Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Аз взимам роса, никога не съм я ореварявала Позната работеше за Девин и каза, че без преваряване не ми я препоръчва.

# 661
  • Варна
Не съм преварявала вода, това е напълно безсмислено. Децата ви не си ли лапат ръцете или играчките? Каква е идеята да се преварява бутилирана вода? В нея не може да се завъди нещо по-различно от микроорганизмите, които ни заобикалят отвсякъде. А освен това при преваряване на изворните води минерализацията им се увеличава, защото част от водното съдържание се изпарява.

# 662
Така ми казаха в Неонатология - така правех първите 2 месеца с този Девин, после само Бебелан, който разбира се не съм преварявала.Съгласна съм, че въобще са излишни тези маниакалности особено при бебета, които не са новородени.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 16:59 от Tolly

# 663
Аз ползвам Девин изворна и не я преварявам.

# 664
Момичета, как се замества сутрешното хранене, първо мляко и после твърдата храна или обратно?

# 665
  • Пловдив / София
Момичета, как се замества сутрешното хранене, първо мляко и после твърдата храна или обратно?

Доколкото знам, първо твърдата храна и после дохранваш. То не е само със сутрешното, но всички са така.

Аз пак да си питам тук. От 2 дни захранвам с тиква. Другия четвъртък - 28.05-  сме на ваксини. Колко дни преди и след това да не давам нов зеленчук?

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 09:28 от fam

# 666
Три дни преди и след ваксина не давам нови неща.
Вода не преварявам. Давам Бебелан и Девин изворна.

# 667
  • Пловдив / София
Три дни преди и след ваксина не давам нови неща.
Вода не преварявам. Давам Бебелан и Девин изворна.

Благодаря. И аз нещо такова мислих. Значи другата седмица нищо ново няма да давам. Тази, колкото успея.

# 668
Преварена вода не пиха и двете.
Давам филтрирана от кана Брита или Аро.

# 669
Здравейте, колко време след започване на захранването е нормално да заместим обедното хранене. Захранвам от 12 дни, а изяжда по 40-50гр. и не иска повече.

# 670
  • София
Нормално е, когато бебето е готово, няма срок. Може и след повече от месец да няма заместено хранене. Детето води 🙂

# 671
Моя замести към 9-10 мес., т.е. около 4 месеца след началото на захранването.

# 672
При мен замести около месец и половина след като захранихме. Търпение и се водете по бебето. Като е готово ще си "каже"

# 673
  • Пловдив
Здравейте, колко време след започване на захранването е нормално да заместим обедното хранене. Захранвам от 12 дни, а изяжда по 40-50гр. и не иска повече.
Не насилвайте нещата, когато поиска повече тогава. Аз захраних на 6 месеца без малко. Дъщеря ми замести хранене чак на 1 г и 1 м, а беше на адаптирано.

# 674
Обядът е около 12:00 яде след сън
След като е яла пюре не търси АМ.
Будува до 15:00 някъде.
Давам АМ и заспива.
Та се чудя заместен е обяда нали?
След няколко дена ще навърши 5 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт