Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - тема 98

• 50 637
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря сърдечно за този сайт hobiyarn, наслагах в количката това : https://hobiyarn.com/feeling-lana-gatto-luksozna-italianska-prej … koprina-i-kashmir, и бих била благодарна ако ми препоръчате видео с плетене на шапка за начинаещи.

избери си Simple Smile

наскоро попаднах на клипче за едни детски играчки. страхотни играчки, но жената, която обясняваше ме изнервяше много.  говореше тихо, снимаше така, че не виждах пръстите и иглата... зарязах всичко.

пандора, а пробвала ли си с такова? дъщеричката ми казва, че с него е по-лесно. аз съм старомодна, но тя се забавлява така. Simple Smile

# 616
Да се похваля и аз плетивата.

Мъжки чорапи, плетени от пръстите.

И бебешките ( сега плета второто терличе). Лентичката на чорапките е в доста по-различен цвят - нежно светло синьо.

Днес учих дъщеря ми да плете - направо на 5 куки, както аз се научих. Тя също е левичар, но й казах, че няма никакъв смисъл да се учи да плете наобратно, защото човек плете с двете ръце и най-добре да се учи от начало с дясната да вади бримките. Ами нямаше никакъв проблем, гледаше ме какво показвам и го повтаряше, не може да се предположи, че пише с лявата ръка. Просто е до свикване.

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ооо, бабче? терлички плетеш. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 618
Аааа, моля, моля, за подарък са. Само тренирам.  Joy
Сега ще трябва и розова серия  да направя, но преждите ми не са еднакви, както синята и бялата, та още търся хубава розова.

Тези, дето ги плетох миналата зима ( зелените), юначето още си ги носи, малко окъсели, та ще трябва и малко по-голям размер.  А и един куп мъжки ме чакат...

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 21:57 от Diorela

# 619
  • Варна
Много ми харесаха мъжките чорапи! Стилни и прецизни. Може ли да попитам наддавките на пръстите как са направени, защото страничното ръбче изглежда по-тънко от моето  и много ми хареса (моите са с наддавка от по 1 бр в началото и края на реда , съответно на втора и предпоследна бр на всяка от двете куки).

# 620
Много живна тема, браво на всички!

Диорела, супер търлички «зефирки» 😉 и с една кука много добре се справи.

Саня, точно тази прежда не я пробвах, но на техния бренд със същия състав плетох, не боде вообще, просто се осеща че има акрил.

Пандора, браво, веднага с хубава прежда започвате. Ако ще ви удобно на руски, ще ви намеря клип на руски. За шапка препоръчвам да плетете с по-тънки игли и по-стегнато, там е препоръчано игли 3-4, по-добре 3.

# 621
И аз това си мислех, стана студено и хванахме куките, темата живна. Simple Smile Май трябва да прибирам шевната машина и оверлога.
Благодаря за похвалите!!!
Анжи, много ми харесва този модел, зефирки за бебешки терлички. Наплитането на ръбчето малко ме затрудни в началото, но после потръгна и то. Нали ми е първо плетене на 1 кука. Simple Smile

Manzhelka, аз оставям по една бримка в началото и края и правя наддавки, които после изплитам като пресукана бримка, за да не става дупка. Но ги правя с ляво и дясно наддаване, за да се спазят наклоните. Фактически остават 2 бримки за средни ( по 1 на всяка игла - първа и последна) и до тях са наддавките - лява и дясна. Но после тези 2 средни бримки не изглеждат като 2 реда, а като 1 ред. Трябва да се загледаш, за да видиш, че са 2 реда.
Мисля, че и ти така наддаваш, не зная защо ти се получава по-дебело.
Май така беше и в сръбския клип с розовите чорапи.

Увеличи си тази снимка, ако можеш да видиш наддаването.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 22:50 от Diorela

# 622
  • София
Хе хе, страхотни чорапи, чорапки и буйки, но Диорелка е майстор! Ето и моите малко нескопосни неща, но се уча....

# 623
Dilyani , много са хубави!!! И цветовете са чудесни! Със здраве да си ги носи бебока, случил е на баба. Simple Smile

Аз съм още много начинаеща в плетенето, но поне се научих да правя чорапи.  Като няма вече кой да ни плете, викнах неволята и тя се отзова под формата на  youtube. Joy

# 624
Страхотни сте! И аз се уча, но за блузи и чорапи само мечтая! Браво!

# 625
  • Балчик
Момичета, показвам ви моята мохерна теменужена нежност на връх зима:heart_exl:,
признавам си, доста се затрудних, но дамата, за която го изработих много го хареса.

# 626
Жесток е!
Аз мечтая за червен пуловер гладък кашмир или мерино с къс или 3/4 ръкав
Доста съм далече от него, но някой ден непременно ще го изплета

# 627
AVA ROSE, много е нежен, заслужава си труда.

# 628
Браво на всички!
AVA ROSE, за майстор награда - доволен клиент!
По повод за мохер, сетих се за този модел на пуловера, може би и аз един ден ще направя.
Слагам снимки за вдъхновение, и намерих на бързо в интернет схема, само на пуловер без топчета ( на схема са черни)

# 629
соня, виж на плета.бг често има промоции Wink
аз съм си харесала една преждица от сладкарницата им, но имам толкова запаси, че ме е срам да купувам нови...
https://www.pleta.bg/bg/new-yarn/by-purpose/yarn-sweet-shop/?mor … amp;sort=&p=2
не много срам де, след като не се засрамих и си купих от Враца почти кило нови прежди Simple Smile

Аз за магазинчето във Враца да кажа. Има  го много отдавна и жената,  която работи там е все една и съща. Много е любезна. Има интересни прежди от фирма в Монтана, чиито е  и магазинчето. Цените  на техните прежди са много ниски, 100г. памук до към 2 лв. От тях плетох този шал.

Общи условия

Активация на акаунт