Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 345
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Къде е тази болница?
Силно се надявам всичко да ее наред. Благодаря за споделеното, но нали знаеш, че във всяка болница и град е различно. Аз знам че тук каттп си секцио+ когато се чувстваш добре и можеш да се обслужваш сама отиваш и си вземаш бебето, иначе преди това те се грижат заа него. А за упойктта бих искала спинална, но не винаги успяват да яя бият и може би пълна, за да не ми направят нещо при опита заа спиналната... Незнам дали аз съм се психирала нещо.. Но се влияя от това, което чувам и виждам от предните родилки.

Не се притеснявай! Всичко ще мине докато се усетиш. Аз имам едно секцио. Видях малката още докато бях на операционната маса. Накараха ме да я целуна и да стои малко опряна в лицето ми. А, аз като бастун - ошашавена, не знам какво се случва и какво ме чака. После я изведоха да я покажат на таткото и родата. И малко след като ме заведоха в следоперационната ми я донесоха в ония прозрачните кошарки на колелца. После ме раздвижиха и ме заведоха до стаята. И там я доведоха. Вечерта ме попитаха искам ли да остане при мен или да я гледат те. Казах им да я гледат. И на другата сутрин като ми я донесоха вече я взимаха само сутрин за 30 мин. да я изкъпят и следобед за 1 час - за посещенията на външните лица.  На втория ден вече си я гледах само аз. Накараха ме да я кърмя. Няма искаш, не искаш. Боля ме много първата вечер. От там нататък с часове намаляваше болката. На третия, четвъртия ден почти не ме боля.
С каква упойка ще раждаш?

Аз изпрах всичко с тео бебе(зелен) в 35±3 съм...и започнах яко да се притеснявам, не че до сега не ги мислих нещата, но.... Ще раждам секцио и много ме притеснява престоя в болницата, това кога ще видя бебчо... Иначе вкъщи всичко е готова, ще гладя дрешки... И кошарката мисля като вляза в болницата таткото да я сглоби.
В 32 г.с. съм. Нищо ме съм прала, купувала, разглеждала. Усещам как ще стане всичко за една седмица. Само да се наканя някой ден. Великото спокойствие, хахаха.

# 212
В град Добрич

Къде е тази болница?
Силно се надявам всичко да ее наред. Благодаря за споделеното, но нали знаеш, че във всяка болница и град е различно. Аз знам че тук каттп си секцио+ когато се чувстваш добре и можеш да се обслужваш сама отиваш и си вземаш бебето, иначе преди това те се грижат заа него. А за упойктта бих искала спинална, но не винаги успяват да яя бият и може би пълна, за да не ми направят нещо при опита заа спиналната... Незнам дали аз съм се психирала нещо.. Но се влияя от това, което чувам и виждам от предните родилки.

Не се притеснявай! Всичко ще мине докато се усетиш. Аз имам едно секцио. Видях малката още докато бях на операционната маса. Накараха ме да я целуна и да стои малко опряна в лицето ми. А, аз като бастун - ошашавена, не знам какво се случва и какво ме чака. После я изведоха да я покажат на таткото и родата. И малко след като ме заведоха в следоперационната ми я донесоха в ония прозрачните кошарки на колелца. После ме раздвижиха и ме заведоха до стаята. И там я доведоха. Вечерта ме попитаха искам ли да остане при мен или да я гледат те. Казах им да я гледат. И на другата сутрин като ми я донесоха вече я взимаха само сутрин за 30 мин. да я изкъпят и следобед за 1 час - за посещенията на външните лица.  На втория ден вече си я гледах само аз. Накараха ме да я кърмя. Няма искаш, не искаш. Боля ме много първата вечер. От там нататък с часове намаляваше болката. На третия, четвъртия ден почти не ме боля.

Аз изпрах всичко с тео бебе(зелен) в 35±3 съм...и започнах яко да се притеснявам, не че до сега не ги мислих нещата, но.... Ще раждам секцио и много ме притеснява престоя в болницата, това кога ще видя бебчо... Иначе вкъщи всичко е готова, ще гладя дрешки... И кошарката мисля като вляза в болницата таткото да я сглоби.
В 32 г.с. съм. Нищо ме съм прала, купувала, разглеждала. Усещам как ще стане всичко за една седмица. Само да се наканя някой ден. Великото спокойствие, хахаха.

# 213
Здравейте! Вече съм по майчинство Simple Smile Днес прегледах списъците за мама и бебе из нета.  Реших да ви споделя, някои от моите решения и да се допитам за други:
1. Ще си взема две нощници за болницата - една за раждане и втора за преобличане
2. Чанта за болницата и чехли ще си взема от магазин за левче, за да ги изхвърля после
3. Памучни превръзки - ще ползвам пакетите от преди да забременея
4. Ще си взема еднократно следродилно бельо - харесах си бикини на BabyOno
5. За бебето ще взема отделен кош за мръсно пране
6. Шишета - най-вероятно ще взема две, макар че се надявам да не ни трябват - чудя се на Томи Типи или на Нук
7. Относно козметика за къпане и мазане - кои марки сте избрали.

