СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 9

• 25 028
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ние пък имаме на 31.01 олимпиада по биология. Вчера казаха, че ще се проведе, дори и да въведат грипна ваканция. Сега обаче няма кого да питам нито от колко часа е, нито дали все пак няма да я отменят. Щяло да е заключено училището до 6.02.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 15:01 от mumble-bumble

# 181
  • София
Не става въпрос да не се хвалим, а да не го правим в неподходящ момент. Simple Smile
За мене поне емпатията винаги е била важна.

# 182
Ние пък имаме на 31.01 олимпиада по биология. Вчера казаха, че ще се проведе, дори и да въведат грипна ваканция.

Ако има ваканция, май ще сменят датите.
Това е общински кръг? Ако общината обяви грипна, ще е за всички.
Миналата година, например, преотложиха:
Примерно:
http://www.moreto.net/novini.php?n=390149
Не  знам дали беше за всички общини, където имаше обявена ваканция.

За областни кръгове някъде останаха, например:
https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2019/01/30/3382745_datite_ … avat_nepromeneni/

Скрит текст:
Ред, винаги за едни един момент ще е неподходящ, за други - не. Дано по-малко хората намират повод да се ядосват за дреболии - искрено го желая. Няма да им стигнат силите за важните неща.
За мен е тотално безразлично, както казах, каква е оценката по небалообразуващи предмети. Сигурно за други не е, но не мога да знам кой какво го разплаква. Бих се бъзикала по същия начин с нашата биология и го правя. Съжалявам, ако някой приема сериозно иначе не особено важни неща. След като не обиждаш някого, не лъжеш, не се подиграваш, бива да можеш да пишеш и говориш спокойно това, което мислиш. 
Всъщност постът ми си беше чист бъзик, като информативната му основа бе, че въпреки че имаме един час седмично, оценките са много и има срочна оценка. Освен това има и начин за подобряване на успеха по този, точно, предмет, стига на човек да му е важно. Ако не му е - то няма какво да се обсъжда и човек да се сърди и обижда. Освен ако не му е слабост да го прави.
Искрено се надявам майката на детето да няма такава слабост. И точно тази оценка да не им е важна за гимназия. Но, предполагам, че и не е.

# 183
Аманда, той е красив, маже да си позволи малко да помързелува!😉

# 184
  • София
Ние пък имаме на 31.01 олимпиада по биология. Вчера казаха, че ще се проведе, дори и да въведат грипна ваканция. Сега обаче няма кого да питам нито от колко часа е, нито дали все пак няма да я отменят. Щяло да е заключено училището до 6.02.

нашата олимпиада по биология е на 27.01. общинските кръгове са на различни дати - всяко училище си определя само график и в повечето училища вече първият кръг е минал.

тръпна в ужас какво ще стане, защото иска да кандидатства в НПМГ и тая олимпиада му е адски важна.

по заповед на МОН общинските кръгове трябва да приключат на 31.01..

от училището ми казаха, че чакали заповед на РУО относно олимпиадите и много ме е страх да не пропадне І кръг в нашето училище и да прецакат децата...

# 185
Ха-ха, Бисерка. Той рече, че блондин и математика са оксиморон. Да не се надявам:grinning:

# 186
Не да удължавали срока миналата година. Оформиха им успеха през куп за грош.

# 187
Аманда, а аз се чудех що така не й се получава математиката на моята седмокласничка😀

# 188
  • sofia
И аз не съм доволна от грипната ваканция🙁 Почти преживях на яве липсата на втора дата за НВО. Моето дете е болно, пропусна контролни, а сега грипната ваканция му отнема възможността да бъде изпитан и по два от разказвателните предмети няма да може да повиши успеха, както искаше. Не че е кой знае каква драма, но липсата на избор и втори шанс поради заболяване е доста крайно по принцип.

# 189
  • София
И аз се сетих, че не удължаваха срока миналата година, защото наборът си разбра срочните оценки почти две седмици след началото на втория срок, когато им върнаха събраните бележници.

# 190
  • софия
И аз се сетих, че не удължаваха срока миналата година, защото наборът си разбра срочните оценки почти две седмици след началото на втория срок, когато им върнаха събраните бележници.
Вероятно заради това съм се заблудила.
Хубаво е, че сте наблюдателни, аз съм малко над нещата и съм я оставила сама да си следи ангажиментите.

# 191

И ние бяхме така.
Днес следобед започнаха да летят оценки на килограм в Школото.
Някои от тях са изненадващо ниски и нямаме никакъв шанс да ги повишим.

# 192
  • Велико Търново
При нас /както вече AIR отбеляза/, няма да има грипна ваканция - засега. Аз се надявах да няма/въпреки светналите очи на дъщеря ми/, защото има още предмети, по които е с колебаещи оценки и бяха й казали учители, че ще я изпитват за повишаване. Ако ги бяха разпуснали, просто щяха да пишат по-ниската оценка. Не, че сега е 100% сигурно, че ще ги повиши, де Wink , но поне ще я натискам. За съжаление, малко не й достига по математика за 5-ца, и най-вероятно ще остане с 4 за срока. По БЕЛ има 12 оценки до момента, а се очертават поне 14 до края.

# 193
  • софия
Прави ми впечатление, че тази година по БЕЛ и мат повечето деца са с много оценки, вкл. и моето. Много повече, отколкото миналата година. 12-14 оценки по предмет е сериозна работа. Явно е неписана практика.

# 194
  • София
Този уикенд има ПИ и часове в Междучасие, следващия няма да има. Допълнително ще правят график за наваксване.

Общи условия

Активация на акаунт