Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - тема 98

• 50 680
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Аз за ви покажа моите чантички
Сега плета една кръгла
Оплетох и две пазарски с тънка прежда

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дечко и двете ли прибра? Simple Smile
много свежи цветове са. Simple Smile

# 362
  • на острова на мечтите
На мен много ми харесва ето тази кръгла чанта. Веднага щом мога ще си изплета една.

# 363
Поноси синята и ми я остави, сега взе червената Wink
Трябва да науча спешно руски, нищо не разбирам Simple Smile а има толкова хубави модели Simple Smile
Сега може би ще поръчам и аз Макраме, защото и посочената много ми харесва. С t-shirt yarn или макарони се плете бързо, но не много лесно Simple Smile тия дебели нишки Simple Smile
Уви, нямам никакво въображение и повтарям моделчета от Ютюб Simple Smile

# 364
  • Бургас
Колко гранчета отиват за една средно голяма чанта /около А4/? Гледах тези по 200грама за 4.90 лв, Стенли или вие плетете с друга ?

# 365
  • Norge
Мила, някога, когато не плетях по готов модел,  правех свивките съвсем по бабешката Relaxed: начертавах си реален размер кройка, налагах изплетеното върху нея и виждах ясно излишната бройка бримки, които да свия на новия ред.

# 366
лекинко встрани от темата, но ми хареса и не мога да не споделя. Simple Smile

и речникът ми харесва, но трява да си измислим наш. Simple Smile

Цитат
СТРАСТЬ - это pезкое пpоявление чувств, когдa вязунья попaдaет в мaгaзин с пpяжей
за по-младата публика: СТРАСТ е рязка проява на чувства, когато любителка на плетивата попадне в магазин за прежди.

тук бих добавила и "сколонност към убийство" - когато половинката каже "Хайде да излизаме" още преди да съм изкупила половината магазин. Simple Smile

Скрит текст:
Цитат
БЛИН - pевизия пpяжи, в pезультaте котоpой опять не из чего вязaть
ужас - преглед на наличната прежда, който показва, че пак няма с какво да се плете

БЛИН БЛИНСКИЙ - это когдa есть из чего вязaть, но потеpялся листок со всеми paсчётaми
ужасен ужасон е когато прежда има, но си изгубил листчето със всички сметки и разчети.

# 367
Хахаха Добри 🤣🤣🤣🤣
На моя развален руски я тоже шьющая и вяжущая, и получавам силен блинь като си отворя шкафа с пряжи 🤣🤣🤣🤣 който шкаф се пука по шевовете.

# 368
аматьорка! имала тя един шкаф! Trollface
 а аз имам шкафОВЕ! и пак няма в какво игла да забода. и за бродиране и за плетене. Simple Smile
страх ме е да си направя ревизия.

# 369
  • Балчик
Момичета, здравейте.
Имам мохерна прежда, много тънка-50г.-200м., доста години си отвисява в шкафа, реших да плета за себе си пуловер.
Моля за съвети как се плете мохер- тънкости и т.н.
Благодаря!

# 370
а аз имам шкафОВЕ! и пак няма в какво игла да забода. и за бродиране и за плетене. Simple Smile

Аз направих...
Американките имат едно съкращение - SABLE - Stash Acquisition Beyond Life Expectancy.
Какво повече да кажа Scream

# 371
Изплетете ги на одеяла и готово. Шкафа е освободен.

# 372
А, това трябваше да чуя. Значи да не се притеснявам, че съм се запасила. Викаш малко е, може още 🤣😀
Преди години, нямах възможност за такива покупки и тогава разплитах стари блузи, защото много ми се плетеше и ме успокояваше. За това съм се зарекла, че ще си купувам прежда, колкото  душа иска сега.

# 373
Абе и аз поръчах прежда вчера. Имам за цялата зима. Simple Smile

# 374
Изплетете ги на одеяла и готово. Шкафа е освободен.

за цяла Канада ще стигнат. Simple Smile

Момичета, здравейте.
Имам мохерна прежда, много тънка-50г.-200м., доста години си отвисява в шкафа, реших да плета за себе си пуловер.
Моля за съвети как се плете мохер- тънкости и т.н.
Благодаря!

наскоро Анджи показа едно пуловерче  "паяжинка", което май беше с такива параметри.
потърси назад в тази тема, и аз ще потърся. Simple Smile

ето го https://bg-mam.ma/p/1173777/41390127

допълвам се - това е много по-тънко, но е с пълно описание Simple Smile може да помогне
https://bg-mam.ma/p/1173777/41390164

Общи условия

Активация на акаунт