Тези дни смятам да се информирам как се оказва първа помощ на бебета, ако някой е попадал на интересни статии/видеа, моля да сподели.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 22:24 от wildthing

# 214
Аз вземах на нук, а за козметика мисля, че при всеки ще е индивидуално. При всяко бебче ще се отразява по различен начин. И всее пак аз вземах на бочко за в болницата, мисля че микса са добри, кремчето против подсичане - здраве, като не говоря за по скъпата козметика като мустела

# 215
wildthing, много благодаря, че ми напомни да вземем и ние отделен кош за прането на детето 😃
Аз взех Мустела, от по-малките разфасовки да  пробвам как ще й понесе. Не съм взела масажно олио, може би ще взема и такова.
 Взех: гела за измиване коса и тяло, лосион за тяло, и витамин крем против подсичане. Хич не обичам тези олиа, но пък четох, че е хубаво да има.
От ДМ си взех:.
следродилни превръзки на  Canpol,
както и едни подплънки за сутиен на марката на ДМ, доста на добра цена са, сравнение с другите.
Мокрите кърпи на марката babylove - 1 пакет (пак ми се струват изгодни)
Днеска си поръчах от Амазон:
Лансинох, крема за зърна (40гр излиза 17лв) Мокри кърпи Pampers Pure Aqua(1.80 £ за 70бр)
Пак от там си бях поръчала Pregnacare breastfeeding витамините(излязоха около 23лв)
Памперсите са ни от там.( Pampers Pure Protection)

Да попитам мамите, които са пили чай за кърмачки, кой ще препоръчате? Някои казват, че няма смисъл, но аз обичам чай и няма да ми пречи да си пия🤗😊

# 216
В град Добрич

Къде е тази болница?

При кой се следиш и при кой ще раждаш? Кога ти е термина? Питам защото и аз ще раждам в Добрич. Simple Smile)

# 217
Аз само чехлите ще изхвърля, хубава чанта си взех и не искам да я хвърлям хахха. А относно нещата за кърмене и памперси ще изчакам. Не знам, какъв размер ще трябва за бебка, а пък и за родилното нищо не ми искат за нея. Simple Smile

# 218
Относно чая и аз много обичам. С предното бебе нямах нужда от лактогонен чай, но си пиех по малко, защото ми бяха подарили и ми харесваше. Става въпрос за лактогонния чай на Билек. Супер евтин, представлява насипна смес от семенца и билки и е така да се каже истински. Хич не съм привърженик на разните му разтворими чайчета на Хип и т.н. с готови екстракти и съмнителни добавки.

# 219
Лансинох, крема за зърна, ми подари една колежка за изпроводях Simple Smile много мил подарък.

За мокри кърпи ми препоръчаха на water wipes. Дадоха ми съвет да си намеря семена от копър против колики на бебето, но има време.. като потрябва тогава.

# 220
За колики ние имаме копърено семе. Аз си поръчах вчера лансинох подплънки за кърмачки и крема им за зърна. Поръчах си на памперс няколко пакета мокри кърпички, имам едни water wipes подарък от списание 9 месеца и тях ще пробвам и взех и малка кутийка судокрем. Все още се колебая каква козметика да ползвам за бебо..🤔Какви следродилни гащи и превръзки да взема?Като памперси ще вземем по малко че не знам какво ще пасне на бебо.Има едни следродилни гащи на чико дали са хубави.. И на кампол съм виждала, не мога и да преценя какъв размер да са  също така май Л/ХЛ. Не съм взела и ножичка за бебо и четка ей такива неща.. То общо взето това ми остана да взема..

# 221
аз да се оплача Sad цял ден коремът ми е твърд като топка, пих 3 магнерот (за първи път пия толкова много) и нищо ... не ме боли, но ми опъва, защото е и малко издут, все едно са го надули с помпа  ... нямам никаква идея от какво може да е така, дано утре си е нормален Sad 😕

# 222
аз да се оплача Sad цял ден коремът ми е твърд като топка, пих 3 магнерот (за първи път пия толкова много) и нищо ... не ме боли, но ми опъва, защото е и малко издут, все едно са го надули с помпа  ... нямам никаква идея от какво може да е така, дано утре си е нормален Sad 😕

Казваш , че цял ден е така. Не те ли свива и отпуска? 🤔🤔 Аз също имам контракции всеки ден, но са като спазми..свива ме стомаха и отпуска. Ако цял ден си в състояние ня стягане, мисля , че трябва да отидеш в болница. Ще ти влеят някоя система ... Обади се и на следящия ти! Успех и спокойно ! Не го мисли, че става по-лошо само.  🤗🤗🤗

# 223

Казваш , че цял ден е така. Не те ли свива и отпуска? 🤔🤔 Аз също имам контракции всеки ден, но са като спазми..свива ме стомаха и отпуска. Ако цял ден си в състояние ня стягане, мисля , че трябва да отидеш в болница. Ще ти влеят някоя система ... Обади се и на следящия ти! Успех и спокойно ! Не го мисли, че става по-лошо само.  🤗🤗🤗
аз съм спокойна ... често ми се случва да имам твърд корем с часове без отпускане (не мисля че са контракции), но днес е цял ден, буквално като топка ... малко е неприятно ставането от леглото, но не мисля да звъня на никой

# 224
Д-р Хаджиларски, термина ми е началото на март, а при теб 😊
В град Добрич

Къде е тази болница?

При кой се следиш и при кой ще раждаш? Кога ти е термина? Питам защото и аз ще раждам в Добрич. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт