Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 348
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз си се влача, с подхотвителните контракции. Много неориятни, взеха да да стават. Снощи си легнах и бяха през няма и пет минути. Днес една след друга. В понеделник съм на преглед и ще видим как ми е шийката. Ама се надявам, бебето дс остане вътре до термин. Върви по-мъничко и искам да седи там, колкото може.
Иначе ми е супер позитивно, за раждснето и нямам търпение, да се запозная с това бебе. Heart Eyes

Може да ме хване шубе, като мина 36-та седмица, сега съм пред 35-та. Joy

# 541
Днес ми бяха първите тонове в 36г.с. Докторът каэа,че са супер,бебето е 2 600. Аэ бях много иэплашена,эащото си иэкълчих крака преди прегледа и след това ходих в Пирогов. Раэтегнала съм ставни връэки и няма стъпване. Добре,че отметнах повечето неща и сега не се тревожа,че има нещо несвършено. Преди инцидента успях да се епилирам и да иэмия банята. На вас в коя седмица ви преглеждаха вагинално? При мен май ще е в 38.

# 542
wildthing, мен ме преглеждаха в началато на 38, т.е. миналата седмица и тази се наложи два поредни дни (сряда и четвъртък), но съм се заканила вече до самото раждане да не позволявам да ме преглеждат вагинално. За мен лично беше изключително болезнено и неприятно, докато има момичета които почти не усещат нищо. За съжаление аз не съм от тях.

# 543
при мен вчера щяха да го правят, започнаха, но като се видя дупе и спряха, нямаше смисъл ...

# 544
Така е вагиналния преглед си е доста неприятен и болезнен... 😟

# 545
wildthing още от 28 седмица ме гледат на вагиналния заради контракциите, досега поне 5 пъти, не е приятно, но няма как иначе да се следи шийката... Изтърпява се. Много неприятен инцидент ти се е случил, бавно минава и трябва много да го пазиш, така или иначе в деветия се полежава повече. 😊
von di съчувствам! Ще се справим! Simple Smile

# 546
wildthing още от 28 седмица ме гледат на вагиналния заради контракциите, досега поне 5 пъти, не е приятно, но няма как иначе да се следи шийката... Изтърпява се. Много неприятен инцидент ти се е случил, бавно минава и трябва много да го пазиш, така или иначе в деветия се полежава повече. 😊
von di съчувствам! Ще се справим! Simple Smile

Нямам търпение, вече всички да сме си гушнали бебчетата. Аз ще съм от последните, ако бебето е на термин (дай боже да си изчака). Обаче е толкова яко, като се появи ново бебе, а тепърва ще валят.
После ще си споделяме, бебешките неволи и ще си искаме съвети.
Готино е.
Като едно малко и задружно общество. Heart
Следя темата на мамите, които са родили Декември и е доста интересно. Blush

# 547
Здравейте на всички!
Честито на luminous_hazelnut! Господ да бди над вас с Лора и цялото семейство!
Да се отчета и аз: вчера бях на преглед, 35+5 бях тогава, всичко е тип-топ. Момченцето ми е 3 кг вече, главата му се е позиционирала доста на ниско та чак вече бе трудно да се направи снимка. Шийката ми се е скъсила от 3.9 на 3.4, но продължава да си е длъжка. Количеството води - нормално, няма пробиви или отвори. Липса на ГД или високо кръвно налягане. Единствено да се следи за диета с по-малко захар тъй като момченцето ми се движи със седмица-две напред. На тонове ходя вече всяка седмица и няма наличие на контракции. Въпреки това според АГ е възможно раждането да започне след около 2 седмици с оглед на теглото на бебенчето и неговото позициониране вече доста ниско долу. Simple Smile Чувствам се добре, тежичко ми е, вечер ме мъчи и стомашен рефлукс, но някак не ми се иска да свършва бременността...свикнах си да сме си близичко с детенцето ми и ще ми липсва да си го усещам в мен. Като цяло съм доволна и благодарна на Бог че до момента имах такава лека и приятна бременност...ще си спомням с носталгия за нея, първата ми бременност.

