Витамин В12 - тема 6

• 39 838
  • 759
  •   2
Отговори
# 480
Първата терапия и беше 1/2 таблетка на Солгар Б12,Омега 3 и 6 на Мюлер и Цинк 5мг(така и не намерих в аптеката 5 мг,с много зор намирах 10 и го делях),така изкара 5-6 м.Към края на тази терапия бяхме включили и магнеий под формат на мляко за тяло,след него магнезии и калции пак под формата на мляко за тяло(Better You)

# 481
Благодаря, аз затова попитах за цинка основно, защото няма малки дози принципно. И аз искам да давам на сина си и все са 10,15мг най-малко викам си тя да не знае някой конкретен детски. Преди време давах един течен на капки на Биоминерали мисля беше, но вече не го намирам.
И аз давам предимно на Мюлерс омеги.

# 482
Принципно си пазя рецептите.Тя ми беше преписала конкретен цинк,но тогава го търсих  без успех,после се свързвах да я питам за друг,но ми каза няма значение.Ще проверя дали пазя точна рецепта,все пак са минали 2 години и не съм сигурна.
Аз съм много доволна от въпросната терапия,2 месеца след започването и пуснах малката на ясла и целия зимен сезон не се беше разболявала.След 1 месец имам контрола при нея за щитовидната жлеза и ако не забравя ще я питам дали не мога да ги включа пак ,като противогрипен ефект.

# 483
Момичета аз приемам В12 на Солгар на обяд около 13.00ч., може ли сутрин към 7.00-8.00 да пия желязо /беше ми добре и го спрях/, но сега след като започнах да пия В12 и усещам, че пак ми е паднало, та мисля, тези дни отново да започна да пия желязо по 1 таблетка на ден?

# 484
По-добре вечерта желязото преди лягане да се получи повече време.

# 485
По-добре вечерта желязото преди лягане да се получи повече време.

Благодаря за бързия отговор, както винаги отзивчива KissFlowers Hibiscus

# 486
Най-добре е В12 и Фолат да се изследват в Еритроцитите,защото може да са налични в плазмата,но да не са усвоени от еритроцитите.Фолат в еритроцити изследват в Цибалаб

# 487
Искам да попитам какви са вашите нива на хомоцистеин.Моето е 12.5 при норма 15.Това ниво трябва ли да се лекува.Аз взимам В12 1000 и метафолик 400 и съм хетерозиготна на MH...
А някой взима ли Триметилглицин или Литиев оротат

# 488
Да споделя резултат от приема на капките б 12 на Смарт хит. Моят б 12 беше 79 преди около месец и нещо, два. Сега е 183. Влязъл е в норма, но пак е близо до долната граница. Капките са ми повлияли. Но дефицитът ми не е малък, та ще продължа приема. Дори мисля освен от тях да включа и б 12 подезични таблетки, тъй като имам. Едва ли ще се предозирам, щом сега не е чак толкова висок, а по - скоро в началото.
Може би и бременността ми да оказва влияние.
Eva ако не се бъркам беше започнала с инжекции. Мина ли един курс и би ли споделила резултат, ако си го изследвала отново.

# 489
Да споделя резултат от приема на капките б 12 на Смарт хит. Моят б 12 беше 79 преди около месец и нещо, два. Сега е 183. Влязъл е в норма, но пак е близо до долната граница. Капките са ми повлияли. Но дефицитът ми не е малък, та ще продължа приема. Дори мисля освен от тях да включа и б 12 подезични таблетки, тъй като имам. Едва ли ще се предозирам, щом сега не е чак толкова висок, а по - скоро в началото.
Eva ако не се бъркам беше започнала с инжекции. Мина ли един курс и би ли споделила резултат, ако си го изследвала отново.
Не знам как сте решили,че е в норма наистина,по скоро все още сте с дефицит.Консултирайте се за б12 още повече че сте бременна не се самолекувайте в този момент б12 е важен и за плода който носите.

# 490
desi_099 Ако не сте правили пауза от 1 м. от вимането и тестването тези стойности въобще не са реални.Подкрепям мнението на cia_maritima с 2 ръце.Дори и с пауза тези стойности са много ниски,а за бременна да не говорим.
 Само лекуването въобще не е вариант.

# 491

С този резултат е трябвало да сте директно на инжекции. В момента също е много нисък , не пише дали сте направила поне 3 седмици пауза преди контролата . Какви са капките ?

# 492
Здравейте,записвам се и аз в темата.Накратко за мен.Имам неврологични симптоми от февруари месец,слабост в краката,умора,замайване,замъглено зрение.Личната ме прати при невролог и ми пусна ПКК.Аз сама реших да изследвам Б12 и вит.Д.Вит.Б12 тогава беше 170 при долна граница 150,а вит Д 22 при долна граница 50.Нерволожката ми изписа за 3 месеца уримил,Б12 и витамин Д.След 3 месеца повторих изследванията и вит Б12 беше станал 219 а вит Д 76.Продължавам да пия вит.Б12 а вит Д понякога по 4 капки,колкото да не стигам пак до дефицит.Преди седмица си пуснах нови изследвания и малко ме притесни резултата на желязото.
Желязо 24.94 реф.6.60-34
ЖСК43.40 реф.20-62
Тотален ЖСК 58.34 реф.42-78
Феритни 20.61 реф. 13-150
С реактивен протеин <0.30 реф до 5
Да поясня,че преди приема на Б12 желязото ми беше 27 при реф 6.60-34
Започнах да пия тотема по 1 ампула на ден.Имам и спирулина,но не смея да я пия поради това,че калция ми излезна повишен
2.55 при реф.2.15-2.50
Направо се въртя в омагьосан кръг.Едно оправя друго се разваля.Качвам всички изследвания за по голяма яснота.
[/img]

# 493
Здравейте,записвам се и аз в темата.Накратко за мен.Имам неврологични симптоми от февруари месец,слабост в краката,умора,замайване,замъглено зрение.Личната ме прати при невролог и ми пусна ПКК.Аз сама реших да изследвам Б12 и вит.Д.Вит.Б12 тогава беше 170 при долна граница 150,а вит Д 22 при долна граница 50.Нерволожката ми изписа за 3 месеца уримил,Б12 и витамин Д.След 3 месеца повторих изследванията и вит Б12 беше станал 219 а вит Д 76.Продължавам да пия вит.Б12 а вит Д понякога по 4 капки,колкото да не стигам пак до дефицит.Преди седмица си пуснах нови изследвания и малко ме притесни резултата на желязото.
Желязо 24.94 реф.6.60-34
ЖСК43.40 реф.20-62
Тотален ЖСК 58.34 реф.42-78
Феритни 20.61 реф. 13-150
С реактивен протеин <0.30 реф до 5
Да поясня,че преди приема на Б12 желязото ми беше 27 при реф 6.60-34
Започнах да пия тотема по 1 ампула на ден.Имам и спирулина,но не смея да я пия поради това,че калция ми излезна повишен
2.55 при реф.2.15-2.50
Направо се въртя в омагьосан кръг.Едно оправя друго се разваля.Качвам всички изследвания за по голяма яснота.
[/img]
При продължителен прием  на б12 пада желязото.Сега как се чувствате след като се е покачило нивото на б12???

# 494
Cia_maritima не усещам никакво подобрение.Това ме и притеснява.Чудя се дали, защото още трябва да се качи ,или защото вече е паднало и желязото и имам негативи сега пък от него.

Общи условия

Активация на акаунт