Гримиране - идеи и техники. Тема №76

• 46 514
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • някъде под слънцето...
tanch, моя скромен опит за  цветен грим на долния клепач.
Слагам  цветния каял (или молив)във водната линия и съвсем леко по линията  на миглите, после след няколко минути запечатвям със сенки.
 С цветна очна линия от бурканче правя тънка линия непосредствено до миглите и после "запечатвам "със сенки
Ако нямам време с тънка четка напоена в розова вода вземам от сенките(трик който преди доста години научих от официалния гримьор на Сисли за Испания) и правя очна линия.
Кико имат супер подходящ продукт за тази цел, но за съжаление  спряха моите цветове.

Сега съм на вълна By Terry и те също имат подобен продукт .

# 586
Тъкмо за сълзящи очи щях да препоръчам Клиник хайпакт елевейт, много трудно махам и само с масла (бадем, макадамия), но нищо не ми се размазва и стои чудесно.

# 587
Сетих се, че преди време (5г) бях правила подобен грим с акцент на долния клепач:

Беше много ефектно на живо, сега не си падам по такива ярки акценти, нося по този начин само един специфичен нюанс на зеленото, тип старо злато (жълто-зелено-бронзово), много е особен, но ми подчертава очите по страхотен начин.
За трайни моливи препоръчвам освен ScandalEyes на Римел и Tattoo на Мейбълин, също и този тип двустранни стик-сенки на Max Factor, невероятно трайни са, аз имам варианта с красив ръждив (copper) нюанс от едната страна и матово топло кафяво от другата, на показана снимка е цветът по средата (с мазен клепач съм, при мен издържат и без база):

# 588
Crystal Noir издържа ли ти във водната линия този син молив и кой е? На мен нищо не ми се задържа там повече от час освен едни моливи от една лимитирана серия на KIKO (хаха, разбира се!) и си бях купила няколко от тях. Бежовия го нося почти всеки ден и стои трепач, наистина много отваря погледа. Пробвах да го заместя с един хвален на Essence още от старата колекция, когато бяха хубави, но към него не посягам никога. Остава ми още един неотворен от KIKO обаче.

# 589
  • някъде под слънцето...
Нали Simple Smile
И при мен лимитката на Кико печели надпреварата с марки като Сисли, Герлен, Мак....
Само дето вечв съм на последната бройка от запасите.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 18:44 от sl

# 590
Crystal Noir издържа ли ти във водната линия този син молив и кой е?
Да, доколкото помня ми издържаше, но както споменах, снимката е от 2015г., не знам дали се намира още по магазините, а моят отдавна съм го изхвърлила - някакъв Импала беше, форумен хит по това време, от силиконовата им серия, с една гъбичка с капаче в края за опушване. Имаха доста налични цветове в асортимента, сега не знам предлагат ли се изобщо, оттогава не съм купувала техни моливи.
Силиконовите моливи ми издържат във водната линия, тези тип кохл-каяли в повечето случаи ми се размазват.

# 591
Tanch, решението е да видиш от къде идва проблемът с очите - алегрия, синдром на сухото око, нещо друго. И да решиш него.
Всичко друго са само временни мерки - например вместо сенки може да слагаш дълготраен водоустойчив молив на долния клепач, като го бленднеш, докато още не е изсъхнал.

# 592
tanch, моя скромен опит за  цветен грим на долния клепач.
Слагам  цветния каял (или молив)във водната линия и съвсем леко по линията  на миглите, после след няколко минути запечатвям със сенки.
 С цветна очна линия от бурканче правя тънка линия непосредствено до миглите и после "запечатвам "със сенки
Ако нямам време с тънка четка напоена в розова вода вземам от сенките(трик който преди доста години научих от официалния гримьор на Сисли за Испания) и правя очна линия.
Кико имат супер подходящ продукт за тази цел, но за съжаление  спряха моите цветове.

Сега съм на вълна By Terry и те също имат подобен продукт .
Такива каяли ползвам и аз, както и едни които са в гилза като червило, но не са най-трайни. Моливите на Римел повече ми допадат като трайност, имам 3 цвята, но най-много ползвам виненочервеното.

# 593
  • Варна
Tanch, решението е да видиш от къде идва проблемът с очите - алегрия, синдром на сухото око, нещо друго. И да решиш него.
Всичко друго са само временни мерки - например вместо сенки може да слагаш дълготраен водоустойчив молив на долния клепач, като го бленднеш, докато още не е изсъхнал.

Подкрепям! Аз миналата година месец ми сълзяха сутрин очите все едно плача. Отидох на лекар, оказа се, че са ми се поизсушили слъзните канали или нещо такова. Работя нон стоп на компютър и това е причината. Предписа ми капки по 2 пъти на ден и се оправих!

# 594
Показвам се с модерния Ренесанс, Много ми харесва тази палитра.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 12:16 от Анонимен

# 595
Не само, че ти харесва, ами и ти стои страхотно. Много ти движат златисти и земни тонове, май и преди съм го казвала.

Ще чакам да пуснеш идните дни и грим с Ривиера за вдъхновение, преди няколко дни я поръчах от cult beauty с 40% намаление и нямам търпение да пристигне.

# 596
Благодаря ти за палитричката още веднъж 😘!
Миналото лято пръснах Ривиера, ще се разровя и ще ти пратя неща във Вайбър, а утре може направо да я сефтосам за сезона.

# 597
Аз се олях с тоя Love Letter днес -
Скрит текст:

Исках нещо по-семпло, ама тоя цвят много пигментиран излезе.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 13:55 от Genocide Lollita

# 598
Лолита, тренирай си техниката на блендване, страшно отсечено и набиващо се на очи е, стои като цветно петно. Аз докато се науча да блендвам що-горе прилично, ходех като щампована.

# 599
  • В полите на Пирин планина
Освен това толкова нагоре и настрани към веждите не е нужно да се мажат сенки. Би било добре да има и малко по-светло в кладенчето на окото за контраст и леко затъмнение във външния ъгъл. Сега малко изглежда все едно някой е мазал с баданарката... Извинявай, Лолита, но не е лошо да погледаш малко клипчета - много помага.

Общи условия

Активация на акаунт