# 548
И аз от вчера съм в групата с болки Sad Обаждах се на доки и тя ме прати в болницата за преглед, а и не е в града. Е за първи път ме гледаха вагинално за шийката, ама с някакви малки гадни щипки и беше ужасно като усещане и болеше. Шийката била нормална каквото и да значи това, а глават подвижна. После ми пуснаха и запис -всичко нормално, не отчете контракции. Ама нали съм си карък се падна дежурен един дето не искам и на снимка да го виждам (същия беше држурен и каката каъо раждах, но си водех моята АГ с мен и бях спокойна), но пък всички бяха много мили и учтиви, а едната сестра беше супер.... дано тя да се падне като раждам Blush  Като се прибрахме в нас пак ме наболяваше.
Страх ме е само да не родя по-рано, че не искам февруари, а и се бях настроила за март. В 37с съм и вече лягам да кротувам повече и да стискам краката поне до 1 март 😆

# 549
Добро утро. Таэи сутрин открих слуэесто желе, бледожълто. Видях снимки на тапи в нета и е същото. Дано да иэчака бебето,че с тоэи крак е доста комична ситуацията.

# 550
Добро утро. Таэи сутрин открих слуэесто желе, бледожълто. Видях снимки на тапи в нета и е същото. Дано да иэчака бебето,че с тоэи крак е доста комична ситуацията.
Добре дошла в клуба на падащите тапи 😄
Спокойно моята от сряда вечерта се точи 😃
При мен комичното е, че бебка е толкова ниско долу, че като кихна по-силно и може се напикам 😄 било нормално, тазовите връзки са доста разхлабени.. днеска съм 37+3 и го приех, ако си е решила, че вече трябва да излиза не мога да я спра.. АГ ми забрани да спирам процеса с хапчета, и даже ми препоръчва повече движения 🤷😄
Гледам си количката и дрешките и вече ставам нетърпелива за срещата ни... термина ми е 04.03, не се надявам да изкарам до март, но знае ли човек, може и да пренося 🤣🤣🤣

# 551
Добре дошла в клуба на падащите тапи 😄
Спокойно моята от сряда вечерта се точи 😃
При мен комичното е, че бебка е толкова ниско долу, че като кихна по-силно и може се напикам 😄 било нормално, тазовите връзки са доста разхлабени.. днеска съм 37+3 и го приех, ако си е решила, че вече трябва да излиза не мога да я спра.. АГ ми забрани да спирам процеса с хапчета, и даже ми препоръчва повече движения 🤷😄
Гледам си количката и дрешките и вече ставам нетърпелива за срещата ни... термина ми е 04.03, не се надявам да изкарам до март, но знае ли човек, може и да пренося 🤣🤣🤣

Те тези тапи, започнаха да падат, като на нова година и тук, и във фб групата.Joy

Аз да питам, някоя усеща ли напрежение в мускулите на корема? Днес се чувствам, все едно съм прекалила с пресите и освен това, малко ми се гади. Confused

# 552
Добре бе хора, как падат тея тапи и вие си седите спокойно? Не трябва ли да сте под наблюдение? Просто не знам, за това питам.. Grinning

# 553
Не се притеснявам. Лично аэ гледам да си почивам,эа да въэстановя крака.
Това е само един от сигналите, че тялото се подготвя эа раждане. Ето малко инфо:
Падането на слузестата тапа е ясен знак, че шийката на матката се разширява и тялото ви започва да се подготвя за започване на същинското раждане. Раждането може да настъпи часове, дни, или дори седмица  след падането на тапата, защото маточната шийка се отваря постепенно и темпа при всяка жена е много индивидуален.

# 554
Anaesthetic, ако правилно съм разбрала ще ти е първа рожба. Толкова по-прекрасни мигове те очакват, толкова по-щастливи моменти. Очаква те тепърва да изпиташ най-силната любов, на която си способна и която дори не си могла да си представиш, че е възможно да изпитваш. Няма да те мъчи дълго носталгията по бременността. Simple Smile
Момичета с падащи тапи, чакаме да се похвалите възможно най-скоро с хубавите новини! Аз ще съм сред последните, нямам търпение да се свършва вече.

Общи условия

Активация на акаунт