ВИЕНА тема 12

• 54 848
  • 827
  •   1
Отговори
# 735
Да, свободен е входа през парка до зоопарка.

# 736
За Зоопарка се минава през парка на Шьонбрун свободно, нали? Искаме само до Зоопарка да ходим, затова питам.

Да! Simple Smile

# 737
Здравейте
Моля, посъветвайте  ме кои авиокомпании да следя за евтини билети Sad

# 738
  • СОФИЯ
Раян еър.

# 739
  • Sofia
Ние се прибрахме много впечатлени от Виена. Имахме само два дни там, но градът е прекрасен и има много за разглеждане. Уникални сгради, паркове, красота, спокойствие! Прочутата австрийска палачинка ( kaiserschmarrn) ни хареса много, макар че не беше лесно да намерим къде се продава. Препоръчвам ето това кафе-сладкарница за нея и други вкусни неща:
Kurkonditorei OBERLAA
+43 1 51329360
https://maps.app.goo.gl/Giz5LEMgtYFmijQh8

Вече замислям следващо посещение за по-дълъг престой. Да споделя също, че ползвахме влака Виена-Будапеща и обратно, много приятно пътуване, замислям се и за обиколка на Европа а влак

# 740
Здравейте
Моля, посъветвайте  ме кои авиокомпании да следя за евтини билети Sad

от Варна и Бургас има полети и с Уиз(не разбрах от къде се търси полет...)

# 741
  • Русе
В колко часа са полетите на Раян Еър до Виена и обратно от София?

# 742
# 743
Здравейте
Моля, посъветвайте  ме кои авиокомпании да следя за евтини билети Sad

от Варна и Бургас има полети и с Уиз(не разбрах от къде се търси полет...)
Сори Simple Smile … от София
Благодаря на момичетата за отговорите.

# 744
  • София
Ние ходихме миналия септември със сина ми SOF-VAR, VAR-VIE за по 10 EUR/човек/посока. Направо без пари беше, с Райан.

# 745
  • Русе
В сайта на Пратера не виждам цени. Може ли някой да ми каже каква е цената на дневната карта и в какъв порядък са цените на останалите въртележки?
Не можах да се ориентирам и за цени на Хофбург и Албертина.
Плаща ли се вход за катедралата Св.Стефан?

# 746
  • София
В сайта на Пратера не виждам цени. Може ли някой да ми каже каква е цената на дневната карта и в какъв порядък са цените на останалите въртележки?
Не можах да се ориентирам и за цени на Хофбург и Албертина.
Плаща ли се вход за катедралата Св.Стефан?
Инфо от миналата седмица:
Няма дневна карта в Пратера, входът е свободен и на всяка атракция се заплаща поотделно - повечето са по 5 евро.
Има атракции, на които не се допускат деца под 12 г.

Катедралата Св.Стефан има зона, в която е безплатен достъпа, за по-близък план се плаща, мисля че беше 2 евро на човек.

Природонаучния музей - 14 евро /възрастен, децата безплатно.

# 747
  • на Мелмак
Бяхме преди 2 седмици в Пратера, това, което моите деца ползваха беше 3-7 евро. Виенското колело е отделно с по-високи цени. Има и пакетни за семейства.

# 748
  • София
Има също и пакети с видове атракции, например по - адреналинови. Включват няколко атракциина. Ние ползвахме такъв със сина ми.

# 749
Благодаря за полезната информация на 1 страница, а и в цялата тема! Изчетох я почти цялата и порових из сайтовете. Но все пак някои неща не са ми ясни и моля за помощ:

1. седмичната карта от 17.10 евро за всички транспорти във Виена ли важи?  От летището трябва да купя и доп. билети за S7 за 1.90, нали така? Децата (12, 13, 15 г.) как ги третират в градския транспорт - същите карти и билети и за тях ли?
Седмичната карта, ако е купена електронно как и къде я чекирам или я показвам при проверка само?
2. не намерих работното време на Пратера ( between 10:00 in the morning and 1:00 at night - може би е това?); цените и съоръженията ги видях на сайта им.
3. за 5 дни какво бихте посетили като задължително да се види и какво ако остане време?
4. турът във Виенската опера интересен ли е, заслужава ли си и колко време отнема?
5. музеят на шоколада къде се намира и отзиви за него?
6. безплатна обиколка на центъра с екскурзовод има ли и откъде стартира?

Предварително благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт