
Vegetable oil на мен ми мирише гадно. За салати зехтин.

# 18
  • Мнения: 3 478
И аз никога не съм виждала слънчогледово тук, а БГ магазин нямаме. Ползвам царевично за пържене, за всичко останало зехтин. Зеленчуковото някак си рибно ми мирише и хич не ми се нрави.

# 19
  • Мнения: 3 157
Канолата е генетично модифицирано растение, получено от рапицата. Думата Canola произлиза от Canada + oil, тъй като е канадско изобретение. От десетилетия маслото от рапица се използва като смазочно масло в индустрията. Канада е платила 50 млн. долара за да бъде регистрирано това изобретение като безопасно за консумация. Смята се че при дългогодишна консумация на канола ойл се натрупват токсини в организма и може да се развие рак. Повече информация на английски:

 Canola is not the name of a natural plant but a made-up word, from the words "Canada" and "oil". Canola is a genetically engineered plant developed in Canada from the Rapeseed Plant, which is part of the mustard family of plants. According to AgriAlternatives, The Online Innovation, and Technology Magazine for Farmers, "By nature, these rapeseed oils, which have long been used to produce oils for industrial purposes, are toxic to humans and other animals".

The high praise for canola is propaganda put forth by the Canadian government because canola, the genetically engineered form of rapeseed oil, is one of that nation's chief export products. It cannot be certified ever, as organic. Any manufactured foodstuff with canola in it cannot be certified or called organic. Rapeseed oil contains toxic erucic acid. Canola is hybridized rapeseed with much less erucic acid in it. It is a major crop in Canada, hence the name Can(ola).


It is genetically engineered rapeseed.
Canada paid the FDA the sum of $50 million to have rape seed registered and recognized as "safe". (Source: Young Again and others)
Rapeseed is a lubricating oil used by small industry. It has never been meant for human consumption.
It is derived from the mustard family and is considered a toxic and poisonous weed, which when processed, becomes rancid very quickly.
It has been shown to cause lung cancer (Wall Street Journal: 6/7/95)
It is very inexpensive to grow and harvest. Insects won't eat it.
Some typical and possible side effects include loss of vision, disruption of the central nervous system, respiratory illness, anemia, constipation, increased incidence of heart disease and cancer, low birth weights in infants and irritability.
Generally rapeseed has a cumulative effect, taking almost 10 years before symptoms begin to manifest. It has a tendency to inhibit proper metabolism of foods and prohibits normal enzyme function. Canola is a Trans Fatty Acid, which has shown to have a direct link to cancer. These Trans Fatty acids are labeled as hydrogenated or partially hydrogenated oils.

# 20
Ima slun4ogledovo olio v ameriknskite, gruckite i ryskite magazini. Za salati nai-dobre olive oil. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт